Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Rinta-Joupin Autoliike kasvatti eniten markkinaosuuttaan vaihtoautokaupassa

Rinta-Joupin Autoliike oli kesäkuussa ylivoimaisesti eniten markkinaosuuttaan kasvattanut käytettyjen autojen liike. Yrityksen käytettyjen autojen myynti oli kesäkuussa 14 prosenttia parempi kuin vuoden 2023 kesäkuussa.

Rinta-Joupin Autoliike_Jukka Myntti_Automyynnin johtaja
Automyynnin johtaja Jukka Myntti toteaa, ettei Rinta-Joupin Autoliikkeessä ole aikomuksena jarrutella.

Autokauppa painottuu Suomessa tällä hetkellä vahvasti käytettyjen autojen liiketoimintaan. Tässä kategoriassa Rinta-Joupin Autoliike kasvatti selvästi eniten markkinaosuuttaan verrattuna sekä toukokuun että vuoden 2024 kumulatiiviseen markkinaosuuteen. Yrityksen käytettyjen autojen myynti kasvoi 14 prosenttia samalla, kun koko valtakunnan myynti tippui 0,9 prosenttia viime vuoden kesäkuuhun verrattuna.

Rinta-Joupin Autoliikkeen automyynnin johtaja Jukka Myntti suhtautuu tulevaan erittäin korkein odotuksin.

– Meillä on nyt hyvä meno päällä, eikä tarkoitus ole alkaa jarrutella, vaan painetaan ennemminkin kaasua, hän kommentoi.

Suomessa käytettyjen autojen kauppa on Autoalan Tiedotuskeskuksen mukaan käynyt koko alkuvuoden ajan vilkkaana ja käytetty auto ostetaan yhä useammin autoliikkeen kautta. Autoliikkeiden osuus käytettyjen autojen kaupasta on noussut tänä vuonna neljä prosenttia edellisvuoteen nähden. Sen sijaan uusien autojen ensirekisteröinnit jäivät kesäkuussa valtakunnallisella tasolla yli 26 prosenttia viime vuoden kesäkuun lukemista.

Rinta-Joupin Autoliike_myymala_vaihtoautot_vaasa
Rinta-Joupin Autoliike on markkinaosuudeltaan Suomen kolmanneksi suurin autokauppa.

Varmoin ottein kohti kärkeä

Rinta-Joupin Autoliike on tällä hetkellä markkinaosuudeltaan kolmanneksi suurin autokauppa Suomessa. Toukokuussa pariinkin otteeseen rikotut myyntiennätykset sekä tasainen markkinaosuuden kasvu ovat viemässä yritystä tasaisen varmasti kohti kärkisijoja.

Myntti uskoo yrityksen pitkän, yli 70-vuotisen historian olevan osasyy hyvään kasvuun.

– Pitkään jatkunut toiminta luo rohkeutta ostaa meiltä tai tulla meille vaikkapa töihin. Meillä on töissä huipputyyppejä, joilla on aito halu menestyä autojen ostossa ja myynnissä. Olemme myös panostaneet henkilökuntamme jatkuvaan ja systemaattiseen koulutukseen, Myntti kertoo.

Yksi salaisuus Rinta-Joupin Autoliikkeen menestykseen on Myntin mukaan joustava ja ketterä asiakaspalvelu. Yrityksellä on yhteensä 28 myymälää kautta maan, joten myytävät autot liikkuvat nopeasti myymälästä toiseen, tai tarvittaessa jopa asiakkaan kotipihaan asti.

– Myös ostotoiminta toimii kaikissa myymälöissämme ja ostettavat autotkin pystymme noutamaan asiakkaalta ilman, että asiakkaan tarvitsisi lähteä autoa meille itse toimittamaan, Myntti avaa.

Hyvä myynti edellyttää myös aktiivista panostusta ostotoimintaan sekä kotimaassa että ulkomailla. Rinta-Joupin Autoliikkeessä autoja on virrannut viime aikoina kiihtyvään tahtiin myös liikkeeseen sisään. Yritys rikkoikin huhtikuussa kaikkien aikojen ostoennätyksensä.

– Pidämme huolen siitä, että meillä on kysyntää vastaavaa myytävää jatkuvasti tarjolla reilu määrä, summaa Myntti.

Tutustu vaihtoautojen valikoimaan