Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Škoda Enyaq iV on Vuoden Auto Suomessa 2022

Škoda Enyaq iV on valittu Vuoden Autoksi Suomessa 2022. Samalla Škoda teki historiaa ja hattutempun viemällä voiton jo kolmantena vuonna peräkkäin.

ŠKODA Magazine 16.12.2021

Auto- ja liikennetoimittajien AuLi ry:n valinta julkistettiin 16.12.2021. Enyaq iV voitti kärkipaikan myös yleisön suosikkina.

Täyssähkökatumaasturi Škoda Enyaq iV on palkittu arvostetulla Vuoden Auto Suomessa 2022 -tunnustuksella. Tuomaristona toimivien Auto- ja liikennetoimittajat Auli ry:n jäsenten mukaan tämän vuoden uutuuksien valikoima tarjoili värikkään kattauksen.

Himoittua titteliä lähti tavoittelemaan peräti 27 ehdokasta, joista yli puolet oli sähköautoja. Yli sadan auto- ja liikennetoimittajan raati valitsi vuoden 2022 toiselle kierrokselle ja finaaliin kuusi automallia: Škoda Enyaq iV, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6, Mercedes-Benz C-sarja, Peugeot 308 ja Polestar 2.

Enyaq iV kiri kärkeen 184 pisteellä

Škoda Enyaq iV vakuutti raadin ja nousi toisen kierroksen äänestyksen kautta voittajaksi.

Vuoden Auto Suomessa -valinnassa tärkeimpänä ominaisuutena pidetään rahalle saatavaa vastinetta, jonka jokainen tuomari saa määrittää oman näkemyksensä mukaisesti. Sen lisäksi äänestäjät painottavat erilaisia ominaisuuksia, kuten teknistä edistyksellisyyttä, tiloja, ajo-ominaisuuksia ja turvallisuutta.

Ennen voittajan julkistusta tuomariston jäsenillä oli aikaa arvioida finalistien ominaisuuksia. Niistä otettiin vielä konkreettisesti mittaa Nummelassa 24.11.2021 järjestetyn toisen koeajopäivän aikana.

Finaalikierroksella tuomariston jäsenillä oli käytettävissään 15 ääntä, jotka voi jakaa haluamallaan tavalla. Yksi kuudesta ehdokkaasta oli nostettava omassa pistejaossa voittajaksi, mutta kaikille ei tarvinnut antaa pisteitä.

Vuoden Auto Suomessa 2021 lopputulokset

  1. Škoda Enyaq iV 184 p.
  2. Mercedes-Benz C-sarja 174 p.
  3. Kia EV6 124 p.
  4. Polestar 2 122 p.
  5. Hyundai Ioniq 5 119 p.
  6. Peugeot 308 102 p.
ŠKODA on ainut merkki, jonka automalli on voittanut tittelin kolmesti peräkkäin jokavuotisessa palkintogaalassa.

Škoda – moninkertainen finalisti

Škoda on edennyt Vuoden Auto Suomessa -kisaan moneen otteeseen. Se on myös ainut merkki, jonka automalli on voittanut arvostetun tittelin kolmesti peräkkäin jokavuotisessa palkintogaalassa.

Vuonna 2021 voittajaksi valittiin uusi Škoda Octavia ja vuonna 2020 Škoda Kamiq. Tätä ennen finaaliin ovat päässeet myös Karoq (2019) sekä Kodiaq (2018).

Enyaq iV – myös yleisön suosikki

Täyssähkökatumaasturi Škoda Enyaq iV on myös tämän vuoden yleisön suosikki. Letterbox Median organisoimassa lukijakilpailussa oli mukana 43 pääkaupunkiseudulla sekä kehäalueella ilmestyvää paikallislehteä, joiden kokonaislevikki on yhteensä yli 300 000 kappaletta.

Škoda Enyaq iV – Škodan ensimmäinen täyssähköinen katumaasturi

Joka solultaan sähköautoksi suunniteltu Enyaq iV tuo uudenlaista latausta elämään – nyt myös nelivetona. Sen ainutlaatuinen tekniikka, katseita kääntävä muotoilu ja jopa 530 kilometrin toimintamatka tarjoavat uudenlaisia kiehtovia näkökulmia moderniin liikkumiseen.