Hyppää sisältöön

Automaattivaihteiston huuhtelu

Onko vaihdelaatikon kanssa ongelmia? Vaihtaako automaatti huonosti tai nykivästi, tai kuuluuko vaihtaessa epämääräisiä ääniä?

Syynä voi olla, että automaattivaihteistollesi on tehty vain normaalit öljynvaihdot, jolloin öljystä vain noin puolet on saatu korvattua uudella ja vaihteistoon on voinut jäädä epäpuhtauksia. Automaattivaihteiston huollossa vaihteisto huuhdellaan ja pestään, ja vaihteiston öljyt vaihdetaan sataprosenttisesti. Samalla venttiilit puhdistetaan mahdollisista epäpuhtauksista.

Me Rinta-Joupilla suosittelemme automaattivaihteiston huuhtelua ja pesua 75 000 kilometrin ajon jälkeen ja siitä eteenpäin 60 000 kilometrin välein. Huolto on edullinen keino pitää automaattivaihteisto kunnossa. Jos automaattilaatikkoon pääsee kehittymään isompi vika, niin, että vaihteisto joudutaan korjaamaan tai vaihtamaan, edessäsi on monen tuhannen euron remontti. Kannattaa tarkistaa omasta huoltokirjasta tai lähimmästä merkkihuollosta, onko autosi automaattivaihteistolle tehty kunnon puhdistus ja öljynvaihto. Jos ei, ota yhteys lähimpään Rinta-Joupin toimipisteeseen vaihdelaatikon huuhtelua ja pesua varten. Näin voit varmistaa, että automaattivaihteisto toimii oikein ja taloudellisesti.