Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Leinosten lapsiperhe ihastui tilavaan Hobby-asuntovaunuun – kaupat tehtiin minuuteissa

Asuntoauto vaihtui suurempaan asuntovaunuun Rinta-Joupin Autoliikkeessä ja nyt Leinosten viiden hengen perhe ja kaksi koiraa nauttivat kesälomailustaan entistä tilavammissa olosuhteissa.

Leinosten perhe on nauttinut kesästä ja ratkaisustaan vaihtaa vanha asuntoauto suurempaan asuntovaunuun. Kesäsuunnitelmia on mukava tehdä yhdessä myös loppukesälle, kun kaikille on riittävästi tilaa.

Leinosten perhe oli viime kevääseen mennessä lomaillut ja matkustellut jo useamman kesän ajan matkailuautonsa kanssa reissaten. Auto alkoi kuitenkin jo pikkuhiljaa käydä pieneksi viisihenkiselle perheelle, joten ratkaisua ja sopivaa vaihtoehtoa ryhdyttiin pohtimaan vakavasti kevään tullen. Ajatuksiin nousi mahdollisuus vaihtaa matkailuauto astetta suurempaan matkailuvaunuun.

Kun idea oli noussut mieleen, innostuivat perheen Tero-isä, Karoliina-äiti, viisivuotias Miro-poika sekä tyttäret Mimosa 4 v. ja Neelia 1 v. vaunusta kovasti. Tällä tavalla myös perheen kaksi collierotuista lemmikkikoiraa mahtuisivat jatkossa entistä paremmin reissuille mukaan.

– Kaupat tehtiinkin sitten melko nopealla aikataululla sen jälkeen, kun vaunusta oli alettu juttelemaan. Hetki haaveiltiin ja kohta jo oltiinkin tositoimissa. Olin tehnyt Rinta-Joupin Autoliikkeessä autokauppoja jo aikaisemminkin ja nämäkin vaunukaupat sujuivat hienosti.

Myös Leinosten perheen lapset nauttivat kesälomatouhuista uudessa hienossa asuntovaunussa.

Koko perheelle sopiva asuntovaunu

Rinta-Joupin Autoliikkeen Kempeleen toimipiste on keskittynyt erityisesti matkailuajoneuvoihin ja automyyjä Samppa Vänttilä pyysikin Leinosta perheineen paikanpäälle kahville ja vaunuja katsomaan.

– Tero oli maininnut ajatuksistaan minulle, joten tein hänelle tarjouksen vaunusta ja pyysin käymään. Kollegani oli kuitenkin ehtinyt jo myydä tuon kyseisen vaunun. Onneksi pihasta löytyikin sitten toinen, vielä vähän isompi vaunu, johon koko perhe ihastui välittömästi, muistelee Vänttilä.

Perheelle sopivaksi vaunuksi valikoitui 2019 vuosimallin Hobby 720 -matkailuvaunu ja kaupat syntyivät melkein saman tien. Vänttilän mukaan muutaman minuutin mietinnän jälkeen paperit oli jo tehty uudesta hienosta Hobby-vaunusta.

– Kauan ei tarvinnut vaunua odotella, vaan saimme sen käyttöömme jo juhannukseksi, kertoo Leinonen tyytyväisenä.

Leinosten perheen uuteen Hobby-asuntovaunuun lisättiin vielä teltta ja nyt tilat ovat viisihenkiselle perheelle suorastaan ruhtinaalliset.

Reilummat tilat ja pohjaratkaisu viimeistelivät päätöksen

Perheellä oli siis jo aikaisempaa kokemusta karavaanielämästä ja he olivat ehtineet reissata kahdella eri asuntoautolla ennen vaunun hankintaa. Ensisijaisesti vaunun avulla tahdottiin saada lisää mukavuutta kesämatkustamiseen ja leiriytymiseen. Näin päädyttiin uuteen vaunuvalintaan.

– Tosiaan reilumpi tila ja pohjaratkaisu viimeistelivät päätöksen lopullisesti. Aikaisempi asuntoautomme alkoi käydä jo aivan liian ahtaaksi meidän kokoluokan perheellemme. Ratkaisu on ollut juuri oikea, yhtään ei ole kaduttanut, hymyilee Leinonen tyytyväisenä.

Suomessa on paljon mielenkiintoista nähtävää

Leinosten vaunu on tällä hetkellä kausipaikalla Raahessa Lohenpyrstössä ja kesänvietosta leirintäalueella nauttii koko perhe.

– Matkoille lähtee myös aina koko perhe mukaan. Reissujemme pääkohteina ovat aina olleet lapsiystävälliset alueet täällä kotimaassa. Täällä kyllä todellakin riittää nähtävää. Varmasti täällä Suomessa on muidenkin mahdollista kokea mielenkiintoisia, hauskoja ja ikimuistoisia hetkiä. Maamme on kaunis ja yllättävä.

Tero-isäkin pääsee pelaamaan välillä Afrikan tähteä, vaikka perheen kesälomareissuilla löytyykin aina leikkikavereita lapsille.

Lapsille löytyy leikkikavereita ympäri Suomea

Karavaanareita on Leinosen mukaan näkynyt tänä kesänä vielä normaaliakin enemmän.

– Karavaanielämä sopii ihan kaikille ja täällä tapaa ystävällisiä sekä auttavaisia ihmisiä. Kaiken ikäisiä matkaajia, etenkin nuoria lapsiperheitä, on iloksemme näkynyt tänä vuonna paljon enemmän. Kyllä tässä lomailumuodossa on ainakin meidän mielestämme kaikki kohdallaan. Olemme saaneet uusia tuttavuuksia monilta paikkakunnilta, ja lapsille löytyy leikkikavereita joka paikasta. Tuo heijastelee suoraan lapsien iloisuuteen ja viihtyvyyteen reissussa.

Entistä nuorempia karavaanareita koko ajan enemmän

Matkailuajoneuvokauppa on käynyt kevään ja kesän ajan erittäin vilkkaana myös Vänttilän mielestä ja asiakkaat ovat myös hänen näkemyksensä mukaan aikaisempaa nuorempaa väkeä. Vänttilä palvelee asiakkaitaan huolellisesti ja suurella sydämellä Kempeleen toimipisteessä, jolle Leinonen antaakin täydet pisteet.

– Sain loistavaa palvelua ja kaupat oli helppo tehdä Sampan kanssa. Toki meillä oli vaunun kanssa niin kiire, että siinä sitten unohtui asentaa vaunuun yksi valittu varuste, mutta se ei menoa haitannut. Rinta-Joupin Autoliikkeestä asentajat kävivät sitten tuon unohtuneen työn hoitamassa, ihan meidän omassa kotipihassamme, Leinonen kiittelee ja jatkaa.

Tero Leinonen muistelee, miten mahtavasti automyyjä Samppa Vänttilä otti Kempeleen toimipisteessä lapsiperheen huomioon.

– Seuraavatkin kaupat tulemme tekemään Rinta-Joupin Autoliikkeessä todennäköisesti jo muutaman vuoden kuluttua. Samassa paikassa totta kai. Näissä kaupoissa mieleen painui erityisesti se, miten hyvin Samppa huomioi meidän lapsemme. Tuo asia oli meille tärkeä, kun nimenomaan meidän lapsiperheellemme sopivaa vaunua olimme katsomassa ja valitsemassa. Homma toimi hienosti ja asioiminen oli helppoa. Vaunu löytyi hetkessä ja sen jälkeen pääsimme odottelemaan uutta vaunuamme ja suunnittelemaan kesän viettoa. Pian jo olimmekin viettämässä vaunussamme mukavaa ja aurinkoista kesää.