Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Moottoripyörä kannattaa ostaa syksyllä

Monilla moottoripyöräkuume alkaa toden teolla jo ennen kevään viimeisten hankien sulamista. Jos kuitenkin kuuntelee sydämen sijasta järkeä, on moottoripyörän ostaminen syksyllä oikea valinta.

Moottoripyörät syksy

Mikäli moottoripyörän merkki ja malli on jo tiedossa, voi saman pyörän saada edullisemmin kevääseen verrattuna.

– Moottoripyöriä myyvät liikkeet ovat syksyllä halukkaita tekemään kauppaa tiukemmalla hinnoittelulla kuin kesäkauden alussa. Asiakas siis hyötyy suoraan hinnassa, kun ostaa moottoripyörän talvea vasten, paljastaa Rinta-Joupin Autoliikkeen automyyjä Christer Partanen.

Myös moottoripyörän renkaat on kannattavampaa vaihtaa uusiin juuri syksyllä. Liikkeet myyvät moottoripyörien renkaita syyskaudella alennuksella, jolloin renkaiden ostohinta voi olla pienempi, kuin keväällä ostaessa. 

– Meidän kauttamme saat hankittua uudet renkaat moottoripyörään kaupan yhteydessä, kertoo Partanen.

Talvisäilytys hoituu lähimmässä liikkeessä

Moottoripyörän talvisäilytys ei myöskään ole esteenä syksyiselle hankinnalle.

– Talvisäilytyksestä voidaan sopia kaupan yhteydessä. Jos asiakas ostaa meiltä moottoripyörän syksyllä tai talvella, hoituu pyörän talvisäilytys asiakasta lähimmässä liikkeessämme veloituksetta, Partanen sanoo.

Jos asiakas ostaa meiltä moottoripyörän syksyllä tai talvella, hoituu pyörän talvisäilytys asiakasta lähimmässä liikkeessämme veloituksetta.

Ilmaston vaikutus pyörän osiin on syytä ottaa huomioon. Partanen neuvookin säilyttämään moottoripyörän talven yli lämmitetyssä tilassa.

– Suosittelisin talvisäilytykseen lämmintä ja kuivaa tilaa – ei kuitenkaan kuumaa ja kosteaa. Moottoripyörän moottoriöljyt ja jarrunesteet eivät ole kehitetty kylmiin olosuhteisiin, joten kannattaa varmistaa, että moottorin voiteet ja jarrunesteet ovat pakkasenkestäviä käytön ja säilytyksen osalta.

Moottoripyöräily onnistuu myös syksyllä

Moottoripyöräily on mainio harrastus myös syksyn tullen. Syksyllä ajamisessa kannattaa kuitenkin ottaa keliolosuhteiden lisäksi huomioon lämpötilan vaikutus sekä moottoripyörään että kuljettajaan. Lämpötila vaikuttaa renkaiden ja jarrujen suorituskykyyn ja syksyllä ajaessa oikeanlaisten varusteiden merkitys korostuu.

– Jarrunesteet, -satulat ja -levyt toimivat hieman eri tavalla kylmemmällä kelillä. Lämpötilalla on myös vaikutusta renkaiden pito-ominaisuuksiin. Syksyllä on lisäksi syytä käyttää oikeanlaisia varusteita jo pelkästään turvallisuussyistä: jos koko keho on aivan jäässä, vaikuttaa se myös kuljettajan reaktiokykyyn, muistuttaa Partanen.

”Asiakas hyötyy suoraan hinnassa, kun ostaa moottoripyörän talvea vasten”, paljastaa Rinta-Joupin Autoliikkeen automyyjä Christer Partanen.

Moottoripyörän huolto on hyvä tehdä talvella

Tietyissä moottoripyörissä on tietynlainen huolto-ohjelma, jota on syytä noudattaa tarkasti. Partasen mielestä talvi on hyvää aikaa tehdä kunnossapito- ja muokkaustöitä sekä vaihtaa moottoripyörän kuluvia osia, kuten jarrupalat ja jarrulevyt.

– Jos nämä jättää kevääseen, voi olla, että korjaamoilla on siihen mennessä jo pitkät jonot, miettii Partanen.

Ajotavasta riippuen moottoripyörä voi kaivata lisähuoltoja, joita voi myös tehdä itse, kuten esimerkiksi öljynvaihto tai jarrunesteiden vaihto. Partanen itse suosittelisi moottoripyörän öljyjen vaihtamista vasta kevään tullen.

– Moottoripyörä täytyy käyttää lämpimäksi, jotta kaikki vanha öljy saadaan pois moottorista. Keväällä on helpompi ajaa pyörä lämpimäksi ja vaihtaa öljyt sen jälkeen sen sijaan, että pyörää käytetään lämpimäksi talvella.

Moottoripyöriä jo 70 vuoden kokemuksella

70-vuotias Rinta-Joupin Autoliike on Suomen suurin käytettyjen moottoripyörien myyjä. Valikoimaan voi tutustua paikan päällä tai verkossa ja tulla liikkeeseen koeajolle. Moottoripyöriä ostetaan, myydään ja vaihdetaan läpi vuoden. Vaihdossa voi tarjota autoa tai mitä tahansa muuta ajoneuvoa.

Moottoripyörän vakuutus hoituu Rinta-Joupin Autoliikkeessä suoraan kaupan yhteydessä. Samalla voit halutessasi ostaa lisäpalveluna Rinta-Jouppi Moottoripyörä Turvan, joka on voimassa kuusi kuukautta tai 10 000 ajokilometriä. Turva kattaa moottoripyörän eri osien ja järjestelmien vikoja ja rikkoontumisia ja on hankittavissa enintään kymmenen vuotta vanhaan ja alle 100 000 kilometriä ajettuun pyörään.

Muistilista ensimmäisen moottoripyörän ostajalle

  1. Tarkasta ennen kaikkea sopiva ajoasento ja pyörän korkeus.
  2. Sopivan löytää lopulta vain kokeilemalla – tule rohkeasti koeajolle!
  3. Varaa budjettia myös ajovarusteisiin, kuten hyvään kypärään.

Kysymyksiä? Myyjämme neuvovat sinua kaikissa moottoripyörän ostoon liittyvissä kysymyksissä.

Katso myös nämä