Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Nopeus ratkaisee autokaupassakin – Rinta-Joupin Autoliikkeessä ymmärretään yrittäjän arkea ja kiireitä

Latvalan Puutarhan yrittäjä Juha Latvala on nopealiikkeinen mies. Kun hän päättää ostaa pakettiauton, se tapahtuu parissa päivässä.

Rinta-Joupin Autoliikkeen Vaasan toimipisteen automyyjä Sami Mäki sai hiljattain toimeksiannon, joka edellytti vikkeliä liikkeitä. Jalasjärven Kannonkoskelle kaivattiin kukkien kuljettamiseen uutta pakettiautoa ja mieluusti heti. Sopiva yksilö löytyi Rinta-Joupin Autoliikkeestä jo valmiiksi.

– Kyllä vähän itseäkin huvitti, kun sitten menimme lauantaina pojan kanssa Rinta-Joupin Autoliikkeeseen. Samilla oli kiire, hän puhui asiakaspuhelua, mutta tunnisti siinä samalla meidät firman lippalakista, että ollaan tultu ostamaan uutta Fiat Ducatoa, Juha Latvala muistelee.

Sami ehdotti koeajoa, johon Latvala totesi, että eiköhän sillä tule ihan riittävästi ajettua kotimatkalla. Ei muuta kuin nimet papereihin, vanha auto vaihtoon ja kotimatkalle uudella autolla.

– Olimme niin nopeita, että Sami soitti perään kiittääkseen kaupoista. Ei ehtinyt siinä hässäkässä. Olimme kyselleet uutta pakettiautoa myös kilpailijalta. Hän soitti vasta maanantaina käynnistääkseen kaupanteon. Minä totesin hänelle, että uusi auto on jo pihassa. Minulle on nopeus valttia kaikessa tekemisessä.

Normaalisti uuden pakettiauton toimitusaika tehtaalta on noin neljä kuukautta, nyt Juha Latvala sai uuden Ducaton kahdessa päivässä.

Fiatin Ducato sisustettiin kukkien kuljetukseen

Yli 50 vuotta toiminut puutarha-alan yritys tuottaa kasvukauden aikana melkein puoli miljoonaa kasvia, jotka siirretään pakettiautolla maakunnan puutarhamyymälöihin. Latvala kertoo, että monesti kukat ovat myyntipöydällä jo muutaman tunnin päästä tilauksesta.

Fiat Ducato-pakettiauto-latvalan puutarha-juha latvala-yrittaja-kesa
Amppelit ovat suomalaisten kestosuosikkeja.

– Suosittuja ovat amppelit, niitä meillä on myynnissä 15 000 kappaletta. Suosikkikukkani vaihtelee, tykkään helppohoitoisista lajikkeista. Orvokki on minulle tärkeä kukka, koska se lähtee aina ensimmäisenä myyntiin. Tänä vuonna meillä on kasvatettu vain 70 000 orvokkia, joinakin vuosina niitä on ollut tuplasti enemmän.

Latvalan Puutarhan uusi Fiat Ducato L3H2 on passeli ratkaisu kukkataimien kuljetukseen. Vaneroituun tavaratilaan oli helppo laittaa entisessä pakettiautossa olleet kuljetuskiskot, joissa liikkuu noin 200 laatikkoa taimia eli parhaimmillaan seitsemäntuhatta yksittäistä kukkaa.

Yritykselle pakettiauto on sopivin ratkaisu, sillä suurin osa kuljetuksista on lähiajoa Seinäjoelle. Arjen kiireessä ja ahtaissa paikoissa auttaa peruutuskamera ja lisäherkkuna on automaattivaihteisto.

– Minulla on muissakin autoissa automaattivaihteet, nyt ei tarvitse sekoilla enää kytkimen kanssa. Tykkään kovasti uuden auton valkoisesta väristä ja noista mustista palkeista tuossa alareunassa. Halusin myös renkaisiin mustaa ja vähän kromia koristeeksi, Latvala kertoo.

Tavaratilaan asennettiin entisessä pakettiautossa olleet kuljetuskiskot. Nyt autoon mahtuu parhaimmillaan seitsemäntuhatta yksittäistä kukkaa.

Kestävä työjuhta kohtuuhintaan

Rinta-Joupin Autoliikkeen Vaasan toimipisteen automyyjä Mäki toteaa, että Latvalan kanssa kaupanteko on harvinaisen nopeaa hommaa. Normaalisti uuden pakettiauton toimitusaika tehtaalta on noin neljä kuukautta, nyt meni kaksi päivää.

– Tämä oli kyllä poikkeustapaus. Onneksi meillä oli valmiina autoliikkeen pihassa pari uutta Fiat Ducatoa odottamassa, pystyimme heti vastaamaan näin kiireisen asiakkaan tarpeisiin, hän kertoo.

Ducatot ovat suosittuja pakettiautoja, sillä niiden hinta-laatusuhde on hyvä. Mäki toteaa, että uuden Fiat Ducaton hinta on noin 40 000 euroa, kun vastaavat muut merkit ovat huomattavasti kalliimpia.

– Periaatteessa teimme kaupat jo puhelimessa ja asiakas vain haki auton myymälästä. Se oli erittäin sujuvaa kaupantekoa, vähän kuin oppikirjasta, Mäki kuvailee.

Rinta-Joupin Autoliikkeen 4000 ajoneuvon valikoima on erittäin laaja. Varaston monipuolisuus perustuu siihen, että vaihdossa voit antaa minkä ajoneuvon tahansa. Kun vuodessa myydään lähes 30 000 ajoneuvoa, vaihtuu valikoimakin tiheään tahtiin.

Automyyjä Sami Mäki teki kaupat Latvalan kanssa poikkeuksellisen nopeasti. Kaupat sovittiin jo puhelimessa.

Tutustu pakettiautojen valikoimaan