Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Petri vaihtoi Bemarin kaasu-Skodaan

Vuosi sitten myyntipäällikkö Petri Valtala vei kolme vuotta vanhan 5-sarjan BMW-farmarinsa määräaikaishuoltoon Rinta-Joupin Autoliikkeen Porin toimipisteeseen. Kävi ilmi, että edessä oli vähän isompi remontti.

Kaasuauton

Vuosi sitten myyntipäällikkö Petri Valtala vei kolme vuotta vanhan 5-sarjan BMW-farmarinsa määräaikaishuoltoon Rinta-Joupin Autoliikkeen Porin toimipisteeseen. Kävi ilmi, että edessä oli vähän isompi remontti.

– Kirosin siinä, että tämä tuleekin aika kalliiksi. Kilometrejäkin oli kertynyt vajaa 100 000, joten aloin miettiä, että kannattaisiko vaihtaa kokonaan uuteen autoon.Huollon työntekijät kysyivät, että olenko koskaan harkinnut Skodaa, Valtala muistelee.

Hän ajaa työnsä puolesta paljon ympäri Suomen, joten vaatimukset auton suhteen liittyvät mukavuuteen ja käytännöllisyyteen.

– Sähköinen takaluukku, hyvä penkki, mukautuva vakionopeudensäädin ja webasto, Valtala luettelee.

Kävi ilmi, että Rinta-Joupin Autoliikkeellä oli käynnissä tarjous, jossa kaasu-Skodan ostaja sai vuoden kaasut kaupan päälle.

– Ensimmäinen ajatukseni oli, että onko se varmasti hyvä auto. Mutta vielä saman päivän aikana minusta tuli Skoda-kuski ja ostin elämäni ensimmäisen kaasuauton – mutta en varmasti viimeistä, Valtala kertoo.

Hän on erityisen tyytyväinen Skoda Octavian hinta-laatusuhteeseen.

– Se on turvallinen, tilava, ekologinen ja edullinen ajaa. Kaasuvero toki tulee maksettavaksi, mutta se on silti vähemmän kuin dieselissä.

Hän on laskenut voivansa ajaa sata kilometriä noin kuudella eurolla. Yksi tankillinen kaasua riittää 400 kilometrin matkalle. Valtalan mukaan kaasuauto on erittäin hyvä vaihtoehto paljon ajavalle.

– Vähän aikaa sitten ajoin Porista Lahteen, sieltä Mikkeliin, sieltä Imatralle ja takaisin Poriin. Kilometrejä kertyi 1 200, joten vain kaksi kertaa tarvitsi tankata matkan varrella, kun lähti täydellä tankilla liikkeelle. Mutta en tietenkään pahakseni pistäisi, jos tankki olisi vielä vähän isompi.

Kaasusäiliöt sijaitsevat autossa takaluukun alla. Kuva: Vesa Saivo/Alma Media

Rupattelua tankkauspisteellä

Kaasun jakeluasemien verkosto on nykyään laaja, eikä niiden löytämisen kanssa ole ollut koskaan vaikeuksia, vaikka kilometrejä kertyy Valtalalle vuodessa noin 40 000.

– Kaasuasemat on sijoitettu isojen teiden varrelle niin, että niihin on helppo poiketa. Omalta lähiasemaltani saan tekstiviestillä tiedon, jos kaasun jakelussa on jostain syystä häiriöitä.

Kaasuauton tankkaaminen on usein myös sosiaalinen tapahtuma. Tankkauspisteitä on yleensä kaksi vierekkäin, ja kun letkut on laitettu kiinni autoihin, ei ole muuta tekemistä kuin odotella ja rupatella.

– Siihen olen kiinnittänyt huomiota, että kukaan ei ole koskaan sanonut katuvansa kaasuauton hankintaa, Valtala kertoo.

Hänen oma ainoa kritiikkinsä kohdistuu kaasuauton käyttövoimaveroon.

– Jos päästöt pitää saada kuriin, en ymmärrä, miksi biokaasulla kulkevasta autosta joutuu maksamaan enemmän käyttövoimaveroa kuin bensa-autosta, hän miettii.

Pitkäaikainen asiakas

Petri Valtala on ollut Rinta-Joupin Autoliikkeen huollon asiakas jo kymmenen vuotta. Moitteen sanaa hän ei yrityksestä keksi.

– Olen itsekin myyntialalla, joten tiedän, miten asiakasta kuuluu kohdella. Palvelu on aina ollut huippuluokkaa ja apua saa virka-aikana ja sen ulkopuolella.

Valtala tarvitsee autoa töiden tekoon, joten arvostaa sitä, että on saanut Rinta-Joupin Autoliikkeeltä aina hyvän vara-auton huollon ajaksi.

– Ja huoltohan minulle alun perin suositteli kaasuauton hankintaakin. En usko, että olisin itse tullut ajatelleeksi sitä vaihtoehtoa, hän kiittelee.

Alkuperäinen Iltalehden artikkeli löytyy täältä.

Tutustu kaasuautojen valikoimaan