Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Rinta-Joupin Autoliike pelasti karavaanarit pulasta Kempeleessä

Kiannon perheellä on ollut yllätyksiä matkailuauton kanssa. Onneksi niistä on Rinta-Joupin Autoliikkeen avustuksella selvitty ja karavaanareiden matka jatkuu kohti uusia seikkailuja.

Matkailuauto blogi hinaus
Perheen lomamatka uhkasi katketa jo ennen, kuin oli ehtinyt kunnolla edes alkaa.

Helsinkiläisten Sini ja Joni Kiannon perheessä lomamatkoja suunniteltaessa tuli vastaan aina sama kysymys: kuka hoitaa chihuahua Miloa?

– Oli kätevämpää ja mukavampaa ottaa koira matkoille mukaan. Meillä oli ensin Van, reissasimme sillä myös Norjassa. Kun tyttäremme tuli teini-ikäiseksi, tuli tarvetta lisätilalle. Ostimme Rinta-Joupin Autoliikkeen Espoon toimipisteestä vuoden 2021 LMC Element T748 -matkailuauton, Sini kertoo.

Koira matkailuauto blogi | Rinta-Joupin Autoliike
Perheen chihuahua Milo pääsee nykyisin mukaan lomareissuille.

Kadun varteen pysäköity, uutuuttaan hohtava matkailuauto koki kovia heti kahden viikon jälkeen, kun rattijuoppo törmäsi siihen ja auto meni lunastuskuntoon. Ei auttanut kuin tilata uusi matkailuauto – ja odottaminen tuntui ikuisuudelta.

– Rinta-Joupin Autoliikkeessä on tosi ystävällistä palvelua. He jaksoivat kärsivällisesti vastailla jatkuviin soittoihini, että koska se matkailuauto oikein tulee, Sini kehuu.

Yö huollon parkissa

Perhe lähti joulun jälkeen uudella matkailuautolla reissuun kohti Yllästä. Vähän ennen Kempelettä auton kojelautaan syttyi punainen hälytysvalo. Ei auttanut kuin pysähtyä tien viereen ja soittaa takuuhuoltoon.

– Puhelinnumero oli Italiaan, mutta helpotukseksi puhelu yhdistettiin Suomeen. Sieltä neuvottiin, että auto pitää hinata korjattavaksi. Valitsimme korjaamovaihtoehdoista Rinta-Joupin Autoliikkeen Kempeleen caravan-huollon, joka onneksi oli aika lähellä.

Matkailuauto caravan huolto blogi | Rinta-Joupin Autoliike
Perhe yöpyi matkailuautossa Kempeleen liikkeen pihalla.

Seuraavaksi piti miettiä majoitusta. Sini totesi, että mitä sitä turhaan mennä hotelliin, kun voi ihan hyvin yöpyä autoliikkeen pihassa omassa matkailuautossa.

– Etsimme matkailuautolle pihasta sopivan suojaisen paikan ja lainasimme vähän sähköäkin autoliikkeen seinästä. Oli paljon helpompi jäädä yöksi sinne, ei tarvinnut pakata vaatteita ja jääkaappi oli täynnä ruokaa.

Joni soitti aamulla Kempeleen huoltoon ja kertoi tilanteesta. Sieltä vastattiin, että he juovat aamukahvit ja ottavat sitten matkailuauton työn alle.

– Huollosta kysyttiin, että kuinka kauan meillä menee saada auto paikan päälle. Mies vastasi, että ollaan jo pihassa ja yövyttykin täällä. Sieltä todettiin, että tulkaa nyt ihmeessä sisälle, vaikka huolto ei ollut vielä edes auki, Sini kertoo nauraen.

Huollon sijaisauto Kempele | Rinta-Joupin Autoliike
Kiannot kävivät tutustumassa lähiympäristöön huollon sijaisautolla odottaessaan matkailuauton korjauksen valmistumista.

Hän on todella tyytyväinen palveluun, jota on saanut Rinta-Joupin Autoliikkeen eri toimipisteissä. Kiannot arvostavat kovasti sitä, että Kempeleen huollossa ymmärrettiin perheen tilanne ja matkailuauto otettiin heti työn alle.

– Automaattivaihteiston vikatila aiheutti sen, että vaihteisto ja moottori eivät enää keskustelleet keskenään. Moottorista hävisivät kaikki tehot, eikä auto suostunut liikkumaan mihinkään. Vaati vianselvityslaitteiston liittämisen autoon, jotta viat voitiin ”buutata”. Lisäksi vaihdettiin komponentteja ja päivitettiin softaa, Sini kertoo.

Kiannot saivat sijaisauton päiväksi ja kävivät tutustumassa sillä lähiympäristöön. Matka jatkui Ylläkselle jo saman päivän aikana.

Matkailuauto blogi | Rinta-Joupin Autoliike
Koronan aikaan matkailuauto on ollut perheelle hyvä henkireikä.

Toiveiden matkakoti

Matkailuauto on täyttänyt Kiannon perheen toiveet. He halusivat ehdottomasti saarekevuoteen. Toimivaksi ratkaisuksi on osoittautunut se, että matkailuauto on jaettavissa makuuhuoneeseen ja salonkiin, kuten Joni tapaa sitä kutsua.

– Tyttärellämme on usein ystävä mukana reissussa. Tilan jakamalla kumpaankin päähän autoa tulee omaa rauhaa.

Tuoreet karavaanarit ovat vakuuttuneita, että he ovat löytäneet oman juttunsa. Koronan aikaan matkailuauto on ollut hyvä henkireikä ja oivallinen paikka tehdä myös etätöitä kauniissa maisemissa ympäri Suomea.

Kiannon perheen seikkailuja matkailuautolla voi seurata Instagramissa: funlifewithvan.

Kaipaatko turvaa matkoillesi?

Tutustu matkailuajoneuvojen valikoimaan