Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Kotimainen Rinta-Joupin Autoliike toimii pitkällä tähtäimellä

Omistaja Ari Rinta-Jouppi: ”Historia tuo vastuuta”. 

Rinta-Joupin Autoliike on kotimainen perheyritys, jonka historia juontaa 1940-luvun Tervajoelle Toivo Rinta-Joupin siirryttyä hevoskaupan kautta maatalous- ja työkoneiden pariin. Autokauppa alkoi sekin jo 1950-luvulla ja on sittemmin siirtynyt katkeamattomana kahden sukupolven yli. 

Nykyään Rinta-Joupin Autoliikkeen johdossa on Ari Rinta-Jouppi – edelleen uskollisesti Tervajoen toimipisteestä käsin. Rinta-Joupin Autoliike on onnistunut luomaan hyvän maineen pitkällisen vuosikymmeniä jatkuneen työn tuloksena. Tästä halutaan pitää kiinni ja tämä näkyy myös yrityksen arvoissa. 

– Kyllä se sillä tavalla näkyy, että haluamme toimia pitkän historian mukaisesti ja ajatella asioita kaukonäköisemmin emmekä jahdata kvartaaleja tai lyhytaikaisia voittoja. Pitkä historia tuo perspektiiviä asioihin, sanoo Ari Rinta-Jouppi. 

Kokenut omistaja on ymmärtänyt, että yritystä on täysin mahdotonta pyörittää täysin virheettömästi. Siksi on tärkeää, kuinka mahdollisiin virhetilanteisiin reagoidaan. 

– Meillä ajatellaan, sillä tavalla, että maailman sivu on pitkä. Se tarkoittaa sitä, että jos mokaat tänään, niin se tulee kyllä vastaan myöhemmin. Jos tapahtuu virheitä, niin ne korjataan asiakkaalle mahdollisimman nopeasti, avoimesti ja läpinäkyvästi. Historia tuo vastuuta. 

Kotimaisena veronmaksajana 

Rinta-Joupin Autoliike tahtoo kantaa yhteiskuntavastuunsa. Voimakkaasti viime vuosina laajentuneen yrityksen juuret ovat Suomessa ja se työllistää jo yli 500 suomalaista ympäri maata. Siksi se tahtoo toimia sekä hyvänä työnantajana että ehkä hieman yllättäen myös hyvänä veronmaksajana.

– Kaikki mitä Suomessa tapahtuu, koskee suoraan meitä. Me olemme siten kaikki töissä samassa Suomi Oy:ssä ja siksi myös halutaan että sillä menisi mahdollisimman hyvin.

Suomalainen yritys tuntee kansan ja olosuhteet. Neljä vuodenaikaa tuovat omat haasteensa autoiluun, mutta ne ovat tuttuja asioita.

– Neljä vuodenaikaa tuo jo sen, että renkaita pitää vaihtaa pari kertaa vuodessa vaatien ennakointia ja asiakkaasta huolehtimista. Suomi on autolle käyttöalueena haastava, koska on sekä paukkupakkasia että kosteaa ilmastoa.

Huoli asiakkaasta

Paikalleen ei kuitenkaan parane jäädä vellomaan. Rinta-Joupin Autoliike aikoo jatkaa kehittymistä markkinan ja autoilun mukana. Kuluttajat vaativat jo tällä hetkellä paljon ja autokaupan täytyy pystyä vastaamaan kysyntään. 

– Kuluttajat on tosi nopeita liikkeissään. He ovat vaativia ja haluavat helppoa ja nopeaa kauppaa. Myyjän pitää aina huolehtia asiakkaasta ja hänen asioistaan. Oli kyseessä sitten autokauppa tai -huolto. 

Asiakkaasta huolehtiminen on Rinta-Joupin Autoliikkeelle erittäin tärkeä asia. Ari Rinta-Jouppi kertoo, että tässä suhteessa he haluavat yhä jatkaa parantamista. Rinta-Joupin Autoliike tahtoo olla proaktiivinen, jotta asiakkaiden ei aina tarvitsi itse tehdä aloitetta.  

Lisäksi pohjanmaalainen perheyritys painottaa nuorten voimaa. Ari Rinta-Jouppi kertoo yrityksen omaavan hyvän sekoituksen monenlaisia ja -ikäisiä työntekijöitä ja tämä onkin tärkeää. Nuoria on myös johtoasemassa, jotta he pääsevät todella vaikuttamaan.  

– Jos me vanhemmat tuodaan historiasta oppia niin nuoret, on monessa asiassa jo edellä. Annetaan heille vapaat kädet, jotta he saavat tehdä ja voidaan auttaa heitä oikeaan suuntaan. 

Autokauppa kehittyy muun maailman tapaan ja tälläkin puolella digitalisaatio ottaa askelia. Rinta-Joupin Autoliike yrittää ottaa uutta teknologiaa käyttöön aina kun aika on sopiva. Näin pysytään kehityksessä mukana. 

Ari Rinta-Jouppi

Autoilun tulevaisuus 

Jälleen kerran autoilu vaikuttaisi olevan murroksessa, kun hybridi- ja sähköautojen myyntiosuus uusista autoista on kasvanut lyhyessä ajassa tuntuvasti. Toisaalta bensiini- ja dieselkäyttöisten autojen osuus ensirekisteröinneistä on yhä reilusti yli puolet ja koko autokannassa muutos tulee olemaan vielä hitaampi. Asiaa voi siis katsoa kahdelta kantilta.  

– Meillä myydään kovasti hybridejä uutena, sillä esimerkiksi Toyotan merkkiedustus löytyy monelta paikkakunnalta. Lisäksi monella edustamallamme merkillä on myös lataushybrideitä. Lataushybridi on hyvä erityisesti, mikäli pystyy lataamaan kotona ja työpaikalla. Toisaalta paljon pidempiä matkoja kulkevalle dieselauto on edelleen hyvä valinta esimerkiksi, kun ajetaan Suomea ylös ja alas.  

Autoilun tulevaisuutta on tällä hetkellä lähes mahdotonta ennustaa. Tällä hetkellä autojen keski-ikä on selvästi yli 10 vuotta, joten vuonna 2030 liikenteessä lienee vielä paljon nyt uutena myytäviä autoja. 

– Valitettavasti tällä tahdilla näyttää siltä, että 2030 ajetaan vielä paljon nykyisillä. Uusia autoja myydään ihan liian vähän. Toki käytettyjen kauppa käy eli sillä nuorennetaan autokantaa, sillä uudempi käytetty autokin on vanhaa turvallisempi ja vähäpäästöisempi. 

Ari-Rinta Jouppi pitää myös mahdollisesti paluuta tekevää romutuspalkkiota hyvänä asiana, sillä se nuorentaa autokantaa tehokkaasti poistamalla juuri niitä kaikkein vanhimpia yksilöitä liikenteestä. Tämä on hyvä asia, mutta täysin riittämätön toimenpide koviin tavoitteisiin nähden.  

Viime aikoina on jälleen puhuttu paljon yksityisautoilun verottamisesta eikä liikenteestä tällä hetkellä kerättävää noin 8 miljardin euron pottia olla ainakaan pienentämässä. Enemmänkin on ollut puhetta lisäveron luomisesta tai jo olemassa olevien verojen kiristämisestä. Kohdellaanko yksityisautoilijaa reilusti? 

– Ei kohdella. Kyllä me yksityisautoilijat maksetaan hirmuisia määriä. Me ostamme autoja, joissa on korkea vero. Me käytämme polttoainetta, jossa on paljon veroa ja sitä meinataan lyödä vielä lisää. Tämä tuntuu suorastaan pahalta maassa, jossa on pitkät välimatkat ja usein hankalaa pärjätä ilman autoa. Edes pääkaupunkiseudulla ei välttämättä ole helppoa ilman autoa.  

Tälle ei kuitenkaan voi suoraan mitään ja autoa ostavan asiakkaan on jatkossakin tärkeintä pohtia omia tarpeitaan. Yrittäjä neuvoo ostamaan auton aina oman tarpeen mukaan. 

– Mikä on ajosuorite? Ajetaanko kaupungissa vai pitkiä matkoja? Onko ihmisiä minkä verran mukana? Tarvitseeko vetoautoa esimerkiksi veneen kuljettamiseen?  

Auto hankitaan aina omaan tarpeeseen eikä siten ole mitään syytä yrittää miettiä muotia tai muiden valintoja. Autoilu ei ole tylsää eikä siitä tarvitse sellaista tehdä. Ari Rinta-Joupilla on vielä yksi erinomainen neuvo autoa etsivälle. 

– Toki pitää muistaa myös se mitä itse haluaa.

rekry-huolto-myyjä-sihteeri-jenni-andreas-heikki (1)

Haluatko osaksi tarinaamme?

Tarjoamme monipuolisia työmahdollisuuksia niin myynnin, huollon, hallinnon kuin viestinnän osaajille.