Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Kia EV6 on Vuoden Auto 2022

Kia EV6 on voittanut kansainvälisen Vuoden Auto eli The Car of the Year -palkinnon, joka myönnettiin Genevessä järjestetyssä palkintotilaisuudessa 28. helmikuuta.

Vuoden Auto 2022 Kia EV6

Vuoden Auto -kilpailun raati koostui 59 jäsenestä 22 eri maasta. Kärkikolmikossa käytiin tiukkaa taisteltua voitosta: Kia EV6 voitti 279 pisteellä, toiseksi tuli Renault Mégane E-Tech Electric 265 pisteellä ja kolmanneksi Hyundai Ioniq 5 261 pisteellä.

Finaalissa olivat mukana myös Peugeot 308, joka keräsi raadilta 191 pistettä, Vuoden Autoksi Suomessa 2022 valittu Škoda Enyaq iV 185 pisteellä, Ford Mustang Mach-E 150 pisteellä ja Cupra Born 144 pisteellä. Kuusi seitsemästä finaaliin päässeistä autoista oli täyssähköisiä.

Tuomaristo kehui erityisesti Kian uuden sähköautomallin ajettavuutta, akkutehoa sekä nopeaa latausaikaa. Myös sisätilat, turvallisuus sekä edistykselliset kuljettajan avustinjärjestelmät keräsivät raadilta kiitosta. Kialle Vuoden Auto -palkinto oli ensimmäinen laatuaan.

The Car of the Year -lopputulokset

  1. Kia EV6 / 279 p.
  2. Renault Mégane E-Tech Electric / 265 p.
  3. Hyundai Ioniq 5 / 261 p.
  4. Peugeot 308 / 191 p.
  5. Škoda Enyaq / 185 p.
  6. Ford Mustang Mach-E / 150 p.
  7. Cupra Born / 144 p.
Vuoden Auto 2022 Kia EV6 | Rinta-Joupin Autoliike
”En muista, että tämän hintaluokan autossa olisi ollut koskaan tällaista kysyntää”, toteaa Oulun toimipisteen myyntipäällikkö Valtteri Laakko.

EV6 on myös ostajien mieleen

Kia-merkkiä edustavan Rinta-Joupin Autoliikkeen Oulun toimipisteen myyntipäällikkö Valtteri Laakko yhtyy täysin raadin mielipiteeseen.

– Isommat autoalan lehdet ovat kuvanneet EV6:sta sähköautojen Graalin maljaksi, mikä kuvastaa erinomaisesti, kuinka hyvä tuo auto on. Sähköauton ostajat kiertävät paljon eri liikkeitä ja koeajavat kaikki kilpailijat. Asiakkaat kertovat, että ovat testanneet kaikki muut vaihtoehdot, mutta päätyneet tähän, sillä se on osoittautunut parhaaksi. EV6 on huippuauto: nykyaikainen ja todella hyvä ajaa, laadukas sekä hyvännäköinen.

Uusi EV6 julkaistiin myyntiin viime vuoden puolella ja sen suosio on lähtenyt välittömästi rakettimaiseen nousukiitoon. Laakko kertoo Oulun esittelyautojen olevan jatkuvassa koeajossa.

– Kun saimme ensimmäisen EV6:n meille takavetomallina, oli se jatkuvasti koeajossa. Välillä asiakkaat jopa odottivat pihalla auton vapautumista. Hetken päästä, kun saimme koeajoon myös nelivetomallin, buustasi se suosiota entisestään.

Laakko toteaa EV6:n saaneen parhaan mahdollisen vastaanoton, eikä muista kohdanneensa vastaavanlaista suosiota kahdeksan vuoden uransa aikana.

– En muista, että tämän hintaluokan autossa olisi ollut koskaan tällaista kysyntää. Vaikka kyseessä on hieman korkeamman hintaluokan auto, tulee tarjouspyyntöjä tällä hetkellä eniten juuri tähän autoon. Myyjätkin ovat todenneet, kuinka mukavaa on tehdä kauppaa, kun asiakas tulee aina hymyssä suin koeajolta. Autolla on kova kysyntä tällä hetkellä ja EV6 on selvästi oman segmenttinsä paras tuote, mitä tällä hetkellä on saatavilla, Laakko summaa.

Vuoden Auto 2022 Kia EV6 | Rinta-Joupin Autoliike
Myyntipäällikkö Valtteri Laakon kokeman mukaan EV6 on selvästi oman segmenttinsä paras tuote.

Suorituskykyä ja urheilullisuutta

Uudessa Kia EV6 -sähköautossa yhdistyvät pitkä toimintamatka, nopea lataus, vakuuttava suorituskyky ja urheilullinen crossover-muotoilu. EV6 on Kian ensimmäinen uudelle E-GMP-sähköautoalustalle rakennettu auto. Alusta mahdollistaa tasaisen matkustamon lattian ja monipuolisesti suunnitellut sisätilat.

Auton 800 voltin nopea latausjärjestelmä saavuttaa 100 kilometrin toimintamatkan jopa alle 4,5 minuutissa. Tehokkaampi 77,4 kilowatin akku mahdollistaa jopa 528 kilometrin toimintamatkan täyteen ladattuna ja EV6 kiihtyy nollasta sataan peräti 3,5 sekunnissa.