Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Kia EV9 on vuoden auto 2024

Kian täyssähköinen uutuusmalli EV9 on valittu vuoden 2024 autoksi. 2024 World Car Of The Year ™ -tunnustus julkistettiin 27. maaliskuuta New Yorkin kansainvälisessä autonäyttelyssä.

Kia_EV9_myyjat_jyvaskyla-sahkoautot-

Kia EV9 palkittiin vuoden auto -tittelin lisäksi vuoden 2024 sähköajoneuvona (2024 World Electric Vehicle). Kilpailussa oli alun perin mukana 38 eri autoa, joista finaaliin pääsivät kolme: Kia EV9, BYD Seal ja Volvo EX30.

Kyseessä on Kia-merkin neljäs palkinto World Car Awards -kilpailun 20-vuotisen historian aikana. Vuonna 2023 Kia EV6 GT palkittiin kategoriassa World Performance Car ja vuonna 2020 Kia palkittiin kahdessa eri kategoriassa: Kia Telluride valittiin vuoden autoksi ja Kia Soul EV voitti kategorian World Urban Car. Valinnat suoritti 100 kansainvälisestä autoalan journalistista koostuva raati.

Kian lippulaivamalli on ansioitunut jo aiemminkin tänä vuonna, kun naistoimittajista koostuva WWCOTY valitsi kansainvälisenä naistenpäivänä 8. maaliskuuta mallin vuoden 2024 parhaaksi autoksi maailmassa.

Sähköauto, joka vie pidemmälle

Kia EV9 on varustettu kolmella istuinrivillä. Suomessa autoa on saatavilla nelivetona ja jykevän kokoisen auton 99,8 kWh:n akusto tarjoaa toimintamatkaa peräti 497 kilometriä. Kian uutuusmallissa on käytetty edistyneintä tekniikkaa ja se ottaa merkittävän askeleen kohti täysin autonomista ajamista.

Kian uutuusmallin voi ladata ultranopeasti jopa 220 kilometrin ajomatkaa varten vain 15 minuutissa julkisella latauspisteellä.

Tervetuloa tutustumaan Kia EV9 -valikoimaan!

Tutustu Kia EV9 -valikoimaan