Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Päällikköpäiviltä intoa ja uusia ideoita omaan työhön 

Päällikköpäivät ovat Rinta-Joupin Autoliikkeessä neljä kertaa vuodessa toistuva tapahtuma, joita päästiin pitkästä aikaa viettämään kasvotusten. Kiitosta saaneiden päivien aikana päälliköt pääsivät tapaamaan työkavereita ja keräämään hyödyllisiä vinkkejä omaan arkeensa. 

Rinta-Joupin Autoliikkeen päälliköt kokoontuivat perinteisille kevään päällikköpäiville tällä kertaa Kuortaneen urheiluopistolle. Kolme päivää kestänyt tapahtuma oli ensimmäinen laatuaan sitten koronan aiheuttaman tapahtumatauon ja jälleennäkeminen oli kaikille virkistävää vaihtelua. 

– Päällikköpäivät ovat todella tärkeä tapahtuma. Nyt kun ei olla päästy hetkeen tapaamaan kasvokkain, niin yhteisöllisyyden tunne korostui ja tällaiset tapahtumat kasvattavat meitä enemmän yhteen, Rauman toimipisteen myyntipäällikkö Pyry Kylävainio kiittelee. 

Alan parasta asiakaspalvelua

Päällikköpäivät koostuivat yhteisestä tekemisestä ryhmätöiden ja urheilun merkeissä. Rinta-Joupin Autoliikkeen toimitusjohtajan Sami Kankaanpään mielestä päällikköpäivien tärkein anti onkin juuri yhteistyön kehittyminen. 

– On tärkeä päästä tapaamaan työkavereita ja keskustelemaan yhdessä kehitettävistä asioista, Kankaanpää summaa. 

Rinta-Joupin Autoliikkeen automyynnin johtaja Jukka Myntti korostaa päällikköpäivien roolia alan parhaan asiakaspalvelun varmistamiseksi. 

– Yhteisten päivien avulla päälliköt osaavat johtaa henkilökuntaa niin, että jokaisella työntekijällä on mahdollisuus kehittyä työssään ja saada tukea parhaan suoritustasonsa saavuttamiseksi.  Päälliköt ovat tässä asiassa isossa roolissa, sillä he toimivat kukin päävalmentajina omille tiimeilleen, muistuttaa Myntti. 

Päälliköt puhaltavat yhteen hiileen

Rinta-Joupin Autoliike on kasvanut viimeisten vuosien aikana kovaa vauhtia, ja sitä myöten myös päälliköiden joukko on kasvanut. Rauman myyntipäällikön Kylävainion mukaan päällikköpäivät ovatkin erinomainen paikka tutustua muiden toimipisteiden kollegoiden kanssa kasvotusten. 

– Se parantaa myös toimipisteiden välistä yhteistyötä ja auttaa ymmärtämään, että kaikki ovat töissä samassa yrityksessä ja puhaltavat yhteen hiileen.  

Mikkelin toimipisteen myyntipäällikkö Heikki Laine toteaa, että kollegoihin syntyy ihan erilainen suhde tällaisen kokemuksen jälkeen. 

– Meidän arkemme on todella hektistä, mutta päällikköpäivillä pääsee kohtaamaan kasvokkain muiden toimipisteiden päälliköitä ja päivien aikana syntyy hyviä kontakteja talon sisällä.  

Työkavereilta eväitä omaan työhön 

Rinta-Joupin Autoliikkeen huollon johtaja Heikki Tanner kertoo päällikköpäivien tuovan uusia ajatuksia ja ideoita siihen, miten toimintaa voidaan kehittää entisestään ja asiakkaita palvella entistäkin paremmin. Tannerin mielestä myös myyntipäälliköiden ja huoltopäälliköiden keskustelut ja ajatusten vaihto on hedelmällinen tilaisuus oppia uutta.  

– Päällikköpäivät ovat äärimmäisen tärkeät tulevan kehityksen ja johtamisen näkökulmasta. Myynti- ja huoltopäälliköillä on eri työ, mutta sama päämäärä ja tavoite. Päällikköpäivillä pystymme jakamaan ajatuksia ja sparraamaan toisiamme. 

Mikkelin toimipisteen huoltopäällikkö Pasi Tiihonen ja Rovaniemen toimipisteen huoltopäällikkö Ville Ylipaavalniemi sanovat tapahtuman antavan hyviä vinkkejä ja muistutuksia päivittäisistä tehtävistä. 

– Ryhmätehtävien yhteydessä näkee, miten muut työskentelevät ja miten muualla tehdään asioita. Siitä saa kulmaa omaankin tekemiseen, miettii Tiihonen. 

– Tapasin paljon uusia kasvoja ja juttelin myös myynnin puolen päälliköiden kanssa heidän työstään. Sain päällikköpäiviltä uusia ideoita ja toimintatapoja, joita voin hyödyntää omassa työssäni, Ylipaavalniemi lisää. 

Panostus esihenkilöiden hyvinvointiin kannattaa

Urheilullisen osion kruunaa päälliköille teetetty kuntotesti, jossa jokainen sai tietää senhetkisen kuntotasonsa. Testi on yksi osa Rinta-Joupin Autoliikkeen laajempaa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tuen kokonaisuutta. 

– Haluamme panostaa esihenkilöiden hyvinvointiin, jotta he voivat edelleen tukea omien tiimiensä työtä ja toimia innostavina esihenkilöinä sekä esimerkkeinä omille tiimiläisilleen, kertoo Rinta-Joupin Autoliikkeen henkilöstöjohtaja Eeva Puska 

Urheilullinen painotus sai kehuja myös tapahtumaan osallistuneiden päälliköiden suunnalta.  

– Liikunnallinen ja urheilullinen ympäristö yhdistettynä ryhmätöihin oli loistava paketti. Päivän tapahtumista jäi todella hyvä muistijälkikin sen vuoksi, kehuu Mikkelin myyntipäällikkö Laine. 

– Päällikköpäiviltä jäi käteen paljon uusia asioita – varsinkin, kun ne olivat yhdistettynä liikuntaan. Asiat jäivät näin paremmin mieleen, Rovaniemen huoltopäällikkö Ylipaavalniemi lisää. 

Rinta-Joupin Autoliike toimii tällä hetkellä jo 28 paikkakunnalla ja yrityksessä työskentelee yli 600 henkilöä. Yritys tarjoaa valtakunnallisesti monipuolisia työmahdollisuuksia niin myynnin, huollon, hallinnon kuin viestinnän osaajille.  

 

Haluatko liittyä joukkoomme? Katso avoimet työpaikat: