Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Škoda Enyaq iV on Vuoden sähköauto 2021

Sähköinsinöörit – SIL ry on valinnut Škoda Enyaq iV:n vuoden sähköautoksi. Valinnan takana on sähköalan edustajista koostuva palkintoraati.

Škoda ENYAQ iV 80:ssä on 530 km:n WLTP-toimintamatka ja riittävät sisätilat perhekäyttöön. Myös peräkärryn vetäminen onnistuu.

Raati perusteli valintaansa muun muassa ”yleisellä ajotuntumalla, pitkällä toimintamatkalla, tilavalla tavaratilalla ja muutenkin škodamaisen riittävillä sisätiloilla”.

Edellisvuoden tapaan sähköautoille suoritettiin esikarsinta teknisten tietojen perusteella. Finalisteiksi hyväksyttiin vain autoja, jotka olivat marraskuun alussa Suomessa liikkeestä tilattavissa ja joiden sitovat hinnastot ja toimitusajat olivat tiedossa. Finaaliin valikoitui tänä vuonna kolme automallia:

Voittajan valitsi palkintoraati, johon kuuluivat Tuukka Heikkilä (Energiateollisuus ry), Kirsi Immonen (Sähköautoilijat ry), Sallamaari Muhonen (Sähköteknisen kaupan liitto), Kai Puustinen (Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry), Markku Säkö (NSS Sähkösuunnittelijat ry), Timo Kekkonen (Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK) sekä Ilkka Manner ja Vesa Linja-aho (Sähköinsinöörit – SIL ry).

Vuoden sähköauton valitsemisperinteen Sähköinsinöörit – SIL aloitti vuonna 2018.

Sähkö & Tele -lehdestä voit lukea artikkelin Vuoden sähköauto 2021 -valinnasta.

Lähde: Škoda Magazine 2.12.2021

Tutustu Škoda-mallistoon