Hyppää sisältöön

Latausasemat ja -kaapelit

Sähköautojen latausjohtojen ja -pisteiden merkitys on kasvanut huomattavasti ympäristötietoisuuden ja kestävän liikkumisen lisääntyessä. Sähköautot tarjoavat puhtaamman ja ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon perinteisille polttomoottoriautoille. Rinta-Joupin Autoliikkeestä saat Walle- sekä Defa latausasemat ja -kaapelit.

Defa alt logo

Defa on tunnettu suomalainen yritys, joka on erikoistunut autojen ja kuljetusalan sähköjärjestelmiin sekä lämmitysratkaisuihin. Rinta-Joupin Autoliikkeestä löydät Defan latausasemat, latauskaapelit eri malleihin sekä auton lämmitysjärjestelmät.

Walle valmistaa kotimaisia sähköautojen latauslaitteita. Walle-latauslaitteet tarjoavat tehokkaan, turvallisen ja vaivattoman tavan ladata sähköautoasi kotona.

Walle on ihanteellinen valinta sähköautoilijalle, joka haluaa luotettavan, laadukkaan ja helppokäyttöisen latauslaitteen kotiinsa. Nämä laturit on suunniteltu kestämään Suomen vaihtelevia sääolosuhteita, joten voit asentaa ne sisätiloihin tai ulos. Laadukkaat metalliosat kestävät niin kesän kuumuuden kuin talven pakkaset sekä sateen ja rännän.

Walle logo

Tarvitseko lisätietoja? Huoltomyyjämme auttavat!

Latausasemat ja -kaapelit sähköautoihin

Sähköautojen latausjohtojen ja -pisteiden merkitys on kasvanut huomattavasti ympäristötietoisuuden ja kestävän liikkumisen lisääntyessä. Sähköautot tarjoavat puhtaamman ja ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon perinteisille polttomoottoriautoille, mutta niiden käytettävyyteen vaikuttavat ratkaisevasti latausinfrastruktuurin saatavuus ja käytännöllisyys.

Latausjohdot ovat olennainen osa sähköauton omistamista ja käyttöä. Nämä johdot mahdollistavat auton akun lataamisen eri latauspisteissä.

Yleisimmät latausjohdot ovat Type 2- ja CCS-liittimillä varustetut johdot, mutta eri automallit saattavat vaatia erilaisia liittimiä. On tärkeää varmistaa, että autosi latausjohto sopii yleisimpiin latauspisteisiin ja että se on yhteensopiva autosi kanssa.

Latauspisteet puolestaan ovat paikkoja, joissa sähköautojen omistajat voivat ladata autonsa akun. Näitä pisteitä on erilaisia, kuten kotilatauspisteitä, julkisia latauspisteitä ja kaupallisia latausasemia. Kotilatauspisteet asennetaan yleensä omiin kotitalouksiin, ja ne tarjoavat kätevän tavan ladata autoa yön aikana. Julkiset latauspisteet ovat yleensä kaupunkien tai yritysten ylläpitämiä ja mahdollistavat auton lataamisen päivän aikana. Kaupalliset latausasemat ovat yleensä maksullisia ja sijaitsevat esimerkiksi huoltoasemilla tai pysäköintilaitoksissa.

Sähköautojen latauspisteiden saatavuus ja sijoittelu ovat kriittisiä tekijöitä sähköautoilun edistämisessä.

Ladattavien autojen määrä kasvaa jatkuvasti, ja siksi tarvitaan lisää latauspisteitä eri puolille kaupunkeja ja teiden varsille. Hyvin suunnitellut latauspisteet tekevät sähköautoilusta houkuttelevamman vaihtoehdon, sillä omistajat voivat olla varmoja siitä, että heillä on pääsy lataukseen aina tarvittaessa.

Niiden tehokas suunnittelu ja laaja saatavuus ovat keskeisiä tekijöitä siirtymisessä kohti kestävämpää liikennejärjestelmää ja puhtaampaa ympäristöä.

Kaiken kaikkiaan sähköautojen latausjohtojen ja -pisteiden rooli on ratkaiseva sähköautoilun kasvussa. Yritykset, hallitukset ja yksityishenkilöt kaikkialla maailmassa ovat nyt keskeisessä asemassa tämän muutoksen mahdollistamisessa.