Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Rinta-Joupin Autoliikkeen Turun toimipiste on palvellut asiakkaita jo 20 vuotta

Rinta-Joupin Autoliike osti AutoCenter Stockmannin Turun toimipisteen 20 vuotta sitten ja siitä lähti kasvu, joka on jatkunut tähän päivään saakka.

Myyntijohtaja Olli Arnivaara ja automyyjä Jari Arnivaara ovat työskennelleet Turun toimipisteessä AutoCenter Stockmannin ajoista saakka. Parikymmentä vuotta myöhemmin he muistelevat hymyssä suin turkulaisten ja pohjalaisten yhteistä matkaa.

– Olihan se erilaista, kun siirryimme pörssiyhtiöstä perheyhtiöön. Päällimmäisenä jäi mieleen rohkeus, jolla asioita tehtiin. Ja päämäärätietoisuus, uusi omistaja linjasi saman tien, että vuosimyynti nostetaan 700 autosta tuhanteen autoon. Näin myös kävi, Olli kertoo.

– Meistä tuli matalan kynnyksen paikka, jossa jokaisella on tarvittaessa mahdollista asioida suoraan omistajan kanssa. Asioita ei pallotella puolelta toiselle, vaan ne ratkaistaan saman tien, Jari jatkaa.

Jari ja Olli Arnivaara
Jari ja Olli Arnivaara.

Tuplasti tilaa ja lisää myyntivolyymia

Ensimmäiset vuodet näyttivät, että Turussa on kasvun mahdollisuutta enemmänkin. Vuonna 2011 Oriketoon rakennettiin samalle paikalle puolet isompi autoliike, yhteensä 6000 neliötä.

Turun toimipisteestä on myyty jo yli 40 000 ajoneuvoa ja vuosimyynti on kasvanut 2500 ajoneuvoon.

– Samalla kun tilat kasvoivat, on myös henkilökunta tuplaantunut kahdestakymmenestä neljäänkymmeneen ja olemme nelinkertaistaneet myynnin, Olli kertoo.

Myyntipäällikkö Lasse Lintula on työskennellyt Rinta-Joupin Autoliikkeen Turun toimipisteessä kahteen eri otteeseen. Hän oli ensin automyyjänä, poikkesi hetkeksi muualle ja palasi parisen vuotta sitten takaisin, kun entinen pomo soitti ja pyysi.

– Tokihan päällikön hommat kiinnostivat näin hienossa talossa. Minulle on merkityksellistä, että voin olla ylpeä työnantajastani.

Monipuolinen vaihtoautovalikoima, Škodan merkkiedustus ja ison talon edut, nuo kaikki vaikuttivat paluuseen. Ja tietysti se, että pääsi töihin tuttuun tiimiin saman esimiehen alaisuuteen.

– Työmme on ratkaisumyyntiä. Pyrimme tekemään asiat niin hyvin, että asiakas palaisi aina meille, kun on autoihin liittyvää asiaa.

Perheyrityksen arvot ohjaavat myös huollossa

Turun toimipisteen joukkueeseen liittyi kesällä 2021 huoltopäällikkö Timo Niinikorpi. Aikaisemmin suuressa autojen logistiikkayhtiössä työskennellyt mies tunnustaa, että oli laittanut työpaikan vaihtamisessa riman korkealle.

– Kun tuli auki paikka Rinta-Joupin Autoliikkeen Turkuun, niin päätin hakea. Vahvassa kasvussa oleva yritys kiinnosti, samoin kuin Škodan merkkihuoltoedustus, aikaisemmin Fordien parissa operoinut Timo toteaa.

Millainen on ollut uusi alku, kannattiko vaihto?

– Ehdottomasti kannatti, minut on otettu hyvin mukaan porukkaan ja meillä on huollossa yli 20 ammattilaisen loistotiimi. Täällä kokee myös perheyrityksen vaikutuksen, se tuo toimintaan läheisyyttä ja vahvaa yrittäjyyttä.

Yksi hänen tiiminsä jäsen on kolmekymmentä vuotta alalla työskennellyt korimekaanikko Jari Mattila. Hän oli töissä jo silloin, kun Rinta-Joupin Autoliike osti Turun toimipisteen.

– Asioita alettiin tehdä suoraviivaisemmin ja tuli enemmän aikaa työntekoon, hän muistelee.

Pitkän linjan ammattilainen arvostaa työpaikalla olevaa luottamuksen ilmapiiriä ja sitä, että palautetta voi antaa kumpaankin suuntaan.

Turun myymälä 2009.

Vaimo autokaupan yhteydessä ja oranssien autojen myyntibuumi

Mitä kaikkea mahtuukaan autoalalla pitkään töitä tehneiden Arnivaaran veljesten uratarinoihin? Jarille nousee mieleen ensimmäisenä se, että erään autokaupan yhteydessä löytyi vaimo.

– Sen verran kiireisenä tämä työ on pitänyt, että tapasin myös tulevan vaimoni autokaupoilla. Myin auton ja lähdin sen jälkeen viemään hänen kotiinsa talvirenkaita ja sille tielle jäin. Tätä voisi kuvailla monella tavalla, mutta minusta se oli loppuunsa hiottu palvelukokemus.

Jari on nauttinut myös siitä, kuinka Rinta-Joupin Autoliikkeen valikoima on kasvanut ja tarjolla on nyt kaikkien toimipisteiden vaihtoautot myös kotiinkuljetuksella. Lisäksi vaihdossa otetaan muun muassa moottoripyöriä, matkailuautoja, veneitä ja traktoreita.

– Joskus alkuvuosina Rinta-Joupin Autoliikkeeseen kävi vaihdossa myös hevoset, mutta niitä me emme ainakaan Turun liikkeeseen ota, Olli veistelee.

Hänen urallaan yksi yllättävimmistä tilanteista oli se, kun Turun toimipisteeseen tuli myyntiin tunnusvärinään kirkkaan oranssia pitäneen yrityksen autoja pari rekkakuormallista.

– Ajattelin silloin, että nyt tuli vikatikki. Eivät turkulaiset osta oransseja autoja. Mutta niinhän ne menivät saman tien kaupaksi ja autoja piti tilata lisää.

Entä millainen vaikutus alusta saakka työskennelleillä Arnivaaroilla on ollut turkulaisten Rinta-Joupin Autoliikkeeseen?

– Autokauppa on yhteispeliä, ei yksi tai kaksi tee asioita keskenään. Meillä on muutenkin täällä Turussa tapana, että jokainen työntekijä keittää kahvia ja poimii roskan lattialta, jos sellainen sattuu eteen. Puhalletaan yhteen hiileen, Olli toteaa.