Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Kia-koeajotarinoita Savonlinnasta

Olimme mukana kauppapäivässä Savonlinnan Konesaimaalla esittelemässä uusia Kian malleja Henrik Moilasen ja Mikko Paavilaisen voimin Mikkelin myymälästä. Pakkasen kiristyminen ei haitannut sähköautojen menoa ja koeajajat saivat lämmitellä välillä makkaralla ja kahvilla.

Edellisen kerran tapahtuma on totetutettu joulukuussa 2021.

Lue alta asiakkaiden mietteitä uusista malleista.

Koeajossa Kia Sorento plug-in-hybrid

– Koeajoreissu oli oikein positiivinen. Siinä on kaikki ne speksit, mitä meikäläinen autolta vaatii. Sen pitää olla nelivetoinen, siinä pitää olla tarpeeksi tilaa koirille, ja sen pitää olla plug-in-hybridi. Siinä kaikki nämä kolme asiaa täyttyvät. Hyvä oli ajaa. Varsinkin tuo adaptiivinen vakionopeudensäädin on hieno ja se helpottaa huomattavasti liikkumista. Lisäksi tuossa oli kiva HUD-näyttö, sillä ei tarvitse koko ajan vilkuilla mittareita, vaan sen näkee samalla, kun katsoo tietä.

– Muita autoja en aikonut koeajaa, sillä oli kiire hakemaan vaimoa kaupasta. Näistä autoista tämä Kia Sorento on meikäläisen makuun. Siinä on kaikki se, mitä autossa pitääkin olla – ja ennen kaikkea tuo tila. Mekin harrastamme paljon pitkiä ulkomaanmatkoja autolla ja koirien kanssa, niin se vaatii sen, että niilläkin on tilaa, Kyösti Kälviäinen toteaa.

Koeajossa Kia e-Niro

Koeajolla kävivät pariskunta Jussi Jumppanen ja Tarja Rauhala-Jumppanen.

– Kia e-Niro tuntuu todella mukavalta autolta. Se oli minulle ensimmäinen kokemus sähköautolla ajamisesta, tuumaa Tarja Rauhala-Jumppanen.

Entä mikä yllätti?

– Kiihtyvyys ja se, kun otat jalan pois jarrulta, miten vauhti hidastuu tehokkaasti. Eikä ollut vaikeata sitten kuitenkaan, vaikka on manuaalivaihteet ollut kaikissa tähän asti. Tykkäsin ihan tosi paljon, eikä ole yhtään hankala. Muutenhan se oli äänetön, paitsi rengasmeteliä kuului, molemmat toteavat.

– Kun elämäntilanne muuttuu – on jäänyt eläkkeelle ja autoilu vähenee, niin tämähän on ihan järkevä vaihtoehto. Jos ajatellaan, että autoilu muuttuu varmasti semmoiseksi, että ei tarvitse töihin ajaa. Jos tarvitsisi ajaa töihin, silloinhan tuommoinen hybridi olisi hyvä, mutta kun ajetaan pelkästään maantieajoa, niin tällä sähköllä pääsee aika pitkälle, he jatkavat.

Jussi Jumppanen toteaa, että kyllä sähköauto on seuraava auto ja seuraava hankinta.

– Kyllä se taisi olla nyt sitten, Tarja naurahtaa.

Koeajossa Kia EV6 -täyssähköauto

Kävit koeajolla. Miltä auto tuntui?

– Olen katsellut tuota aika paljon. Täällä kun ei näitä ole päivittäin, oli tarkoitus jossain vaiheessa käydä koeajolla muualla. Hyvä, kun tuli nyt tänne. Hyvältähän se tuntui. Aika lailla odotuksia vastasi se, miten auto kiihtyy, Markus Kaskinen Savonlinnasta toteaa.

Oletko aiemmin ajanut?

– Tämä oli toinen koeajo täyssähköllä. Seuraava auto on täyssähkö, se on varma asia jo. Ei hybridiä, vaan täyssähkö seuraavaksi. Vähän nuo toimitusajat mietityttävät. Mutta oli hyvä ajaa. Tarve toiselle autolle on farkun ja pienemmän auton välimaastosta. Pitää olla vetokoukulle paikka ja kantamankin täytyy olla sellainen, että ei ihan pelkkää kaupunkiajoa. Tuo EV6 täyttää ne tarpeet, hän kertoo.