Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

“Me kolme” fanittaa retkeilyautoilua – Ozzy, Nana ja Pami kulkevat Pössl Summitilla

Nämä “me kolme” ovat aktiivisia, reippaita ja reissaamisesta innostuneita lemmikkejä – kelpo koirakolmikko, joka tunnetaan useissa sosiaalisen median ryhmissä juuri tuolla lempinimellään.

– Ne ovat ihan innoissaan aina, kun pääsevät retkeilyautoon, lemmikkien Marjaana-emäntä naurahtaa.

Koirien innosta ei voinut erehtyä Rinta-Joupin Autoliikkeen pihassa Mikkelissä, kun Pössl Summitin ovi avattiin uusille käyttäjilleen.

– Eilen kun ei vielä oltu edes ostettu tätä uutta autoamme, tähän ne työnsivät itsensä saman tien! Kuvailee Kari-isäntä auton ja koirien ensitapaamista.

Westie-uros Ozzyn kavereina reissaavat saksanpaimenkoirat Pami, uros sekin, sekä tumma narttu Nana. Ne ovat jo tottunutta karavaanariväkeä kuten omistajansakin, Marjaana Puustinen ja Kari Jukarainen.

Isoillekin lemmikeille on hyvin tilaa

“Me kolme” on käynyt heti taloksi uuteen matka-asuntoonsa, vähän käytettynä hankittuun Pössl Summitiin. Ozzy kuuntelee puheitamme Marjaanan sylissä ja suostuu valokuvaan tapahtumien tarkkailun välissä.

– Ihan suurimpia etuja ja ratkaiseva tekijä tässä on tuo isojen koirien kuljettaminen. Niillä on niin paljon enemmän tilaa tässä kuin henkilöauton takakontissa, Marjaana pohtii.

Koirakolmikolle on varattu auton “ensimmäinen” kerros, joka on portilla erotettu tila parivuoteen alla. Juuri sieltä Nana ja Pami seuraavat vilkkaina jutteluamme.

– Portti on kuljetusta varten samalla tavalla kuin edellisessäkin retkeilyautossamme. Kun ollaan parkissa, portti otetaan pois, jolloin niillä on koko tila käytössään, Marjaana ja Kari kertovat.

Liikkuva kesäpaikka yllätti myönteisesti

Ei ole itsestään selvää, että “Me kolme” on se retkeilevä koirakolmikko.

– Ensiksihän meillä oli tarkoitus ostaa Kuusamosta kesämökki, mutta se vaihtui tämmöiseen autoideaan! Muistelee Marjaana. 

Retkeilyautoilu onkin laajentanut koko perheväen elämänpiiriä monella tavalla.

– Me kuulumme semmoiseen Puskaparkki-ryhmään ja ollaan oltu aika paljon ryhmän kokoontumisissa mukana. Varmaan kaikkein antoisimpia asioita ovat olleet nyt nämä uudet ystävät, kun ollaan tutustuttu karavaanareihin. Kaikki tuntuvat olevan suurta perhettä, ja me ollaan nautittu siitä, jatkaa Kari Pösslin etupenkiltä.

Isännän työmatkatkin hoituvat kätevästi

“Me kolme” jää kotiin, kun isäntä Kari Jukarainen suuntaa Mikkelistä työmatkoilleen. Tilespoint-yrittäjänä hän palvelee 40 jälleenmyyjää eri puolilla Suomea ja nykyään majoittuu matkoillaan vaivattomasti autossaan.

– Minulle tuli niin sanottu hotellikuolema. Siinä on yksi suuri syy retkeilyauton hankkimiseen. Nyt saat olla tuolla vapaasti, kun et ole niin pahasti aikataulutettu. Jos on huonoja ilmoja, ei tarvitse ajaa yötä vasten kotiin, vaan voit pysäyttää tienposkeen ja yöpyä autossa ihan täysin.

Kun vuoden 2019 työajot ja vapaa-ajan matkat laskettiin yhteen, oli mittariin kertynyt 70 000 kilometriä.

– Ja minulla oli autossa öitä noin 200, enemmän autossa kuin kotona. Tämä on toinen koti, Kari toteaa.

Hän mainitsee muitakin työelämän muokkauksia tulleen retkeilyautoilun myötä.

– Ei saatu hankittua Mikkelistä karavaanaritarvikkeita, joten otettiin myyntiin niitä; meillä on nykyään karavaanariosasto.

Perheen ja suvun autot hankitaan täältä

Kari Jukarainen kertoo perheensä tehneen Rinta-Joupin kanssa autokauppaa pitkään.

– Varmaan toistakymmentä vuotta – ja koko suku. Tämä on nyt meidän perheessä seitsemäs auto, jonka Henrik Moilanen on myynyt, ja Heikki Laine on myynyt sitä edelliset. Ei me olla mistään muualta autoja ostettukaan kuin tästä. Mikkeli on aina hoitanut hyvin asiat. Tätä me suositellaan ja olen mainostanut kaikille mahdollisille.

Ozzy hyppää keskustelumme päätyttyä Marjaanan sylistä lattialle ja kohta oven avautuessa pihamaalle. Kun Kari vielä päästää Nanan ja Pamin takaoven kautta ulos, voidaan alkaa ottaa ryhmäkuvaa. Siinä menee jokin tovi, sillä virkeällä “Me kolme” -tiimillä puuhaa piisaa. Kari, Marjaana ja reipas kolmikko ovat lähdössä kohti uusia seikkailuja rinta-jouppi.com-nettisivuilta bongaamallaan Pösslin retkiautolla. Hyviä matkoja!

Anna-Maija, Mikkeli

Tutustu matkailuajoneuvojen valikoimaan