Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Timo esitti toiveet uudesta autosta – Lopulta sopiva löytyi Ruotsista asti

Timo Huuha päätti puolisonsa Katja Korhosen kanssa tehdä auton ostamisesta helppoa. He valtuuttivat Rinta-Joupin Autoliikkeen hankkimaan perheelle uuden auton juuri heidän toiveidensa mukaan.

Nyt Timo ja Katja ovat tyytyväiset vuoden 2017 Volvo XC90 -katumaasturin omistajat.

– Saimme juuri sellaisen auton, kuin halusimme – helposti ja edullisesti. Meidän ei tarvinnut lähteä kiertelemään ympäri Suomea katsomaan autoja, vaan auto tuli suoraan Jyväskylään ja todettiin hyväksi, Timo kertaa.

Pariskunta päätti laittaa Rinta-Joupin Autoliikkeelle kyselyä, olisiko varastossa heille sopivaa autoa. Suoraan myynnistä ei löytynyt juuri heidän kriteereitään vastaavaa, mutta muutama päivä kyselyn jälkeen sopiva auto löytyi Ruotsista.
Ostoprosessi ei juurikaan eronnut Suomessa myytävän auton ostosta, sillä Ruotsista tuotu Volvo luovutettiin uusille omistajilleen nopeassa aikataulussa katsastettuna ja rekisteröitynä.

– Kun auto löytyi, meni pari viikkoa ja auto oli jo Jyväskylässä, kiittelee Timo.

Auto tarpeen mukaan

Perhe asustaa Uuraisilla karjatilalla, joka on myös maanviljelijänä työskentelevän Timon työpaikka. Kotitilalta löytyy myös pariskunnan kolme koiraa sekä lauma lihakarjaa. Timon työn luonne ja maalaiselämä asettavat tietyt kriteerit auton hankinnalle.

– Maaseudulla kun asuu, niin neliveto on ihan ehdoton varsinkin talvella liikkumiseen. Auton tulee olla turvallinen ja mukava ajaa. Liikenteessä on hyvä päästä sujuvasti ohi, ettei jää ihan jalkoihin pyörimään, Timo miettii.

Karjatilan töissä autolta vaaditaan myös voimaa ja kokoa, mitä Volvon jykevä katumaasturi tarjoaa.

– Vedän työn puolesta paljon kärryä, joten auton tuli olla neliveto ja painoa sen verran, että pystyy isompaakin kärryä kiskomaan. Ajellaan myös paljon pellolla, joten autossa tuli olla maavaraa, luettelee Timo.

Hybridi sopii myös maaseudulle

Volvon XC90 -malli tuntui sekä Timon että Katjan mielestä sopivalta heidän tarpeisiinsa ja myös mallina kaikin puolin mieluisalta.

– Tykkään autosta kovasti, emme ole katuneet valintaa. Auto oli sellainen, kuin kuvittelinkin, toteaa Timo.

Kaksikon valitsema Volvo on hybridimalli, mikä tekee ajamisesta taloudellisempaa. Isossa autossa riittää silti vetokykyä riittämiin.

– Tässä hybridissä oli jonkinlainen ajomatka jo sähkölläkin ja bensamoottorissa ihan mukavasti voimaa. Varsinaista ”oikeaa maasturia” en välttämättä halunnut, joten tämä oli hyvä kompromissi, Timo summaa.

Hybridin vetokyky yllättää

Monilla on käsitys, ettei hybridiautoissa ole juurikaan vetokykyä. Hybridien joukosta löytyy kuitenkin malleja, joiden vetokyky riittää jopa isomman asuntovaunun vetämiseen. Valmistaja ilmoittaa esimerkiksi uuden Volvo XC90 -plug-in-hybridin jarrulliseksi vetomassaksi peräti 2400 kiloa.

Useilla hybridimalleilla voi siis huoletta vetää peräkärryä ja vetokykyisimmät mallit soveltuvat myös matkailuvaunujen vetoautoiksi. Valinnanvaraa löytyy eri hybridimalleista, sillä Rinta-Joupin Autoliikkeen valikoimista löytyy yli 150 vetokoukullista hybridiä ja ladattavaa hybridiä.

Tutustu hybridivalikoimaan