Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Jarno Koivula on vuoden Škoda-myyjä

Rinta-Joupin Autoliikkeen automyyjä Jarno Koivula palkittiin valtakunnallisella Vuoden Škoda-myyjä 2021 -tunnustuksella. Voittoon vaikutti muun muassa loistava asiakastyytyväisyys.

Jarno Koivula Skoda myyjä

Jarno Koivula Turun toimipisteestä asetti itselleen tavoitteen viime vuodelle: päästä parhaiden Škoda-myyjien Škoda-Kristalliklubiin. Tavoitteen voidaan sanoa toteutuneen – ja jopa ylittyneen, kun Jarno vastaanotti Škodalta vuoden 2021 parhaan Škoda-myyjän tittelin.

– Olihan se tavoitteena, mutta en olettanut, että se menisi noin hyvin, Koivula iloitsee.

Škoda-Kristalliklubin pisteytykset määräytyvät myytyjen autojen lukumäärän, tehtyjen huolenpitosopimusten sekä asiakastyytyväisyyden perusteella. Koivula ei myytyjen autojen kappalemäärässä ollut paras, vaikkakin kärkipäässä, joten laadukkaasta asiakaspalvelusta muodostunut asiakastyytyväisyys nosti hänet kaikkein kirkkaimpaan kärkeen. Rinta-Joupin Autoliikkeessä juuri asiakkaiden palveleminen ja autoiluun liittyvien tarpeiden täyttäminen ovat tärkeimpiä asioita.

Hyvältä myyjältä vaaditaan kiinnostusta asiakkaiden tarpeista

Koivula uskoo, ettei hyvällä myyjällä välttämättä tarvitse olla erinomaista teknistä tietoutta, vaan ennen kaikkea kiinnostusta omaa työtä ja asiakasta kohtaan.

– Asiakkaita täytyy kuunnella ja osata palvella asiakkaan oman rytmin mukaisesti, toiset ovat nopeita päättäjiä ja toiset taas harkitsevat tarkasti. Asiakkaalle tulee jäädä sellainen olo, että hänestä on välitetty ja hänen toiveitaan on kuunneltu, Koivula selventää.

Vuonna 2019 taloon tullut Koivula palkittiin viime vuonna myös Rinta-Joupin Autoliikkeen vuoden automyyjänä, joten maahantuojalta tullut tunnustus oli jo toinen miehelle suunnattu palkinto menestyksekkäästä myyntityöstä ja asiakaspalvelusta.

– Ehkä minulla sitten oli nämä mainitsemani hyvän automyyjän ominaisuudet parhaiten hanskassa, hymyilee Koivula.

Škoda-Kristalliklubin kärkisijoille yltäneet myyjät pääsivät nauttimaan myös MM-kisahuumasta, sillä palkintona olivat aitiopaikat Tampereen Nokia-areenalla järjestetyssä MM-jääkiekkoturnauksessa.