Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Rinta-Joupin Autoliikkeen menestyksen takana on yhdistelmä pitkää historiaa ja muuntautumiskykyä

Yksi Suomen suurimmista autoliikkeistä, Rinta-Joupin Autoliike, on toiminut jo lähes seitsemänkymmentä vuotta. Yritys pohjaa vahvoille perusarvoille, mutta katsoo samalla rohkeasti tulevaisuuteen.

Toimitusjohtaja Sami Kankaanpää

Rinta-Joupin Autoliikkeen toimitusjohtaja Sami Kankaanpää kuvailee, että yritykselle on tärkeää peilata muuttuvaa maailmaa ja etsiä jatkuvasti uusia toimintatapoja.

– Olemme muuntautumiskykyisiä ja ketteriä. Esimerkiksi korona-aika on muuttanut asiakkaiden käyttäytymistä ja me olemme vastanneet siihen uusilla palveluilla, kuten chat-automyynti ja huoltomyynti.

Tuotevalikoimassa on nyt panostettu paljon kysyttyihin matkailuajoneuvoihin ja moottoripyöriin, joiden kysyntä kasvoi kotimaanmatkailun myötä.

Kankaanpää haluaa kuitenkin korostaa, että pitkäkestoinen menestys vaatii myös vankkoja perusarvoja. Rinta-Joupin Autoliikkeen organisaatio perustuu myyntihenkisyyteen ja rehellisyyteen. Asiakkaiden arvostava ja yksilöllinen kohtaaminen on keskiössä.

– Uskomme, että yksilölliset tarpeet auton hankkimisessa ja huoltamisessa korostuvat jatkossa vielä enemmän. Asiakkaiden vaatimukset kasvavat ja samalla me haluamme tehdä palveluistamme mahdollisimman helppoja asiakkaille, Kankaanpää kertoo.

Suuren yrityksen korostunut vastuu

Rinta-Joupin Autoliikkeen tavoitteena on olla arvostetuin autokauppa, mikä vaatii korkeaa laatu- ja vastuullisuustasoa suhteessa sekä asiakkaihin, omaan henkilökuntaan että ympäristöön.

– Meillä on noin satatuhatta myynti- ja huoltotapahtumaa vuodessa. Tiedostamme, että tämä laajuus tuo mukanaan suuren yhteiskuntavastuun.

Yrityksellä on myös merkittävä työllistävä vaikutus, ja henkilökunnan hyvinvointi on tärkeä osa toimintaa. Yli kuudensadan työntekijän joukkoon myös haetaan jatkuvasti uusia ihmisiä.

– Suunnitelmissamme on jatkaa laajentumista. Olemme avanneet uusia myymälöitä jo monen vuoden ajan, niin myös ensi vuonna. Vaikka korona-aika on osoittanut, että monenlaisia muutoksia voi tapahtua nopeastikin, eivät asiakkaiden liikkumistarpeet kuitenkaan muutu, Kankaanpää mainitsee.

Tulevaisuuden menestyksen takeena hän pitää kasvuhenkistä otetta.

– Omistajiemme rohkeus on tässä tärkeässä roolissa. Meillä ollaan valmiita sijoittamaan kasvuun ja pitämään päätöksenteko nopeana. Tämän takia voimme vastata asiakkaiden tarpeisiin myös jatkossa, hän summaa.