Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Auto rysäytti kolmion takaa Salosen auton kylkeen – ”Onneksi minulle ei käynyt kuinkaan!

Kolarin sattuessa Rinta-Joupin Autoliikkeen kolarikorjaamo auttaa kokonaisvaltaisesti.

Rinta-Joupin Autoliikkeen kolarikorjaamossa asiointi on helppoa. Kolarin sattuessa asiakkaan puolesta hoidetaan kaikki, myös sijaisauto käyttöön korjauksen ajaksi.

Paula Salonen on ajanut autoa jo 43 vuoden ajan, eikä ongelmatilanteita ole juurikaan sattunut. Tänä kesänä odottamaton kolari kuitenkin tapahtui. Toinen auto ajoi yllättäen kolmion takaa tietyömaan kohdalle pysähtyneen Salosen auton kylkeen.

– Sanoin siinä kyllä hieman rumia sanoja ja peilistä tosiaan näin, että kylkeen se tulee. Ei voinut yhtään mitään. Minulle ei onneksi käynyt kuinkaan. Vauhti oli maltillinen ja minun autoni oli pysähdyksissä.

Salosen autossa osumaa saivat takalokasuoja ja takaovi. Kylki meni ruttuun kahdesta kohdasta.

– Siinä oli aika iso työ korjata se kuntoon. Minulle oli heti kolarin jälkeen selvää, että otan yhteyttä Rinta-Joupin Autoliikkeeseen.

Kerralla kaikki kuntoon

Rinta-Joupin Autoliikkeen Vaasan toimipisteen kolarikorjaamolla Salosen asiaa lähdettiin hoitamaan heti, kun vakuutusyhtiöstä oli saatu tarvittavat tiedot.

– Meillä hoituvat täällä niin vahinkotarkastukset, kolari- ja tuulilasikorjaukset ja -vaihdot kaikkiin automerkkeihin. Tänne voi tulla tarkastuttamaan auton ilman ajanvarausta ja tarvittaessa järjestämme sijaisauton käyttöön. Hoidamme myös tarkastuskertomuksen suoraan vakuutusyhtiöön, eli asiakkaan tarvitsee itse tehdä ainoastaan vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöön, joko puhelimitse tai netissä, huoltomyyjä Nina Schauman kertoo.

Rinta-Joupin Autoliikkeen kolarikorjaamon huoltomyyjä Nina Schauman kertoo, että käytännössä lähes kaikilla asiakkailla on vakuutus, joka maksaa korjauksen.

Korjauksen yhteydessä kolarikorjaamossa tarkastettiin Schaumanin mukaan myös, kohdistuuko Salosen autoon maahantuojan kampanjakorjaus ja kohdistuihan se.

– Sekin tehtiin sitten samalla takuutyönä.

– Homma sujui hienosti. Minulla ei ole sinne suuntaan mitään valittamista. Samalla he siellä korjaamolla säätivät minun radioni, kun enhän minä osaa tämmöisiä nykytekniikan nappuloita ja muita säädellä. Putsasivat myös peruutuskameran linssin. Kaikki muukin asiat katsottiin kuntoon todella hyvin, Salonen kertailee.

Liikkumisesteinen aktiiviautoilija

Salonen kertoo myös, ettei hän pärjäisi lainkaan ilman autoa. 76-vuotias nainen on päivittäin ratin takana viihtyvä aktiiviautoilija.

– Olen liikkumisesteisenä autostani riippuvainen ja todellakin tarvitsen sitä siirtyessäni paikasta toiseen. Autoni on Toyota Yaris ja ajan sillä yli 20 000 kilometriä vuodessa. Ajelen tässä ympäristössäni, noin 15 kilometrin säteellä, useampaan otteeseen päivässä. Sen lisäksi käyn mökillä 100 kilometrin päässä. Kävellen kun en pysty kulkemaan, niin autollahan se on aina lähdettävä.

Vakuutusyhtiö ja tieliikennelaki

Salonen otti Rinta-Joupin Autoliikkeeseen yhteyttä pian kolarin jälkeen.

– Kävin kertomassa heille tilanteestani ja he ryhtyivät heti hommaamaan minulle väliaikaisautoa käyttöön. Ensin piti van selvittää, korvaako vakuutusyhtiö sijaisauton. Selvisi sitten, että en saa vakuutusyhtiöltä korvauksia sijaisautoon, vaan tilanteessa korvaukset tulevat tieliikennelain kautta. Näin ollen korvaus on 15 euroa vuorokaudessa ja maksan itse erotuksen.

Vakuutusyhtiöitä Salonen toivoisi huomioimaan liikkumisesteisten pysäköintitunnuksen käyttäjät.

– Jos henkilö ajaa tämmöisen tunnuksen kanssa ja tulee kolari, niin silloin pitäisi saada vara-auto käyttöön korjauksen ajaksi, oli tieliikennelaki mikä hyvänsä. 15 eurolla päivässä et ajele mihinkään, Salonen vetoaa.

Kolmas auto Rinta-Joupin Autoliikkeestä

Auto on ehtinyt Salosella vaihtua 43 ajovuoden aikana jo useampaan otteeseen. Ajokortin hän on uusinut viimeksi kaksi vuotta sitten.

– Olen ostanut Rinta-Joupin Autoliikkeestä jo kolme autoa ja saanut sieltä todella hyvää palvelua. Ajan autoni aina loppuun, ennen uuteen vaihtoa. Autokaupoilla käyminen on ollut aina oikein asiallista. Minulle selitetään kaikki, kuten kuuluukin. Kertaakaan minua ei ole naisena katsottu toisen luokan ostajana, kiittelee Salonen.

Kolarikorjaamolla hoidetaan eniten parkkipaikkavahinkoja

Huoltomyyjä Nina Schauman kertoo, että Vaasan toimipisteen kolarikorjaamolla käy noin 20-30 asiakasta viikossa. Suurin osa korjauksista on pienempiä vahinkoja.

– Pienessä vahingossa voidaan vaihtaa, tai oikoa ja maalata, yksi tai kaksi auton pintaosaa. Määrällisesti kaikista eniten tulee parkkipaikkakolhuja korjattavaksi. Tuulilasejakin vaihdamme yli kymmenen kappaletta joka viikko ja teemme päivittäin tuulilasin kiveniskemän korjauksia.

Asiakaskunta on Schaumanin mukaan laaja ja kirjava.

– Ihan niin kuin auton käyttäjätkin yleensä. Yhteistä asiakkaillemme on se, että käytännössä lähes kaikilla on vakuutus, joka maksaa korjauksen.

Turvallista matkaa

Salonen tahtoo lähettää vielä terveisiä ihmisille liikenteeseen ja hän toivoo autokuskien ottavan huomioon nopeusrajoitukset, liikennemerkit, puskurissa ajamiset ja suojatieturvallisuuden.

– Kaikki nämä asiat, mistä joka päivä puhutaan joka paikassa. Ajaminen on mennyt niin villiksi, että kolmenkympin alueillakin saatetaan painaa ohi 60-70 kilometriä tunnissa. Minäkin ajelen nyt taas liikenteessä korjatulla Toyotallani, muistuttaa Salonen ja kiittelee samalla autonsa kuntoa, joka on nyt korjauksen jälkeen kuin uusi.

– Suosittelen kyllä Rinta-Joupin Autoliikkeen kolarikorjaamoa, niin hyvää työtä ja palvelua sieltä sain. Heti kun asiat selvisivät vakuutusyhtiön puolelta, alkoi tapahtua. Aika löytyi korjaamolle ja homma lähti etenemään. Informaatio kulki ja aikataulut pitivät. Kaikki otettiin huomioon. Turvallisia ajokilometrejä toivon kaikille myös.

Rinta-Joupin kolarikorjaamot

Tarvetta korjaukselle tai huollolle?

Huoltomme palvelee sinua 11 paikkakunnalla.