Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Triumph-kuva Instagramissa toi rakkauden ja vei moottoripyöräostoksille

Eipä tiennyt raumalainen Sami Mäkinen, minkä tarinan yksi hänen kuvansa Instagramissa saisi aikaan. Sen siivittämänä tuli ostettua myös Triumph Street Tripple -moottoripyörä Rinta-Joupin Autoliikkeestä.

Kuva: Ville Lindberg

Salossa asuva Minna Heinä pitää hyvin hoidetuista parroista ja seuraa siksi Instagramissa partayhteisöjä. Sieltä tarttui silmiin upealla parralla varustettu raumalainen Sami Mäkinen. Kun mies viime syksynä julkaisi kuvan, jossa takin hihassa komeili Triumph-merkki, sai kuva Minnalta tykkäyksen.

– Siitä lähti viestittelymme, joka johti seurusteluun neljä kuukautta sitten. Minnalla oli oma Triumph tallissaan, niin päätin minäkin hankkia sellaisen, tuolloin ilman moottoripyörää ollut Sami muistelee.

Sopiva pyörä löytyi Rinta-Joupin Autoliikkeen Salon myymälästä. Myyjä tarjoutui ystävällisesti siirtämään pyörän Samin kotikaupunkiin Rauman liikkeeseen, mutta Sami toppuutteli.

– Sanoin hänelle, että älkää missään tapauksessa siirtäkö, se on juuri oikeassa paikassa. Se, että pyörä sattui olemaan Minnan kotikaupungissa, oli merkki, että se on minulle juuri oikea moottoripyörä, Sami kertoo hymyillen.

Pariskunta käväisi Rinta-Joupin Autoliikkeessä ostosreissulla pääsiäisen aikaan. Sami on tyytyväinen palveluun, kaupat sujuivat hyvällä fiiliksellä ja pyörä on nyt valmiina yhteisiin ajoreissuihin Minnan tallissa Salossa.

Vastapainoa työarkeen

Tuore pariskunta on harrastanut omilla tahoillaan moottoripyöräilyä jo pitkään.

Minna on ajellut moottoripyörällä jo kymmenen vuoden ajan. Minna on omistanut aiemmin Buellin, Harley-Davidsonin ja Triumphin. Harley-Davidsoneista Minna vaihtoi Triumphiin koeajettuaan brittipyörän.

– Triumph tuntui heti ensi ajossa omalta, enää en muita pyöriä osta, hän vakuuttaa.

Triumph on myös Samin suosikki.

– Minulla taitaa olla yhdeksän vuotta taustaa moottoripyöräilystä, tosin tähän mahtuu pari välivuotta, kun ei ole ollut omaa moottoripyörää. Nyt ostettu Triumph on minulla kolmas, muita merkkejä en edes harkitse, Sami toteaa.

Samin uusi moottoripyörä on nakupyörä eli siitä on riisuttu suojaavia katteita. Ennen katteellisella moottoripyörällä ajanut mies kertoo, että nakupyörää on kevyempi ohjata.

– Iän myötä sitä tulee mukavuudenhaluisemmaksi, hän pohtii.

Moottoripyöräily on kummallekin hyvää vastapainoa kiireiselle arjelle. Väkivaltarikollisten parissa työskentelevä Minna kertoo, että moottoripyörällä ajaessa unohtuvat kaikki rajut tarinat. Sami puolestaan tekee pitkiä työpäiviä ydinvoimalassa.

Kumpikin hehkuttaa moottoripyöräilyssä vapauden tunnetta, jonka ajaessa voi kokea. Ja kyllä – myös vauhti hurmaa.

– Kypärän sisään pystyy haistamaan myös kevään tuoksuja, Sami kertoo.

Pariskunnalla on näin alkuvaiheessa selvä ajojärjestys: Minna saa ajaa hyvästä syystä edellä.

– Minna tuntee paremmin nämä Salon seudut, minä johdattaisin meidät varmasti johonkin harhateille, Sami naurahtaa.

Markus Lusenius Salon myymälästä kertoo, että Rinta-Joupin Autoliikkeestä on saatavilla monipuolinen valikoima moottoripyöriä

Moottoripyöriä moneen makuun

Mäkiselle pyörän myynyt Salon toimipisteen myyntipäällikkö Markus Lusenius muistelee hymyssä suin päivää, kun pariskunta tuli hakemaan Triumphia. Kaupanteossa oli vauhtia ja huumoria, joita Minnalla ja Samilla tulee varmasti olemaan myös yhteisillä moottoripyöräreissuilla.

Lähestyvä kesä herättääkin monella moottoripyöräkuumeen. Rinta-Joupin Autoliikkeen nettisivuilla on tälläkin hetkellä liki sata moottoripyörää myynnissä, joten valikoima on laaja. Tarvittaessa pyörä siirretään toimipisteeseen, joka on lähimpänä ostajaa.

– Jokaisella moottoripyörämerkillä on oma kannattajakuntansa. Monet ajavat moottoripyörillä vain lämpimänä aikana, mutta Suomesta löytyy myös yksittäisiä sotureita, jotka ajavat nastarenkailla ympäri vuoden, hän toteaa.

Moottoripyöräharrastajat tykkäävät persoonallisista pyöristä ja rakentelevatkin ulkoasuista yksilöllisiä. Moottoripyörän valintaan vaikuttavat usein tunteet, näin kävi myös Markukselle, joka ajaa moottoripyörää itsekin.

– Muistan lapsuudestani, kuinka katselin ihaillen televisiosta moottoripyörällä ajavaa James Bondia. Nyt minulla on saman tyyppinen moottoripyörä kuin elokuvassa. Moottoripyöräily on hieno tapa nauttia hyvästä säästä, maisemista ja luonnosta, hän kuvailee.