Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Polttoaineen lisäksi auton ympäristökuormitukseen vaikuttaa myös voiteluöljyn laatu

Ympäristöasioita mietitään Rinta-Joupin Autoliikkeessä yhteistyösopimuksissa. Shellin maakaasupohjaisen voiteluöljyn valinta koko huoltoketjun öljyksi on yksi esimerkki tästä.

Mekaanikko huolto

Rinta-Joupin Autoliikkeessä yksi arvoista on ympäristöstä huolehtiminen. Ympäristötavoitteet perustuvat toiminnan aiheuttamiin merkittävimpiin ympäristövaikutuksiin. Näitä ovat autoliikekiinteistöjen lämpöenergian kulutus, sähkön kulutus ja tehokas jätelajittelu, jota noudattamalla kaatopaikalle päätyvän jätteen määrä minimoidaan.

Autoalan Keskusliiton (AKL) Ympäristöohjelmaa on sovellettu Rinta-Joupin Autoliikkeessä jo yli kymmenen vuoden ajan, ja vuodesta 2015 lähtien Toyota-liikkeissä on ollut ISO 14001 -ympäristösertifikaatti. Sertifikaatti edellyttää yritystä selvittämään kaikki ympäristövaikutuksensa sekä parantamaan jatkuvasti toimintaansa ympäristöä ajatellen.

Rinta-Joupin Autoliikkeen huollon johtaja Heikki Tannerin mukaan jokainen teko ympäristön puolesta on tärkeä. Pienetkin muutokset vaikuttavat paljon, kun niitä tehdään jatkuvasti lisää.

– Meillä on yhteensä yksitoista huoltoa ja niissä työskentelee sata autohuollon ammattilaista. Kun jokainenmeistä toimii puhtaamman ympäristön puolesta, saavutamme yhdessä merkittäviä tuloksia.

Konkreettinen esimerkki ympäristöteosta on Shellin maakaasupohjainen öljy, joka kestää pidempään ja on puhtaampaa. Globaali ympäristötilanne on saanut Shellin asettamaan tavoitteeksi, että yritys on kokonaan hiilineutraali vuonna 2050.

– Ensimmäinen askel tällä tiellä on Premium-voiteluaineet. Shell Helix Ultra 0W valmistetaan maakaasusta Shellin PurePlus-teknologialla, kertoo Shelliä edustavan Univar Solutionsin asiakkuuspäällikkö Stefan Brandt.

Voiteluaineilla on merkitystä

Shellin PurePlus-teknologialla tuotetaan 99,5 prosenttia puhdasta kristallinkirkasta perusöljyä. Shell-moottoriöljyjen koostumus tuo monia hyviä ominaisuuksia, kuten vähäisemmän haihtumisen, joten moottoriöljyä tarvitsee lisätä harvemmin. Plussaa on myös matalampi viskositeetti* myös alhaisissa lämpötiloissa.

– Kun moottoriöljy pysyy pakkasessakin juoksevana, helpottaa se kylmäkäynnistystä ja kuluttaa vähemmän polttoainetta. Myös pienempi kitka vähentää polttoaineenkulutusta, Brandt sanoo.

Hän kertoo, että nykyisistä voiteluaineista on tullut moottorin ”varaosa”, jonka ominaisuudet otetaan huomioon jo moottorin suunnitteluvaiheessa. Näin toimien saadaan aikaiseksi entistä parempia ajoneuvoja.

Ympäristövastuu kuuluu kaikille

Vaasan seudun Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Max Jansson vaihtoi pari vuotta sitten dieselautonsa uuteen, ympäristöystävällisempään Škoda Superb IV -hybridiin.

– Tämä on ollut autoistani paras auto koskaan. Päätin kantaa oman vastuuni ympäristöstä ja valita hybridin. Minulla tulee myös paljon kaupunkiajoa ja silloin voin ajaa kokonaan sähköllä. 25-vuoden ajan Rinta-Joupin Autoliikkeen asiakkaana ollut Jansson huollattaa autonsa Rinta-Joupin Autoliikkeen Škoda-merkkihuollossa. Siellä on käytössä parhaat mahdolliset voiteluaineet ja ammattitaitoinen henkilökunta.

– Jokainen voi omilla valinnoillaan vaikuttaa puhtaamman autoilun puolesta. On meidän kaikkien velvollisuus miettiä ympäristöasioita ja toimia asian edistämiseksi. Olen ollut niin tyytyväinen hybridiin, että en enää palaa dieselautoihin, hän toteaa.

Yhdessä puhtaampaa autoilua

Rinta-Joupin Autoliikkeen huollon johtaja arvostaa yhteistyökumppaneita, joiden avulla yrityksen toimintoja voidaan kehittää kohti puhtaampaa tulevaisuutta. Tanner kertoo, että Shell-yhteistyö on vakaalla pohjalla.

– Kummankin yrityksen toiminnassa korostuu kehityshakuisuus ja vastuullisuus – ne ohjaavat myös yhteistyötämme, hän toteaa.

Henkilöautoliikenteen päästöjä voidaan Suomessa vähentää merkittävästi uusimalla autokantaa. Vastuullisuus onkin nykyään keskeinen valintakriteeri auton hankinnassa ja hybridien sekä sähköautojen menekki myynti on kasvanut.

*Viskositeetti kertoo öljyn (tai muun nesteen) juoksevuuden. Viskositeettiluokka määrittää mitattavat raja-arvot, joiden sisällä öljyn viskositeetin tulee pysyä. Mitä pienempi viskositeettiluokan lukuarvo, sitä juoksevampaa (tai ohuempaa) öljy on.

Katso myös