Hyppää sisältöön

Ilmastointihuolto

Ilmastointi tekee autolla ajamisen mukavaksi kovallakin helteellä. Auton ilmastointijärjestelmä on syytä huoltaa säännöllisesti, jotta se pysyy kunnossa, eikä mene rikki. Rikkoutuneen järjestelmän remontti on todella kallis säännöllisiin huoltoihin verrattuna. Kannattaa siis tarkistaa huoltokirjasta, kuinka pitkää huoltoväliä autovalmistajasi suosittelee.

Ilmastointihuollon hinta 89 €.

Ilmastointi ilmastointihuolto perhe

Ilmastointihuolto

Ilmastointihuolto tehdään, jotta ilmastointi toimisi tehokkaasti ja kuluttaisi vähemmän polttoainetta. Normaalisti ilmastointijärjestelmän tehosta häviää noin 10 % vuodessa kaasun haihtuessa, ja ilmastointi alkaa kuluttaa yhä enemmän polttoainetta, kun kompressorin öljyn laatu heikkenee. Huollossa ilmastointijärjestelmästä imetään pois vanhat kaasut ja öljyt ja ne korvataan uusilla. Samalla myös tarkistetaan, ettei ole vuotoja. Ilmastointihuolto kannattaa tehdä aina merkkiliikkeessä, jotta kaasun ja öljyn määrä ja laatu ovat varmasti oikeat. Muuten järjestelmä ei toimi oikein.

Hajun poisto

Jos ilmastoinnista tulee autoon sisään ummehtunut haju, se tarkoittaa, että järjestelmään on jäänyt kosteutta, josta aiheutuu mikrobikasvustoa. Hajuhaitta ei häviä normaalissa ilmastointihuollossa, vaan vaatii hajunpoistokäsittelyn. Käsittelyssä mikrobit tapetaan järjestelmästä ja pääset ikävästä hajusta eroon. Samasta syystä myös sisäilmasuodatin olisi syytä vaihtaa aina myös tavallisen ilmastointihuollon yhteydessä.

Kosteutta torjuen

Ilmastointi kannattaa pitää päällä vuoden ympäri, myös syksyllä, jolloin se kuivaa autosta kosteutta.