Hyppää sisältöön

Näin toimit kolarin sattuessa

Tuliko autoosi peltikolhu, tuulilasin kiveniskemä tai jouduitko osalliseksi onnettomuuteen? Vahinkoja sattuu kaikille, mutta tiedätkö, mitä seuraavaksi pitää tehdä?

Liikenteessä tulee välillä eteen odottamattomia tilanteita, mutta onneksi me autamme sinua tilanteessa kun tilanteessa. Rinta-Joupin Autoliikkeen Porin huoltopäällikkö Antti-Jussi Neva neuvoo, mitä kolarin jälkeen pitää tehdä.

Kolari! Mitä teen ensimmäisenä?

Toimi jo kolaripaikalla varoittamalla muuta liikennettä ja ehkäisemällä lisävahinkojen sattuminen varoituskolmion ja hätävilkkujen avulla. Jos tilanne vaatii, ota yhteyttä hätäkeskukseen tai poliisiin. Tilaa autollesi hinaus, jos ajaminen voi aiheuttaa lisävahinkoa. Muista myös ottaa vastapuolen tiedot ylös, jos kolarissa oli toinen osallinen.

Vahinkoilmoitus kannattaa tehdä heti vahingon jälkeen. Jos olet aiheuttanut onnettomuuden tai vaurion omaan tai toisen autoon, täytä itse vahinkoilmoitus. Muussa tapauksessa huolehdi, että syyllinen täyttää vahinkoilmoituksen.

– Useimmiten tämän jälkeen asiakkaan ei tarvitse muuten olla itse enää yhteydessä vakuutusyhtiölle. Me hoidamme loput, neuvoo Antti-Jussi.

Antti-Jussi Neva, Riku Kuismanen, Jarmo Rantala, Jani Svensberg

Ota seuraavaksi yhteys korjaamoon ja varaa aika vahinkotarkastukseen

Tiesitkö, että saat valita itse, mille korjaamolle viet autosi? Kun kolari sattuu, vakuutusyhtiöt voivat ohjata tarvittaessa, mutta eivät voi päättää korjaamoa puolestasi. Meidän kolarikorjaamot ovat kaikkien vakuutusyhtiöiden hyväksymiä, joten voit tulla meille suoraan riippumatta siitä, missä yhtiössä autovakuutuksesi on.

 – Meille voi tulla oli kyseessä sitten pieni tai isompi vaurio. Kaikki tuulilasin kiveniskemistä ja pienistä naarmuista edespäin hoituu.

Mitä korjaamolla tapahtuu?

Korjaamolla tehdään vahinkotarkastus, jossa autosi vauriot käydään perusteellisesti läpi. Teemme kustannusarvion korjaamisesta suoraan vakuutusyhtiölle, minkä jälkeen he hyväksyvät sen, ja korjaus voi alkaa.

– Me olemme yhteydessä vakuutusyhtiöön, eli asiakkaan ei tarvitse stressata näistä asioista, Antti-Jussi muistuttaa.

Autamme sinua samalla myös sijaisauton hankinnassa. Sen avulla arkesi rullaa mukavasti myös autosi korjauksen ajan, eikä sinun tarvitse jännittää työmatkojen, kauppareissujen tai muiden matkojen järjestymistä.

Miksi juuri Rinta-Joupin Autoliikkeen kolarikorjaamo?

Meidän ammattitaitoiset ja kokeneet korimekaanikot hoitavat autosi kuntoon rautaisella osaamisella. Meille voit tulla aina, sillä otamme kaikki automerkit vastaan.

Teemme tällä hetkellä Porissa ja Turussa myös PDR-korjauksia, jossa oikaistaan lommoja ilman maalausta nopeasti ja edullisesti. Koulutamme henkilökuntaamme jatkuvasti ja tulevaisuudessa kolarikorjaamoiden tarjonta onkin entistä laajempi.

Panostamme vaivattomuuteen ja haluamme, että koko kolarikorjaamon prosessi on sinulle mahdollisimman helppo. Kaikki vahinkotarkastuksesta eteenpäin hoituu näppärästi puolestasi.

– Meillä mennään aina laatu ja asiakaspalvelu edellä.

Kolarikorjaamomme palvelevat sinua Turun, Porin, Vaasan, Rauman ja Tervajoen toimipisteissä.