Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Fiat 500 Lounge – hymyilyttävä pala Italiaa

Jos autossa lukee italiaksi ”ihana elämä” eli Dolce vita, se lupaa jo paljon. Fiat 500 Loungen monet nykyajan mukavuudet istahtavat upeasti klassikkona tuttuun pikku-Fiatiin.

Kun ajokortin saanut poika otti Katja-äidin auton käyttöönsä, Raumalla asuva Katja osti ensimmäistä kertaa auton vain itselleen, omia tarpeitaan ajatellen. Monien vaihtoehtojen joukosta hän valitsi pikku-Fiatin nykyaikaisilla mausteilla, eli Fiat 500 Loungen.

– Hän on kuin pala Italiaa Suomessa. Söpö katseenvangitsija ja erittäin näppärä ajaa kaupungissa.

Katja asetti uudelle autolleen kriteerit, että värin pitää olla valkoinen ja siinä on oltava lasikatto. Aikaisemmin Volkswagen Pololla ajellut nainen ei halunnut enää samaa merkkiä. Hän katseli ensin kalliimpia autoja.

– Sitten oivalsin, että en tarvitse mitään isoa autoa, koska perheessämme on myös sellainen pitkiä automatkoja varten. Minun ei tarvitse myöskään kuskata pojan urheilukamoja, siksi minulle riittää pieni auto, johon mahtuu lisäkseni Lempi-koiranpentu tai jumppakaveri kyytiin.

Edessä pitkä yhteinen tulevaisuus

Hän on hämmästynyt, kuinka hyvin pieneen Fiatiin istahtavat myös perheen isokokoiset miehet. Sen verran persoonallisen näköinen auto on, että nuoret lainaavat mielellään äidin uutta söpöliiniä. Fiat 500 1,0 70 HV Hybrid MT Loungessa on myös kätevä toiminto, joka peilaa älypuhelimen auton näytölle. Ratissa on lisäksi City-nappi, joka tekee ohjaamisesta erittäin kevyttä.

Katjalle autot ovat persoonia, jotka ajan myötä saavat oman nimen. Autoista puhutaan myös hän-muodossa, sujuvalla Rauman murteella tietenkin.

– Hän ei ole vielä saanut omaa nimeä, mutta on selvästi naispuolinen. Minusta on ihanaa, että autossa lukee Dolce vita eli italiaksi ”ihana elämä”. Uskon, että meillä kahdella on edessä pitkä yhteinen tulevaisuus, hän toteaa.

Tutustu Fiat-valikoimaan