Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Pitkän työsuhteen salaisuus on hyvät työkaverit ja mahdollisuus kehittyä uralla

Heikin pitkä ura Rinta-Joupin Autoliikkeessä on tarjonnut monenlaista työkokemusta sekä mahdollisuuksia haastaa itseään.

Heikki Rintala on työskennellyt Rinta-Joupin Autoliikkeessä kohta jo 19 vuotta. Pitkän uransa aikana hän on toiminut erilaisissa työtehtävissä autojen parissa ja ehtinyt näkemään, kuinka koko ala on kokenut isoja muutoksia. Vuosiin on mahtunut myös paljon hyviä muistoja.

Autopesusta jälkimarkkinointiin

Heikin työura Rinta-Joupin Autoliikkeessä alkoi vuosia sitten autopesun parissa. Matka siitä hänen nykyiseen työtehtäväänsä jälkimarkkinointikoordinaattorina on sisältänyt monipuolisesti kokemusta erilaisista hommista.

Ensimmäisen vuoden jälkeen Rinta-Joupin Autoliikkeessä Heikki siirtyi myyntiavustajaksi, jossa hänen työkuvaansa kuului automyynnin tukeminen muun muassa autoja tankkaamalla, kuvaamalla ja siirtämällä. Uran alkupuolelle mahtui myös autofiksarin töitä, kunnes kaipuu uusien haasteiden ääreen sai hänet kokeilemaan automyyntiä.

– Se oli mukavaa hommaa, ja taitoakin kertyi matkan varrella, Heikki muistelee.

Ennen jälkimarkkinoinnin puolelle siirtymistä hän toimi myös vaihtoautopäällikön roolissa, jossa autoalaa pääsi näkemään taas hieman toisenlaisesta näkökulmasta. Nyt hän pääsee hyödyntämään laajaa osaamistaan nykyisessä työtehtävässään, joka on tiivistettynä ennen kaikkea ongelmanratkaisua.

– Olen nähnyt automyynnin puolen ja pystyn yhdistämään siitä kertynyttä tietämystä jälkimarkkinoinnin hoitamiseen, hän kiittelee.

Henkilökunta on voimavara, joka tekee meistä meidät

Autoala on kokenut viime vuosikymmenten aikana paljon muutoksia, ja digitalisaatio on tuonut niin asiakkaiden kuin autoalalla työskentelevien toimintaan uusia vivahteita. Pitkän 70-vuotisen historiamme ansiosta ajan mukana kehittyminen on kuitenkin jo tuttua hommaa.

– Rinta-Joupin Autoliike on nopea muuttumaan, täällä eletään ajan hermolla ja ollaan joustavia.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että työntekijöille tarjotaan mahdollisuus kehittyä urallaan ja kokeilla uusia asioita. Kun henkilökunnasta pidetään hyvää huolta, luodaan samalla sellainen työpaikka, jossa työntekijät mielellään viihtyvät pitkään.

Tyytyväinen henkilökunta on tärkeä voimavara, ja myös Heikin parhaimmat muistot vuosien varrelta liittyvät työkavereihin. Hän korostaa tiimityön merkitystä ja muistuttaa, että tässä työssä kaikkia tarvitaan – yksin ei pärjää.