Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Samilla on taustalla monipuolinen ura – nyt hän viihtyy huoltopäällikkönä

Kun monta vuotta myyjän hommissa ollut Sami halusi kokeilla jotain muuta, hän päätyi töihin autoalalle. Rohkeus heittäytyä toi hänet myös lopulta nykyiseen työhönsä.

Kun huoltopäällikön paikka avautui Rinta-Joupin Autoliikkeessä Vaasassa, Sami Mannila tarttui tilaisuuteen ja löysi pitkän uransa parhaimman työpaikan. Nyt hän kokee olevansa oikeassa paikassa.

– Täällä on hyvä olla. Työnantaja pitää meistä työntekijöistä huolta ja työkaverit ovat todella ammattitaitoista ja mukavaa porukkaa, Sami kehuu.

Kodinkonemyyjästä huoltopäälliköksi

Samin monipuolinen työhistoria on tehnyt hänestä varsinaisen moniosaajan – kokemusta on kertynyt muun muassa myyntialalta kodinkoneiden ja kiinteistövälittäjän työstä sekä autoalalta mekaanikon, hallityönjohtajan, korjaamopäällikön ja varaosamyymäläpäällikön tehtävistä.

Hänen tietänsä työtehtävästä toiseen on ohjannut kaipuu sellaiseen paikkaan, joka tarjoaa sopivasti haasteita, vaihtelua ja mahdollisuuden kehittää omaa osaamista. Toisinaan eteen on tullut isojakin muutoksia, mutta luotto siihen, että elämä kyllä kantaa, on pysynyt.

– Olen aina ollut sellainen, että otan riskejä ja teen isoja päätöksiä, vaikkei tulevaisuudesta olisikaan varmuutta. Uskon siihen, että kun yksi ovi sulkeutuu, niin uusi avautuu.

Kokemusta eri autokorjaamoista, myyntitöistä ja asiakashankinnasta hänelle on kertynyt ympäri Suomea. Kaipuu takaisin Etelä-Pohjanmaan peltomaisemiin sai kuitenkin seinäjokelaisen rakentamaan uudenlaisen elämän kotipaikkakunnalta käsin. Jälleen riskinotto kannatti, sillä täydellinen työpaikka löytyikin loppujen lopuksi Vaasasta Rinta-Joupin Autoliikkeestä.

– Olen nähnyt ja halunnut kokeilla paljon kaikenlaista. Huoltopäällikön työ tuntui luonnolliselta askeleelta omalla uralla, ja olen päässyt hyödyntämään aiemmissa työpaikoissa opittuja taitoja, Sami kertoo.

Huoltopäällikkö vastaa koko huoltopisteen toimivuudesta

Huoltopäällikön tehtävä on Samin mukaan tiivistettynä ongelmanratkaisua ja ihmisten ohjaamista. Työ on erittäin monipuolista eikä kahta samanlaista päivää ole juuri koskaan. Vaihtelevuudesta huolimatta kaikkea toimintaa ohjaa yksinkertainen periaate – tärkeintä on, että asiakas on tyytyväinen.

Esihenkilönä toimimisessa puolestaan kaiken A ja O on ihmisten aidosti kuunteleminen ja halu tarttua ongelmiin. Kun erilaisia ihmisiä osaa ohjata oikein, työntekijöiden potentiaalin saa parhaiten kaivettua esiin.

– Tehdessä sattuu ja tapahtuu, ja jokainen meistä tekee joskus virheitä. Tärkeintä on, että vaikeuksiin uskalletaan tarttua, sillä pienetkin asiat muuttuvat isoksi ongelmaksi, jos niitä ei hoideta ajoissa, Sami painottaa.

Jatkuva kehittyminen ja oppiminen on nykyaikana tärkeää

Autoilun ala on jatkuvassa kehityksessä, ja hybridi- sekä sähköautojen lisääntyminen tulee jatkossa vaikuttamaan entistä enemmän myös huollon puolella.

– Onhan tämä valtava muutos ja kehityksessä mukana pysyminen vaatii sitä, että jokainen kouluttautuu ja pitää tietonsa ajan tasalla. Paikalleen ei voi jäädä, hän muistuttaa.

Jatkolta Sami toivookin ennen kaikkea sitä, että toimintaa kehitetään rohkeasti eteenpäin. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin hyvä, eikä tulevaisuutta kannata turhaan jännittää.

–Täällä on loistava tilanne ja mainio pohja jatkaa kehitystyötä. Onneksi meillä on hyvä ja motivoitunut henkilökunta, joka haluaa oppia uutta ja kehittää osaamistaan, hän kiittelee.