Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Esimakua BMW:n täysin uudesta i4-sähköautosta

BMW antaa esimakua vuosi sitten julkaistusta BMW i4 -konseptiautosta. Myöhemmin tänä vuonna lanseerattava i4 on BMW:n neljäs täyssähköinen automalli.

BMW i4 on neliovinen Gran Coupé, jonka toimintamatka on jopa 590 kilometriä. Auton 530 hevosvoimaa kiihdyttävät vauhdin nollasta sataan kilometriin tunnissa noin neljässä sekunnissa.

– Keskikokoiset autot ovat olleet BMW:n toiminnan ytimessä vuosikymmenten ajan, ja nyt i4 sähköistää sen. Monella tavalla BMW i4 on täydellinen BMW – tällä kertaa vain sähköisenä versiona. Ensimmäiset autot rullaavat tuotantolinjalta vuoden viimeisellä neljänneksellä, sanoo BMW Group Suomen toimitusjohtaja Janne Kämäräinen.

Tasapainoinen suorittaja

Auton kiihdytystäkin vaikuttavampi on sen ajettavuus. Erillinen vaimennusjärjestelmä vähentää auton niiausta kovassa kiihdytyksessä. Yhdessä uuden, salamannopeasti ja tarkasti toimivan luistonestojärjestelmän kanssa vaimennusjärjestelmä takaa vauhdin kiihtyessä parhaan mahdollisen pidon ja vakauden.

Kiihtyvyys suoralla ei kuitenkaan kerro paljoakaan BMW i4:n olemuksesta – suorituskyvyn pitää aina totella ohjausta ja jarruja. i4-mallin ketteryys ja ajamisen tarkkuus perustuvat pitkään akseliväliin, leveään rengasväliin, pyörien asentokulmiin, suuriin renkaisiin, korkeaan vääntöjäykkyyteen, matalaan painopisteeseen ja tasapainoiseen painon jakaumaan.

BMW läpikotaisin

Täysin uusi BMW i4 löytää saman dynaamisten ominaisuuksien ja mukavuuden tasapainon, josta BMW 3- ja 4-sarjan autot ovat tunnettuja – tällä kertaa se vain ilmentää ajamisen iloa sähköisenä versiona. BMW sähköistää myös urheilulliset autot: yksi i4:n versioista on M Performance -malli.

BMW i4:n ainutlaatuinen ajodynamiikka perustuu siihen, että dynaamisia ominaisuuksia ei koskaan korosteta ajomukavuuden kustannuksella. Sähköinen neliovinen Gran Coupé on ennen kaikkea kauttaaltaan BMW, joka sopii yhtä hyvin lyhyille kauppakäynneille kuin pitkille matka-ajoille.

BMW i4 perustuu viidennen sukupolven BMW eDrive -teknologiaan. Sähkömoottori, latausyksikkö ja suurjänniteakku ovat täysin uusia. Niiden avulla BMW voi ottaa taas harppauksen eteenpäin sähköisten voimalinjojen kehityksessä.

Lisää yksityiskohtia uudesta BMW i4:stä kerrotaan pian.

Tutustu BMW-valikoimaan