Hyppää sisältöön

Rengaspaineilmoitus ja sen kuittaaminen

Yleisin syy rengaspaineen varoitusvalon syttymiseen on se, että autoon on vaihdettu renkaat, mutta autolle ei ole ”kerrottu” asiasta. Näin käy helposti, jos vaihtaa renkaat itse tai jossain muualla kuin merkkihuollossa.

Rinta-Joupin Autoliikkeessä rengaspaineet kalibroidaan valmiiksi uusiin kesä- ja talvirenkaisiin. Hoidamme kalibroinnin myös aina renkaanvaihdon yhteydessä. Näin autosi saa tiedon uusista renkaista ja niille määrätyistä ilmanpaineista, ja valvoo, että ilmaa on riittävästi.

Rengaspainevalon nollaaminen itse

Joissain automerkeissä ja -malleissa rengaspainevalon voi nollata itse auton ajotietokoneesta, kun taas toiset merkit vaativat käynnin merkkihuollossa. Voit etsiä ajotietokoneelta valikkoa, jossa mainitaan rengaspaineen kalibrointi. Tarkemmat ohjeet löydät aina autosi ohjekirjasta tai ottamalla yhteyttä lähimpään Rinta-Joupin Autoliikkeen merkkihuoltoon.

Jos autosi on Toyota, voit lukea tästä kirjalliset ohjeet rengaspaineantureiden nollaukseen. Toyota Auriksen, Corollan, C-HR:n, Avensiksen, Yariksen, RAV4:n ja Verson sekä Toyota Prius+:n, Prius ja Prius Plug-in:in mallikohtaisiin rengaspaineiden kalibrointiohjeisiin on myös opastusvideot, joita pääset katsomaan alta.

rengaspaineet

Muita syitä rengaspainevalon syttymiseen

Rengaspainevalo voi palaa myös silloin, kun renkaiden keskinäinen paine-ero on liian suuri. Kyseessä ei kuitenkaan välttämättä ole hätätapaus. Ajotietokone näyttää, missä renkaassa on ongelma, mutta jos et tunne ajaessa, että rengas on selvästi tyhjentynyt, voit jatkaa matkaa lähimmälle huoltoasemalle. Tarkista asemalla rengaspaineet ja täytä renkaisiin ilmaa tarvittaessa niin, että kaikissa renkaissa on autosi ohjekirjassa ilmoitettu paine.