Hyppää sisältöön

Škoda tarjoaa innovaatioita arjen autoiluun

Škoda on edelläkävijä arjen autoilua helpottavissa teknisissä ratkaisuissa. Autoissa on monia pieniä ja suurempiakin elementtejä jotka ovat suunniteltu käyttömukavuutta ajatellen.

Kuljettaja saa kierrekorkkipullon yhdellä kädellä avattua ja kauppakassit eivät kellahda kotimatkalla peräkontissa kun ne saa ripustettua kahvoista koukkuun.

Simply Clever – yksinkertaisesti kätevä

Nykyajan elämäntyylissä tulee päivittäin vastaan monenlaisia haasteita. Škoda on kehittänyt autoilun haasteellisiin tilanteisiin Simply Clever -ratkaisuja. Näitä ratkaisuja arvostaa kun sadesäällä autosta löytyy sateenvarjo ja parkkikiekon sijaan jäiset lasit saa raapata puhtaaksi jääraapalla, joka löytyy auton tankin luukun sisäpinnasta. Tässä on vain muutama autoilua helpottava innovaatio, lisätietoa Škoda Simply Clever -ratkaisuista löydät täältä.

Etäkäyttöä kotisohvalta

Moniin Škoda-malleihin saa Care Connect -paketin, joka mahdollistaa auton etäkäytön älypuhelimella. Tämä ei vielä tarkoita sitä että autoa ajettaisiin kuten drone-lennokkia etänä, vaan auton tietoihin pääsee käsiksi omalla älypuhelimellaan. Puhelinsovelluksella voi polttoainetilanteen tarkistuksen lisäksi seurata esimerkiksi polttoaineen kulutusta eri matkoilla, kuinka paljon moottoriöljyillä on ajettu, huoltoaikataulua tai laittaa vaikka etänä ovet lukkoon autosta jos sisälle tullessa jäivät auki.

ŠKODA-myymälässä pääset testaamaan näitä käytännössä useimmissa esittelyautoissa, esimerkiksi Karoq ja Kodiaq -esittelyautoissamme nämä toiminnot ovat jo vakiovarusteena. Care Connect -toiminnoista lappilaisten asiakkaiden keskuudessa ehdottomasti suosituin on Webaston käyttö älypuhelimella. Polttoainekäyttöisen lisälämmittimen saa napsautettua päälle omalla puhelimella kätevästi vaikka Helsinki-Vantaan lentoasemalta asti ja auto on lämpimänä odottamassa kun saavut kotikentälle.

Reissun päällä

Škoda Smartlink -ominaisuudella älypuhelimen voi matkan ajaksi yhdistää USB-liittimellä näkyviin auton integroidulle näytölle. Näytöstä voi hallita puheluita tai asettaa vaikka puhelimen navigaattorin näytölle. Autossa ei siis välttämättä tarvitse omaa navigaattoria, koska useimmissa älypuhelimissa se on vakiona.

Pitkää matkaa ajaessa autoon voi kytkeä päälle puhelinhälytyksen, joka ilmoittaa kun tien nopeusrajoitus ajaessa ylittyy. Care Connect -palvelu auttaa myös löytämään auton täydeltä parkkipaikalta, kun älypuhelimesta voi laittaa komennon, jolla auto tööttää ja vilkuttaa hetken: ”sinnehän minä sen parkkeerasin!”

Tiettyihin Škoda-malleihin saa myös hätäpuhelu-toiminnon jolloin auto soittaa automaattisesti Škoda-hätäpäivystyskeskukseen kun turvatyynyjen ohjausyksikkö tunnistaa vakavan onnettomuuden tapahtuneen. Lisätietoja Škoda Care Connect -palveluista ja muista teknisistä innovaatioista Škodan verkkosivuilla.

Selaa Škoda-valikoimaa