Hyppää sisältöön

Tuulilasin vaihto tai korjaus

Hajosiko tuulilasi? Kiveniskemät tuulilasissa ovat tuttu näky autoilijalle. Joka neljännen suomalaisauton tuulilasissa on tälläkin hetkellä särö. Meillä korjautat kiveniskemät missä tahansa huollon toimipisteessä. Saat myös maksutta sijaisauton käyttöösi vaihdon ajaksi.

Miten toimin tuulilasin hajottua?

Kun tuulilasiin tulee särö, ota ensimmäiseksi yhteyttä meihin. Arvioimme lasin korjaus- tai vaihtotarpeen, jonka jälkeen autamme sinua tekemään vahinkoilmoituksen vakuutusyhtiöön, jos sinulla on lasivakuutus. Huoltomme ovat kaikkien vakuutusyhtiöiden hyväksymiä, joten voit tulla meille suoraan riippumatta siitä, missä yhtiössä autovakuutuksesi on.

Jos sinulla on lasivakuutus, tuulilasi on mahdollista korjata maksutta. Tuulilasin vaihdossa taas maksat vakuutuksen omavastuu osuuden. Ilman lasivakuutusta tuulilasin korjaus on huomattavasti halvempaa kuin vaihto. Tämän vuoksi on tärkeää, että otat yhteyden meihin heti tuulilasin hajottua, jotta halkeama ei lähde leviämään.

Rinta-Joupin Autoliikkessä korjautat tai vaihdat tuulilasin ehjään missä tahansa huoltopisteessämme. Saat myös tarvittaessa käyttöösi sijaisauton maksutta korjauksen tai vaihdon ajaksi. Osaavassa huollossa tuulilasin sopivuus varmistetaan auton valmistenumeron perusteella, ja voit olla varma, että kaikki toimii niin kuin pitääkin.

Huoltorahoituksellamme jopa 12kk korotonta maksuaikaa.

Voit maksaa koko summan kerralla tai valita sinulle sopivimman maksuaikataulun. Saat huoltorahoituksellamme jopa 12kk korotonta maksuaikaa.

Huoltorahoitus
Tuulilasin korjaus

Varaa tuulilasin korjaus tai huolto

Ehjä tuulilasi on turvallisuutta

Ehjästä lasista näkee paremmin tielle kuin rikkinäisestä, mutta rajoittunut näkyvyys ei ole haljenneen tuulilasin ainoa haittapuoli. Nykyaikaisissa autoissa tuulilasi on myös tärkeä osa turvallisuusjärjestelmää. Koska tuulilasi on kantava pala auton kestävää rakennetta, lasin kunto vaikuttaa siihen, miten auto muuttaa muotoaan törmäyksessä tai ympäriajossa. Lasin lujuus voi muun muassa estää kattoa painumasta sisään.

Tämän takia on erityisen tärkeää pitää huoli, että ajoneuvoon asennetaan alkuperäinen tehtaan vaatimuksia vastaava tuulilasi. Markkinoilla saattaa olla laseja, jotka kyllä mitoiltaan sopivat autoon, mutta eivät täytä tehtaan vaatimuksia esimerkiksi lasin paksuuden tai oikean liimauksen suhteen. Väärin asennettu tuulilasi voi olla vakava turvallisuusriski ja siksi lasiin ja sen asennukseen kannattaa kiinnittää huomiota.

Auton tuulilasi ei ole mikä tahansa lasinpala, vaan tuulilasiin on usein integroitu paljon erilaisia turva- ja apujärjestelmiä sadetunnistimista lämmitykseen ja kaistanvahdeista kaukovaloavustimiin. Näiden järjestelmien toiminnan varmistamiseksi tarvitaan erikoistyökaluja, joita ei kaikilta lasiliikkeiltä löydy. Jos asennusta ei tehdä oikein, eivät apulaitteet toimi.

Lasivakuutus kannattaa

Nykypäivän teknologialla varustettuihin autoihin kannattaakin hankkia kunnon vakuutus, joka korvaa myös lasivauriot. Lasivakuutuksella kiveniskemän saa korjautettua jopa ilmaiseksi ja korvaus löytyy myös apujärjestelmien oppikirjan mukaiseen asennukseen. Ilman lasivakuutusta voi varsinkin tuulilasin vaihto tulla kalliiksi.