Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Jopa 2500 euron romutuspalkkio uuden auton ostajalle

Autoala lähti mukaan romutuskampanjaan tarjoamalla 500 euroa lisää valtion tuen päälle.

Uudenlaista hybriditekniikkaa konepellin alla. Rinta-Joupin Autoliikkeen asiantuntijat hoitavat asiakkaan puolesta romutuspalkkion ja auttavat valitsemaan juuri sen oikean, asiakkaan tarpeisiin soveltuvan auton.

Yksityishenkilöllä on mahdollisuus saada tiettyjen ehtojen täyttyessä valtiolta romutuspalkkiona romutustukea, korvatessaan vanhan romutettavan autonsa uudella autolla, sähköpolkupyörällä tai joukkoliikenteellä. Valtion tuki on auton käyttövoimasta riippuen 1000-2000 euroa ja autoala tarjoaa uuden auton hankkijalle vielä 500 euroa lisää. Romutuspalkkio on osalle tuttu jo aikaisemmilta vuosilta 2015 ja 2018, mutta nyt se on jälleen hyödynnettävissä.

Rinta-Joupin Autoliikkeessä koko työuransa palvellut Vaasan toimipisteen myyntijohtaja Niko Puska tuntee hyvin myös romutuskampanjaan liittyvät asiat. Kampanjan taustalla vaikuttavat Puskan mukaan valtion kovien päästötavoitteiden vaatimukset, joista kuluttajalla on nyt mahdollisuus hyötyä.

– Romutuspalkkiolla saadaan vanhaa autokantaa nuorennettua, eli nykyaikaisia vähäpäästöisiä autoja vanhojen autojen tilalle. Samalla kampanja auttaa valtion päästötavoitteiden saavuttamisessa.

Kuluttajalle prosessi voi Puskan mukaan olla äärimmäisen helppo, mikäli hän asioi täyden palvelun autokaupassa. Rinta-Joupin Autoliike hoitaa asiakkaan puolesta kaiken asiaan kuuluvan, sisältäen vanhan auton romutuksen ja romutustodistuksen. Rinta-Joupin Autoliikkeen automyyjä auttaa asiakasta toki myös uuden auton valinnassa.

Ripeä toiminta varmistaa tuen saamisen

Tällä hetkellä tarjolla oleva romutuspalkkio astui voimaan 1.12.2020. Valtio maksaa romutuspalkkiota 31.3.2022 saakka. Romutuspalkkiohakemus tulee kuitenkin jättää viimeistään 31.12.2021. Rinta-Joupin Autoliikkeen kenttäjohtaja Jukka Myntti muistuttaa, että rahaa on vain rajattu määrä ja hän kehottaakin toimimaan ripeästi, mikäli tuen tahtoo varmistaa itselleen.

Myntin mukaan seitsemännessä lisätalousarviossa on varattu romutuspalkkiota kahdeksan miljoonaa euroa ja hän uskoo palkkiolle olevan kovasti kysyntää.

– Budjetti on mittava, mutta uskon, että se tulee kulumaan vauhdilla.

Myntti muistuttaa myös, että autoala tukee siis valtion 1000-2000 euron romutuspalkkion lisäksi 500 eurolla lisää uuden auton hankintaa.

– Mutta autoalan tuki ei koske sähköpyörää tai joukkoliikennettä kuten valtion tuki, vaan nimenomaan uuden auton hankintaa.

Romutuspalkkio kaikkiin autoihin käyttövoimaan katsomatta

Jokaiselle kuluttajalle pitäisi löytyä Myntin mukaan sopiva vaihtoehto, sillä romutuspalkkio koskee kaikkia autoja käyttövoimaan katsomatta. Perinteisistä bensiini- ja dieselmoottorilla varustetuista autoista palkkion piiriin kuuluvat kaikki mallit, joiden WLTP-mittaustavan mukaiset hiilidioksidipäästöt ovat enintään 120 grammaa kilometriä kohden. Näille romutuspalkkion suuruus on 1000 euroa valtiolta ja 500 euroa autoalalta.

Tämän lisäksi romutuspalkkio myönnetään ladattavan hybridin hankintaan, jonka WLTP-mittaustavan mukaiset hiilidioksidipäästöt ovat enintään 95 grammaa kilometriä kohden. Uuden niin sanotun flexfuel-auton, eli etanolikäyttöisen auton, kaasuauton tai sähköauton hankkiva voi myös hakea romutuspalkkiota – tässä tapauksessa ilman hiilidioksidipäästörajoja.

– Kaikille näille romutuspalkkion suuruus on 2 000 euroa valtiolta, Myntti kertoo ja jatkaa.

– Itse asiassa, jos hankkii täyssähköauton vanhan romutettavan auton tilalle, voi romutuspalkkioon yhdistää myös 2000 euron suuruisen täyssähköauton hankintatuen, sekä autoalan 500 euron tuen, jotka nostavat kokonaistuen määrän jopa 4 500 euroon.

Hoidamme kaiken asiakkaan puolesta

Puska kertaa, että kaikki huoli ja työ romutuspalkkioon liittyen on Rinta-Joupin Autoliikkeessä nostettu kuluttajan harteilta myyjän hoidettavaksi.

– Kerromme asiakkaalle selkeästi, mistä tässä on kyse. Käymme aina kaiken läpi tarkkoja summia myöten. Meille voi jättää vanhan auton samalla, kun hakee uuden tilalle. Hoidamme tosiaan asiakkaan puolesta myös vanhan auton romutukseen. Edes romutustodistusta ei tarvitse hoitaa itse, vaan tämäkin hoidetaan meillä valmiiksi.

Romutuspalkkio tarjoaa Puskan mukaan loistavan mahdollisuuden siirtyä nauttimaan uudesta autosta.

– Tällä tavalla saa käyttöönsä nykytekniikkaa. Kukapa ei tahtoisi pienipäästöistä ja pienillä kuluilla varustettua autoa, jonka käyttömaksutkin ovat pienemmät, kysyy Puska.

Myntti yhtyy puheeseen ja sanoo, että juuri tämän helpommaksi ja edullisemmaksi tilaisuus tuskin menee.

– On kyllä mahtavaa hypätä uuden modernin auton rattiin. Tänne meille Rinta-Joupin Autoliikkeen myyjiin vain yhteyttä ottamaan, niin kaikki hoituu varmasti! Uusi auto auttaa tosiaan pitämään käyttökulutkin kurissa. Myös ympäristönäkökulma ja vastuullisuus puoltavat uuden pienipäästöisen auton hankintaa.

Rinta-Joupin Autoliikkeen kenttäjohtaja Jukka Myntti ja Vaasan toimipisteen myyntijohtaja Niko Puska kannustavat ottamaan yhteyttä ja miettimään valtion antaman romutuspalkkion sekä autoalan tarjoaman lisäedun mahdollisuuksia.

Rinta-Joupin Autoliikkeestä löytyy valtavasti vaihtoehtoja

Romutuspalkkion päästörajat saattavat mietityttää uuden auton hankkijaa, mutta huoli on Puskan mukaan turha. Päästöraja ei hänen mielestään ole turhan tiukka.

– Rajojen puitteissa löytyy kyllä hyvin sekä isompia että pienempiä autoja Valikoimistamme löytyy varmasti sopiva auto kuhunkin tarpeeseen.

Myntti lupaa puolestaan, että ammattitaitoinen automyyjä auttaa löytämään Rinta-Joupin Autoliikkeen runsaasta valikoimasta juuri sen ainoan oikean auton, joka soveltuu asiakkaan käytön lisäksi myös romutuspalkkion hyödyntämiseen.

– Meiltä löytyy vaihtoehtoja jokaiselta merkiltä. On sekä bensiini- että dieselmalleja ja käytännössä kaikki lataushybridit pääsevät rajan alle. Myös kaikki kaasuautot käyvät palkkion piiriin. Valinnanvaraa on siis reilusti.

Yksityisautoilu on turvallinen tapa matkustaa

Puska pohtii vielä sitä, että koronapandemian seurauksena uusien autojen myynti hidastui merkittävästi keväällä 2020. Loppuvuodesta on jo kuitenkin selvää elpymistä havaittu ja tilanne on palautumassa normaaliksi. Romutuspalkkio tulee Puskan mukaan varmasti tukemaan tätä kehitystä.

– Tukia on todella odotettu koska muualla päin maailmaa on olemassa isojakin tukirakenteita ja meillä täällä Suomessa ei puolestaan ole ollut juuri mitään.

Myntti osallistuu vielä keskusteluun huomauttamalla, että hitaasti ollaan huomaamassa, että pandemian aikana yksityisautoilu on täysin ylivertainen matkustusmuoto silloin kun on pakko liikkua. Kotoa on toisinaan poistuttava pakollisten tarpeiden takia, eikä näissä tilanteissa voi välttää kontakteja yksityisautoa tehokkaammin.

– Mikä sen turvallisempi tapa matkustaa kuin oma auto? Näen että tämä palkkiomalli on nyt hyvä portti uudella autolla ajamiseen. Kun on kerran siirtynyt uuteen autoon, niin autoa vaihdetaan usein jatkossa 2-3 vuoden välein. Näin väliraha pysyy pienenä ja kuukausieräkin saattaa pysyä samana, sanoo Myntti ja kannustaa tarttumaan tilaisuuteen heti.

Tutustu vaihtoautojen valikoimaan