Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Pitkälle tähtäävä yhteistyö alkoi kotisivujen uudistuksesta: ”Kommunikaatio on ykkösjuttu”

Rinta-Joupin Autoliikkeen toteutti hiljattain mittavan kotisivujen uudistusprojektin. Yhteistyökumppanina uudistuksessa toimi yksi Suomen suurimmista digitoimistoista.

susa niemela-digitaalisen liiketoiminnan johtaja-vaasa-hallinto-myymala-autot-it
”Me emme halua tehdä kaikkea itse, vaan keskitymme autokauppaan ja ostamme osaamisen palveluina”, kertoo Rinta-Joupin Autoliikkeen digitaalisen liiketoiminnan johtaja Susa Niemelä.

Rinta-Joupin Autoliikkeen digitaalisen liiketoiminnan johtaja Susa Niemelä kertoo löytäneensä alun perin Evermaden nimen Suomen parhaimpien ja suurimpien digitoimistojen listauksesta.

– Se oli sopiva kokoluokka meille. Heillä on asiantuntemusta sekä kiinnostusta autoalaa kohtaan.

Evermaden teknologiajohtaja ja perustaja Jaakko Alajoki kertoo yhteistyön lähteneen liikkeelle hyvin perinteisesti.

­– Kävimme useamman keskustelun aiheen tiimoilta. Teimme prototyypin ja ehdotuksen siitä, miten me voisimme vastata tarpeisiin. Tästä päästiin yhteistyön alkuun.

Kotisivujen uudistus vaati tiivistä yhteistyötä

Yhteistyö lähti alun perin liikkeelle Rinta-Joupin Autoliikkeen kotisivujen uusimistarpeesta ja uudistunut rinta-jouppi.com-sivusto näki päivänvalon marraskuussa. Niemelä on kokonaisuudessaan tyytyväinen julkaisuprosessiin.

– Yhteistyö on toiminut hyvin ja Evermadelta on tarpeen vaatiessa hankittu lisäkäsiä sivujen julkaisuprojektia varten. Resursseja siis varattiin tarpeeksi.

Rinta-Joupin Autoliikkeen sivusto uudistettiin käytännössä kokonaan ja projekti on ollut pitkä. Alajoen mielestä myös Evermaden näkökulmasta yhteistyö on sujunut hyvin.

– Projektissa on myös useita muita osapuolia ja kumppaneita. Tämä on vaatinut tiivistä yhteistyötä kaikilta osapuolilta. Meiltä on ollut koko tiimi jatkuvasti mukana tekemisessä asiakkuusjohtajan johdolla.

Jaakko Alajoki-teknologiajohtaja-evermade
”Lopulta valtaosa menestyksestä tai epäonnistumisesta perustuu kommunikaation onnistumiseen”, toteaa Evermaden teknologiajohtaja ja perustaja Jaakko Alajoki.

Pitkäjänteinen kehitystyö avainasemassa

Alajoki kertoo, että heille on tärkeää päästä tekemään asiakkaiden kanssa töitä pitkäjänteisesti.

– Sivusto on harvoin valmis julkaisun jälkeen ja jatkokehittäminen onkin oleellinen osa tekemistä. On hienoa, että Rinta-Joupin Autoliike haluaa panostaa sivuston kehittämiseen. Arvostamme myös sitä, että Rinta-Joupin Autoliike on suomalaisessa omistuksessa ja on maassamme merkittävä työllistäjä.

Niemelän mukaan Evermadella ollaan valmiita kehittämään asioita ja heiltä saadaan siihen myös koko ajan uusia ideoita.

– Kyse ei ole yhdestä projektista, vaan jatkuvasta yhteistyöstä myös kotisivujen julkaisun jälkeen. Tämä on ymmärretty hyvin Evermadella. Jatkon kannalta on tärkeää tunnistaa asiakaspolut ja seurata asiakkaiden käyttäytymistä sekä toiveita sivuston käytettävyydestä.

Kaikkea ei tarvitse osata itse

Niemelän mielestä hyvältä yhteistyökumppanilta vaaditaan erityisesti nopeutta, nopeutta ja nopeutta – sekä osaamista.

– Me emme halua tehdä kaikkea itse, vaan keskitymme autokauppaan ja ostamme osaamisen palveluina.

Alajoki kertoo Evermaden olevan yhtenä Suomen suurimpana ja kokeneimpana toimistona luotettava toimija verkkosivustojen kehityksessä.

– Meidän vahvuutemme on laaja-alaisuus, ja voimmekin tarjota erilaisia asiantuntijoita projektien eri vaiheisiin aina strategisesta suunnittelusta koodaukseen ja analytiikkaan.

Mitään toimenpiteitä ei pitäisi tehdä ilman, että arvioidaan kustannusten suhdetta hyötyyn.

Hyvä yritysyhteistyö perustuu kahteen tekijään

Alajoen mukaan hyvä yritysyhteistyö perustuu kahteen tekijään.

– Kommunikaatio on ykkösjuttu. Lopulta valtaosa menestyksestä tai epäonnistumisesta perustuu kommunikaation onnistumiseen. Toinen tärkeä asia on tuloksellisuus. Mitään toimenpiteitä ei pitäisi tehdä ilman, että arvioidaan kustannusten suhdetta hyötyyn.

Myös Niemelä arvostaa yhteistyössä sujuvaa kommunikointia, rohkeutta puhua asioista ja ehdottaa parannuksia puolin ja toisin. Hänen mielestään yhteistyö Evermaden henkilöiden kanssa toimii hyvin, kuten pitääkin.

– Evermadella on tekemisen ketteryyttä ja vahva osaaminen WordPress-ohjelmistosta sekä rajapintojen luomisesta. Voidaan keskustella avoimesti ja asiakkuuden hoito sekä projektin johtaminen sujuu.

Tutustu vaihtoautojen valikoimaan