Jäätelötarjoilu koko kesän ajan! Jäätelötarjoilu koko kesän!
Rinta-Joupin Autoliike - Blogi - Blogi - Autojen keräily on monelle pitkäaikainen harrastus – Marko Nikkasen viimeisin helmi löytyi Rinta-Joupin Autoliikkeestä

Autojen keräily on monelle pitkäaikainen harrastus – Marko Nikkasen viimeisin helmi löytyi Rinta-Joupin Autoliikkeestä

|

Joutsalainen Marko Nikkanen on innostunut keräilemään vanhoja Saabeja. Niissä kiehtovat automuistot lapsuudesta ja keräilyautojen hyvä hinta-laatusuhde.

Saabismi elää vahvana autojen keräilijöiden sydämissä. Yksi heistä on Joutsassa asuva Marko Nikkanen, joka veljensä Teron kanssa on innostunut juuri vanhoista Saabeista.

– Minulla on tällä hetkellä kymmenkunta Saabia viime vuosituhannelta. Veljelläni on noin tuplasti enemmän eli meillä on yhteensä kohtuullisen iso yksityinen Saab-kokoelma vuosilta 1959–1993.

– Kaikki nämä ovat lähtökohtaisesti hyviä yksilöitä, osa on museorekisterissä ja joukossa on joitain harvinaisempiakin tapauksia. Lisäksi löytyy muutamia projekteja ja myös varaosa-arsenaalia, hän jatkaa.

Molemmat Nikkaset ovat olleet autoista ja erityisesti Saabeista kiinnostuneita pikkupojasta lähtien. Monen muun suomalaisen tavoin perheellä oli 1970–1980-luvuilla useampikin Saab.

– Saabeja oli meillä käyttöautoina ja jokin niissä jäi kiehtomaan, eikä se tunne ole lakannut vielä tähänkään päivään mennessä. Meillä kummallakin veljellä on keikahtanut vuosien saatossa tämä hauska ja antoisa harrastus selkeästi myös keräilyn puolelle, hän kertoo.

Marko Nikkasen vanhin keräilyharvinaisuus on kaappariovilla varustettu kaksitahtinen Saab 93 vuosimallia 1959. Muut autot ovat 1970–1980-luvuilta, kattaen yhden pakettimallin ”Viipan” (95E V4), useamman ”Kuupan” (96 V4), ”Tupliksen” (99) ja ”Satkun” (OG 900 Turbo 3d Lux). Tällä erää nuorin on vuosimallia 1984.

– Saabeistani noin puolet on museorekisterissä. Tarkoitus olisi saatella nykykalustostani vielä pari kolme hohdokkainta yksilöä museoajoneuvojen kaartiin, hän suunnittelee.

Siisti Saab-kolmikko: vasemmalla Tervajoelta Joutsaan tuotu orkideanvalkoinen Saab 96 GL V4 Super -78. Takana punainen kaappariovinen Saab 93 deluxe -59, vierellään valkoinen Saab 96 Sport -63. MARKO NIKKANEN
Orkideanvalkoinen Saab 96 GL V4 saapui kotipihaan

Viimeisin hankinta, museorekisteröity orkideanvalkoinen Saab 96 GL V4 -78 löytyi Rinta-Joupin Autoliikkeen Tervajoen toimipisteestä. Nikkanen on tyytyväinen kaupantekoon, kaikki sujui ripeästi ja mutkattomasti.

Hänelle oli iloinen yllätys, että keräilyauton kuljetus järjestyi kotipihaan saakka.

– Palvelusta annan täydet pinnat. Auto tuotiin ystävällisesti Tervajoelta perille Joutsaan asti ja se on nyt tallissani, hän kiittelee.

Muiden Saabien pariin päässyt ysikutonen on varmasti kärjessä, kun Nikkanen valitsee sopivinta autoa ensimmäiselle kesäajelulle. Hän tapaa ulkoiluttaa maantiellä Saabejaan vaihtelevasti, ihan kaikkiin ei kesäsesongin aikana välttämättä ehdi edes akkua laittaa kiinni.

Kun keräilyharrastus on vienyt mieheltä pikkusormen lisäksi käden ja toisenkin, niin ei tämä varmasti tähän jää.

– Kun kaikesta huolimatta kuitenkin tullee autorosteriin vielä jotain haalittua, niin seuraava hankinta on ehkäpä puhutteleva Saabin aero-versio ”Tonnari” (9000) tai mikäpä ettei aina sympaattinen ”Noppa” (90), Nikkanen pohdiskelee.

Saab-harrastajille on muuten Suomessa ihan oma klubinsa, Suomen Saab-klubi ry. Se on Suomen suurin automerkkikerho ja käsittää noin neljätuhatta jäsentä.

Rinta-Joupin Autoliikkeen laajasta valikoimasta löytyy autoja retroista luksusajoneuvoihin.
Rinta-Joupin Autoliikkeen valikoimassa myös klassikkoja, museo- ja retroautoja

Rinta-Joupin Autoliikkeen Tervajoen toimipisteen automyyjä Jukka Ihanamäki kertoo, että keräilyautojen kauppa on selkeää toimintaa. Asiakas yleensä tietää, mitä etsii, ja on tutustunut etukäteen kaupan kohteeseen. Niin oli myös tässä tapauksessa, kun vanha Saab 96 löysi uuden omistajan.

– Auto ehti olla myynnissä vain vajaan viikon. Ostaja laittoi viestin asiasta ja otin häneen yhteyttä puhelimitse. Siitä se kaupanteko lähti käyntiin, hän toteaa.

Rinta-Joupin Autoliikkeen laajasta valikoimasta löytyy myös keräilyharvinaisuuksia. Kaikki ajoneuvot löytyvät osoitteesta rinta-jouppi.com ja sitä kannattaa käydä selailemassa usein, koska valikoima vaihtuu päivittäin. Hakuvahti on myös kätevä vaihtoehto. Voit tallentaa nettisivuille hakuvahdin ja saat ilmoituksen, kun etsimäsi auto on tullut varastoon.

– Keräilyautojen suosioon vaikuttaa luonnollisesti ikä eli mitä vanhempi hyväkuntoinen, sitä enemmän se kiinnostaa ostajia, Ihanamäki toteaa.

Koko kansan autokauppa – Rinta-Joupin Autoliike

Yli 4000 ajoneuvon valikoimasta löytyy:

  • 11 automerkin merkkiedustus
  • Iso valikoima vaihtoautoja
  • Tavara-autoja pakettiautosta kuorma-autoihin
  • Matkailu- ja retkeilyautoja sekä matkailuvaunuja, uusia ja käytettyjä
  • Moottoripyöriä, veneitä, mönkijöitä
  • Retroista ja luksusajoneuvoihin
  • Tuontiautoja myös täsmäostona asiakkaiden toiveiden mukaisesti

Klikkaa autokaupoille tästä

Kommentit (1)

Kommentoi

Kommentit lähetetään hyväksyttäväksi ennen julkaisua. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä sekä evästeistä.

tindekirjoittaa:

kunniakasta….toi on aika huimaa

Lue myös nämä

Jaajo ensimmäistä kertaa reissussa matkailuautolla

Jaajo Linnonmaa lähti Suomipop-festareille Rinta-Joupin Autoliikkeen Hymer Exsis -matkailuautolla....

Autonkin voi hankkia verkosta – näin teki e-urheilun ammattilainen Sami ”xseveN” Laasanen

Havu Gaming -joukkueessa pelaava Sami ”xseveN” Laasanen etsi itselleen...

Jenni pisti elämänsä uusiksi – muutti retkeilyautoon ja nauttii nyt vapaudesta

Viime syksynä yllättäen tyhjän päälle tipahtanut Jenni Ali-Keskikylä päätti...

Nopeus ratkaisee autokaupassakin – Rinta-Joupin Autoliikkeessä ymmärretään yrittäjän arkea ja kiireitä

Latvalan Puutarhan yrittäjä Juha Latvala on nopealiikkeinen mies. Kun...

Jutta ja Katriina kesälomamatkalla retkeilyautolla ympäri Suomen – lue matkablogi!

Serkukset Jutta ja Katriina kiersivät kesälomallaan Suomea Rinta-Joupin Autoliikkeen...

Merkkihuolto ehkäisee tulevaisuuden ongelmia – Pasi ajaa Kangasalta Poriin huollattaakseen autonsa Rinta-Joupin Autoliikkeessä

Kangasalalainen Pasi Lehtinen ajaa mieluusti 135 kilometrin matkan huollattamaan...

Retkeilyauto toimii myös kartingin varikkoautona – Sofia tähtää kansainväliseksi huippukuskiksi

Retkeilyautosta on moneksi. Alexander Povazhnyyn perheessä se toimii varikkoautona...

Luksusautolla ajo on yrittäjälle kuin lomaa – ”BMW on käytössä osoittautunut ajonautinnoksi”

Uusia urapolkuja asiakkaille etsivä Katja Noponen arvostaa autoa, joka...

Pyöräkauppias tarvitsi tietynlaisen pakettiauton – Rinta-Joupin Autoliike metsästi sellaisen: ”Auton etsintä on meille tuttua puuhaa”

– Kerroin Nikolle, että tarvitsisin uudemman vaihtoauton tietyillä kriteereillä....

Triumph-kuva Instagramissa toi rakkauden ja vei moottoripyöräostoksille

Eipä tiennyt raumalainen Sami Mäkinen, minkä tarinan yksi hänen...

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 4000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä.

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Varaa aika netissä, chatissä tai soittamalla lähimpään huoltoon.

Ajanvaraukseen