Rinta-Joupin Autoliike - Blogi - Blogi - Autojen keräily on monelle pitkäaikainen harrastus – Marko Nikkasen viimeisin helmi löytyi Rinta-Joupin Autoliikkeestä

Autojen keräily on monelle pitkäaikainen harrastus – Marko Nikkasen viimeisin helmi löytyi Rinta-Joupin Autoliikkeestä

|

Joutsalainen Marko Nikkanen on innostunut keräilemään vanhoja Saabeja. Niissä kiehtovat automuistot lapsuudesta ja keräilyautojen hyvä hinta-laatusuhde.

Saabismi elää vahvana autojen keräilijöiden sydämissä. Yksi heistä on Joutsassa asuva Marko Nikkanen, joka veljensä Teron kanssa on innostunut juuri vanhoista Saabeista.

– Minulla on tällä hetkellä kymmenkunta Saabia viime vuosituhannelta. Veljelläni on noin tuplasti enemmän eli meillä on yhteensä kohtuullisen iso yksityinen Saab-kokoelma vuosilta 1959–1993.

– Kaikki nämä ovat lähtökohtaisesti hyviä yksilöitä, osa on museorekisterissä ja joukossa on joitain harvinaisempiakin tapauksia. Lisäksi löytyy muutamia projekteja ja myös varaosa-arsenaalia, hän jatkaa.

Molemmat Nikkaset ovat olleet autoista ja erityisesti Saabeista kiinnostuneita pikkupojasta lähtien. Monen muun suomalaisen tavoin perheellä oli 1970–1980-luvuilla useampikin Saab.

– Saabeja oli meillä käyttöautoina ja jokin niissä jäi kiehtomaan, eikä se tunne ole lakannut vielä tähänkään päivään mennessä. Meillä kummallakin veljellä on keikahtanut vuosien saatossa tämä hauska ja antoisa harrastus selkeästi myös keräilyn puolelle, hän kertoo.

Marko Nikkasen vanhin keräilyharvinaisuus on kaappariovilla varustettu kaksitahtinen Saab 93 vuosimallia 1959. Muut autot ovat 1970–1980-luvuilta, kattaen yhden pakettimallin ”Viipan” (95E V4), useamman ”Kuupan” (96 V4), ”Tupliksen” (99) ja ”Satkun” (OG 900 Turbo 3d Lux). Tällä erää nuorin on vuosimallia 1984.

– Saabeistani noin puolet on museorekisterissä. Tarkoitus olisi saatella nykykalustostani vielä pari kolme hohdokkainta yksilöä museoajoneuvojen kaartiin, hän suunnittelee.

Siisti Saab-kolmikko: vasemmalla Tervajoelta Joutsaan tuotu orkideanvalkoinen Saab 96 GL V4 Super -78. Takana punainen kaappariovinen Saab 93 deluxe -59, vierellään valkoinen Saab 96 Sport -63. MARKO NIKKANEN
Orkideanvalkoinen Saab 96 GL V4 saapui kotipihaan

Viimeisin hankinta, museorekisteröity orkideanvalkoinen Saab 96 GL V4 -78 löytyi Rinta-Joupin Autoliikkeen Tervajoen toimipisteestä. Nikkanen on tyytyväinen kaupantekoon, kaikki sujui ripeästi ja mutkattomasti.

Hänelle oli iloinen yllätys, että keräilyauton kuljetus järjestyi kotipihaan saakka.

– Palvelusta annan täydet pinnat. Auto tuotiin ystävällisesti Tervajoelta perille Joutsaan asti ja se on nyt tallissani, hän kiittelee.

Muiden Saabien pariin päässyt ysikutonen on varmasti kärjessä, kun Nikkanen valitsee sopivinta autoa ensimmäiselle kesäajelulle. Hän tapaa ulkoiluttaa maantiellä Saabejaan vaihtelevasti, ihan kaikkiin ei kesäsesongin aikana välttämättä ehdi edes akkua laittaa kiinni.

Kun keräilyharrastus on vienyt mieheltä pikkusormen lisäksi käden ja toisenkin, niin ei tämä varmasti tähän jää.

– Kun kaikesta huolimatta kuitenkin tullee autorosteriin vielä jotain haalittua, niin seuraava hankinta on ehkäpä puhutteleva Saabin aero-versio ”Tonnari” (9000) tai mikäpä ettei aina sympaattinen ”Noppa” (90), Nikkanen pohdiskelee.

Saab-harrastajille on muuten Suomessa ihan oma klubinsa, Suomen Saab-klubi ry. Se on Suomen suurin automerkkikerho ja käsittää noin neljätuhatta jäsentä.

Rinta-Joupin Autoliikkeen laajasta valikoimasta löytyy autoja retroista luksusajoneuvoihin.
Rinta-Joupin Autoliikkeen valikoimassa myös klassikkoja, museo- ja retroautoja

Rinta-Joupin Autoliikkeen Tervajoen toimipisteen automyyjä Jukka Ihanamäki kertoo, että keräilyautojen kauppa on selkeää toimintaa. Asiakas yleensä tietää, mitä etsii, ja on tutustunut etukäteen kaupan kohteeseen. Niin oli myös tässä tapauksessa, kun vanha Saab 96 löysi uuden omistajan.

– Auto ehti olla myynnissä vain vajaan viikon. Ostaja laittoi viestin asiasta ja otin häneen yhteyttä puhelimitse. Siitä se kaupanteko lähti käyntiin, hän toteaa.

Rinta-Joupin Autoliikkeen laajasta valikoimasta löytyy myös keräilyharvinaisuuksia. Kaikki ajoneuvot löytyvät osoitteesta rinta-jouppi.com ja sitä kannattaa käydä selailemassa usein, koska valikoima vaihtuu päivittäin. Hakuvahti on myös kätevä vaihtoehto. Voit tallentaa nettisivuille hakuvahdin ja saat ilmoituksen, kun etsimäsi auto on tullut varastoon.

– Keräilyautojen suosioon vaikuttaa luonnollisesti ikä eli mitä vanhempi hyväkuntoinen, sitä enemmän se kiinnostaa ostajia, Ihanamäki toteaa.

Koko kansan autokauppa – Rinta-Joupin Autoliike

Yli 4000 ajoneuvon valikoimasta löytyy:

  • 11 automerkin merkkiedustus
  • Iso valikoima vaihtoautoja
  • Tavara-autoja pakettiautosta kuorma-autoihin
  • Matkailu- ja retkeilyautoja sekä matkailuvaunuja, uusia ja käytettyjä
  • Moottoripyöriä, veneitä, mönkijöitä
  • Retroista ja luksusajoneuvoihin
  • Tuontiautoja myös täsmäostona asiakkaiden toiveiden mukaisesti

Klikkaa autokaupoille tästä

Ei kommentteja

Kommentoi

Kommentit lähetetään hyväksyttäväksi ennen julkaisua. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä sekä evästeistä.

Lue myös nämä

Neliveto ja hevosvoimat kuljettavat eläintenhoitaja Saana Nygreniä

Saana Nygrenin mitta täyttyi, kun hän jäi saman päivän...

Matkailuauto sopii liikkuviin lomiin läpi vuoden – talvi tuo omanlaista reissutunnelmaa

Matkailuajoneuvot ovat nykyään hyvin varusteltuja ja mukavuus on talvellakin...

Lähdössä automatkalle Lappiin? Varmista sujuva matkanteko näillä vinkeillä

Rinta-Joupin Autoliikkeen Rovaniemen huollossa tiedetään, että etukäteen valmistautumalla matkanteko...

Automyyjiä kolmessa sukupolvessa – miten autokauppa on muuttunut sukupolvien vaihtuessa

– Ennen nettiä autovalikoima oli asiakkaille huomattavasti pienempi ja...

Ammattikäyttöön nyt myös täyssähköisiä pakettiautoja tarjolla

Näppärä Mercedes-Benz eVito kuljettaa sähköllä paketit kaupunkialueella ja kertoo...

Matkailuajoneuvo vaihtuu tarpeen mukaan – Utriaisten perhe on reissannut jo 20 vuotta pohjoisessa

Utriaiset matkaavat melkein joka viikonloppu 250 kilometrin matkan vaunupaikalleen...

Milena lähti paitaostoksille Lempäälän Ideaparkiin – Paita jäi kauppaan, mutta Mersu lähti mukaan

- Saavuimme kauppakeskukseen ja ajattelimme käydä ensin ihan muuten...

Huolettomia kilometrejä vaihtoautolla – Rinta-Jouppi Turva kattaa yllättävät korjaukset

Matti Lamberg Vampulasta autoilee paljon vaimonsa kanssa. Yhdessä autoilu...

Romutuspalkkio ja sähköauton tuki ratkaisivat uuden auton hankintapäätöksen

Merkittävät tuet auton hankintaan kannustivat Markku Kujalaa sähköauton ostoon....

Rovaniemeläinen Erkki oli menossa korjauttamaan metsätiellä vaurioitunutta autoaan, mutta päättikin vaihtaa kokonaan uuteen autoon

Joskus voi käydä niin, että suunnitelmat muuttuvat lennosta ja...

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 4000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä.

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Varaa aika netissä, chatissä tai soittamalla lähimpään huoltoon.

Ajanvaraukseen