Rinta-Joupin Autoliike - Blogi - Blogi - Henrik Hermansson jatkaa matkaa kaasuautolla

Henrik Hermansson jatkaa matkaa kaasuautolla

|

Täysin uusiutuva biokaasu on monelle autoilijalle vaivattomin ja edullisin vaihtoehto liikkumiseen. Rinta-Joupin Autoliikkeessä on tarjolla kaasuautomalleja kompakteista kaupunkiautoista aina suuriin perheautoihin.

Menestyneen uran tiivistysratkaisujen parissa tehneestä Henrik Hermanssonista tuli Rinta-Joupin Autoliikkeen Turun toimipisteen asiakas kolmisen vuotta sitten, kun hän tarvitsi uuden leasingauton. Hermansson tapasi tuolloin Rinta-Joupin automyyjä Niko Vihervuoren.

– Olen itse ollut myyjänä yli 40 vuotta enkä kestä tyyppejä, jotka vain latelevat asioita ulkomuistista kuuntelematta oikeasti, mitä asiakas kysyy. Niko on erityinen, hän todella osaa työnsä, Hermansson kehuu.

Kun eläkepäivät lähestyivät viime keväänä, oli aika miettiä millaisella autolla Hermansson jatkaa matkaansa. Täyssähköauto ei tullut kyseeseen, sillä hänen mökillään auton lataaminen aggregaatilla olisi liian hankalaa. Asioihin perehdyttyään alkoi Škoda Octavia Combi G-TEC kaasuauto tuntua sopivimmalta ratkaisulta.

– Valintaani vaikuttivat ympäristöarvot ja taloudelliset seikat. Kaasuautolla ajan sata kilometriä kuudella eurolla. Ja tankkiin menee ehdottomasti vain biokaasua, Hermansson korostaa.

Kaasuauto on hankintahinnaltaan suunnilleen sama kuin vastaava bensiinimalli, joten edullisista käyttökuluista pääsee nauttimaan heti ensikilometreistä alkaen. Kaasusäiliöiden lisäksi autoissa on bensatankki, jota auto siirtyy käyttämään kaasun loppuessa automaattisesti ilman käyttökatkoa. Škoda Octavia Combin 17 kilon kaasutankin täyttö maksaa noin 24 euroa ja lisäksi varalla on yhdeksän litran bensatankki.

Itsekin kaasuautolla ajava huoltomyyjä Tom Blomster kertoo, että huollossa ei ole ilmennyt kaasujärjestelmästä johtuvia tyyppivikoja.

 

Kaasuauton tankilla tyytyväistä väkeä

Hermansson on toteuttanut kaasutankilla käydessään pienimuotoista käyttäjäselvitystä kyselemällä, mitä mieltä autokollegat ovat edistyksellisestä ajoneuvostaan.

– Olen kuullut vain tyytyväisiä kommentteja eikä yhdessäkään kaasuautossa ole ollut merkittäviä vikoja.

Hän on ollut tyytyväinen Rinta-Joupin Autoliikkeen Turun huoltoon. Siellä luottohenkilöksi on vakiintunut huoltomyyjä Tom Blomster. Hermanssonista on tärkeää, että auton huollon lisäksi sen omistaja saa myös täyden palvelun.

– Tykkään siitä, että minulle kerrotaan selkeästi auton huoltotoimenpiteet eikä asioita tarvitse itse lukea yli satasivuisesta ohjekirjasta.

Blomster kertoo, että kaasuauton huolto on liki samanlaista kuin bensiiniauton. Valmistajat ohjeistavat öljynvaihdon 15 000 kilometrin välein. Lisäksi tietyn ajan kuluessa tarkistetaan kaasulaitteiden liitokset ja katsotaan muutenkin, että suojaukset ovat asianmukaisessa kunnossa.

– Esimerkiksi Hermanssonin vuonna 2020 uutena ostamassa Škodassa tällainen tarkistus on ensimmäisen kerran vuonna 2023 ja sen jälkeen kahden vuoden välein, Blomster selvittää.

Kaasuautojen turvalaitteisiin kuuluu muun muassa yläpaineventtiili ja lämpörele mahdollisten onnettomuustilanteiden varalta. Paineentunnistin pitää huolta, että mikäli vuoto jostain syystä ilmaantuisi, sulkeutuvat välittömästi kaikki kaasuputket.

Blomsterilla itsellään on käytössä jo kolmas kaasuauto. Hän on ollut todella tyytyväinen ympäristöystävälliseen ajoon biokaasulla.

– Ajan työmatkoja 45 000 kilometriä vuodessa, tämä on kaikkein edullisin tapa liikkua. Kaasuauton käyttäjän on toki muistettava suunnitella ajoreittinsä tavallista tarkemmin, että tankissa on riittävästi biokaasua. Täydellä tankilla ajan noin 400 kilometriä ja varalla olevalla bensalla vielä 100–150 kilometriä päälle, hän toteaa.

 

Minkä olisi sinun valintasi? Valitse sinulle sopiva uusi auto alla olevasta linkistä.

Kaikki vaihtoautot

Ei kommentteja

Kommentoi

Kommentit lähetetään hyväksyttäväksi ennen julkaisua. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä sekä evästeistä.

Lue myös nämä

Yhteistyöllä parasta mahdollista palvelua

Rinta-Joupin Autoliikkeessä Rovaniemellä panostetaan siihen, että asiakkaat saavat parasta...

Jaajo talvimatkalla perheen kanssa

Jaajo päätti lähteä talviselle reissulle perheen kanssa. Menopeliksi valikoitui...

Ystävykset Henna ja Mia kävivät yhdessä autokaupoilla: mukaan tarttuivat molemmille uudet autot

Hennan ja Mian kymmenen vuotta sitten alkanut ystävyys on...

KIA koeajotarinoita Savonlinnasta

Kauppapäivä Savonlinnan Konesaimaan kanssa Olimme mukana kauppapäivässä Savonlinnan Konesaimaalla...

Matkailuajoneuvojen maailma muuttuu – karavaanarit ovat yhä nuorempia ja matkustaminen houkuttelee vuoden ympäri

Karavaanarielämä on viime vuosina saanut uutta nostetta. Maata pitkin...

Škoda HiTech -mekaanikko on merkkihuollon todellinen osaaja

Merkkihuollon mekaanikot ovat autosi parhaita asiantuntijoita. Porin toimipisteen huollossa...

Jaakko huollattaa Toyota Avensiksensa säännöllisesti merkkihuollossa – yhteistä matkaa pian jo 20 vuotta

Jaakko Koistinen hankki vuonna 2004 uuden Toyota Avensiksen, jolla...

Mika ja Sari kiersivät matkailuautolla Lofoottien henkeäsalpaavissa maisemissa

Rinta-Joupin Autoliikkeessä Tervajoella myyntipäällikkönä työskentelevä Mika Hakola testasi matkailuautoilua...

Mikan leasing-BMW:stä huolehditaan säännöllisesti – huoltoleasingillä huolettomia kilometrejä

Mika Lemettisen leasingauto BMW 530e Luxury Line hurmaa edelleen,...

Supermarjojen tuottaja vaihtoi Kia e-Niroon – vastuullinen täyssähköauto sopii luomuviljelijän brändiin

Suomalaisia supermarjoja kasvattava Jan-Ole Sandås innostui sähköautoista, jotka sopivat...

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 4000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä.

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Varaa aika netissä, chatissä tai soittamalla lähimpään huoltoon.

Ajanvaraukseen

Tervetuloa Rinta-Joupin Autoliikkeen chattiin

Valitse palvelu