Hyppää sisältöön

avoauto

Avoautot nimensä mukaisesti tarjoavat mahdollisuuden ajella katto auki kelistä ja maisemista nauttien.

Avoauton tunnistaa avautuvasta katosta, joka voi olla kankainen ns. rättikatto tai kovakatto. Katon avaus voi tapahtua joko manuaalisesti tai sähköisesti. Avoautot tunnetaan myös termeillä cabrio, cabriolet ja convertible. Upeista kesäkeleistä, kauniista maisemista ja lämpimästä tuulenvireestä on parasta nauttia juuri avoauton kyydissä!

Useimmiten avoautot tarjoavat kaksi istuinpaikkaa etupenkillä, mutta joissakin malleissa on myös kaatuvien etupenkkien myötä saavutettava takapenkki. Avoautojen takakontit ovat yleensä pienempiä moniin muihin korimalleihin verrattuna, mutta perustavarat kulkevat avoautossakin kätevästi mukana. Kokonaisuudessaan avoautot sopivatkin parhaiten pienille seurueille vähillä kuljetettavilla tavaroilla.

Avokaton takia avoautot ovat paras valinta ajomatkoihin juuri kesän aikana. Epävakaatakaan säätä ei kuitenkaan tarvitse pelätä, sillä kankainenkin katto pitää matkustajat kuivina sateen yllättäessä. Avoautolla taittuvat kätevästi niin lyhyet kuin pidemmätkin matkat juuri monipuolisuuden sekä urheilullisen suorituskyvyn ansiosta. Avoauto on siis oiva valinta kesästä nauttimiseen.

Avoauton yleisimmät ominaisuudet

  1. Avattava katto: Pehmeä tai kova, taittuva tai irrotettava katto luo kesätunnelmaa.
  2. 2-ovisuus: Tuo autolle sporttisen ilmeen ja helpottaa etupenkeille menemistä.
  3. Tyylikäs muotoilu: Avoautot herättävät huomiota liikenteessä upealla ulkonäöllään.
  4. Kevyt rakenne: Parantaa ajokokemusta sekä tehostaa polttoaineenkulutusta.

Käyttötarkoitukset

Avoautojen käyttötarkoituksissa korostuvat etenkin hyvä sää sekä kiireettömyys.

Esimerkkejä suosituista avoautoista:

BMW

Kenties parhaiten sedan-malleistaan tunnettu BMW tarjoaa myös hyvän valikoiman avoautoja. Autoissa on yleensä automaattisesti avautuva kova katto, mikä mahdollistaa niiden käytön ympärivuotisesti. Tyylikästä ulkonäköä täydentävät viimeistellyt sisätilat.

Arkipäivän liikkuminen: Monipuolisuutensa ansiosta nämä autot sopivat käytettäväksi arkipäiväisiin menoihin tyylikkyydestä tinkimättä.

Urheilullinen ajo: Tehokkaiden moottoriensa ansiosta BMW:t houkuttelevat myös urheilullista suorituskykyä arvostavia autoharrastajia.

Mercedes-Benz

Monipuolisesti eri korimalleja tarjoavan Mercedes-Benzin valikoima sisältää myös laajan valikoiman sekä pehmeä- että kovakattoisia avoautomalleja. Mersun huomiota herättävä ulkomuoto ei jätä ketään kylmäksi vaan mahdollistaa kesäajelut tyylillä.

Kesäajelu: Loistelias ulkoasu täydennettynä viimeistellyillä sisätiloilla houkuttelee viettämään kauniit kesäpäivät auringonpaisteesta ja hienoista maisemista nauttien.

Harrasteajo: Laaja valikoima upeista klassikkomalleista moderneihin teknisiin malleihin innostaa uskollisia kuluttajia merkin pariin ajokokemuksesta tinkimättä.

Katso myös