Hyppää sisältöön
Toyota_hilux_pakettiauto_lava-auto

Avolava

Näissä tavarankuljetukseen tarkoitetuissa ajoneuvoissa henkilöauton mukavuus yhdistyy kuorma-auton kuljetuskykyyn.

Avolavat tunnistaa ohjaamon takana sijaitsevasta avonaisesta kuormatilasta, johon on usein mahdollista saada myös kate. Lisäksi avolava-autoille tyypillisiä ominaisuuksia ovat vetokyky sekä soveltuvuus maastokäyttöön. Useimmiten avolavat ovat kaksipaikkaisia, ja ne tunnetaan myös nimellä lava-auto ja pickup. Joissakin malleissa on myös tavaroille tarkoitettu pieni takapenkki tai kunnollinen takapenkki omilla erillisillä ovillaan.

Avolavat sopivat niin arki-, työ- kuin vapaa-ajan käyttöön tarjoten tilaa, voimaa ja monipuolisuutta. Korkean maavaran ansiosta lava-autoille vaikeimmatkaan maasto-olosuhteet eivät ole este, ja korimallin autot tarjoavat kaikissa ajotilanteissa kestävyyttä sekä luotettavuutta. Lava-autot sopivat oivallisesti myös vetotehtäviin esimerkiksi veneen tai asuntovaunun siirtämiseen tai harrastusmatkoille metsästyksen tai kalastuksen pariin.

Kokonaisuudessaan lava-autot muistuttavat ominaisuuksiltaan sekä käyttötarkoituksiltaan suurilta osin maastureita. Erottavana tekijänä on kuitenkin lava-autojen suurempi tavarankuljetustila ja sitä myötä erilainen ulkonäkö. Jos etsit luotettavaa autoa monipuolisiin käyttötarkoituksiin, voi lava-auto olla sinulle juuri oikea valinta!

Avolavojen yleisimmät ominaisuudet

  1. Tilava kuormatila: Mahdollistaa suurten esineiden, kuten huonekalujen sekä rakennustarvikkeiden, kuljettamisen.
  2. Vetokyky: Vetokoukun ansiosta autot soveltuvat perävaunun tai trailerin vetämiseen.
  3. Neliveto: Parantaa ajettavuutta sekä pitoa.
  4. Korkea maavara: Mahdollistaa ajamisen epätasaisissa maastoissa.
  5. Moottorivaihtoehdot: Eri vaihtoehdot eroavat tehoiltaan sekä polttoainetaloudellisuudeltaan.

Käyttötarkoitukset

Avolavat pääsevät oikeuksiinsa haastavissa olosuhteissa.

Esimerkkejä suosituista avolavamalleista:

Toyota Hilux

Hilux mielletään luotettavaksi ajoneuvoksi, joka selviää haastavistakin olosuhteista maavaransa ansiosta. Suuresta koostaan huolimattaan mallin polttoainekulutus on kuitenkin maltillista, mikä omalta osaltaan voi selittää tämän klassikon suosiota.

Työkäyttö: Hilux on suosittu valinta rakentajille, puutarhureille ja muille ammattilaisille, jotka tarvitsevat työtehtäviinsä luotettavan ja kestävän ajoneuvon kuljetusmahdollisuuksilla.

Maastoajelu: Etenkin nelivetoiset versiot tarjoavat erinomaista suorituskykyä, jonka ansiosta Hiluxilla voi huoletta liikkua vaikeakulkuisessa maastossa.

Jani Vehmanen-myyntipaallikko-automyyja-Pori-tyoauto-avolava-toyota hilux

Ford Ranger

Tämä malli on tunnettu kestävyydestään sekä voimakkaasta moottoristaan. Monena vuonna parhaaksi lava-autoksi palkittu malli tarjoaa sekä tyylikästä ulkonäköä että erinomaista suorituskykyä

Vapaa-ajan käyttö: Oli kyse sitten mökkireissusta, kalastusmatkasta tai veneen kuljettamisesta, löytyy Rangerista tehoa ja varusteita näihin kaikkiin.

Tavarankuljetus: Kantavuus ja vetokyky mahdollistavat työvälineiden tai henkilökohtaisten tavaroiden kuljettamisen kätevästi lavalla.

Tutustu avolavojen valikoimaan

Katso myös