Hyppää sisältöön

Toimi näin autokolarin sattuessa

Olitko ensimmäistä kertaa kolarissa? Rinta-Joupin Autoliikkeen kolarikorjaamossa autetaan sinua kaikessa onnettomuustilanteeseen liittyvässä selvittelyssä ja vakuutusasioissa.

Monelle asiakkaallemme käynti kolarikorjaamossa on ensimmäinen ja onnettomuustilanne tuoreena mielessä. Ketäpä ei oman auton peltikolhu, tuulilasin rikko tai isompi kolarivaurio – jopa auton päätyminen lunastuskuntoon – harmittaisi. Voit pyytää hinauksen suoraan Rinta-Joupin Autoliikkeen kolarikorjaamoon tai varata meille ajan. Me osaamme asiamme ja neuvomme asiakkaitamme aina kertomalla, miten tilanteessa pitää toimia. Autamme sinua kaikessa tarvittavassa selvittelyssä ja yhteydenpidossa vakuutusyhtiön kanssa.

Vahinkoilmoituksen teko

Erityisesti vakuutusasioiden ja maksujen kannalta on aina tärkeää tietää, onko onnettomuus toisen aiheuttama vai oletko itse aiheuttanut onnettomuuden. Jos olet itse syyllinen kolariin, sinun pitää viipymättä tehdä vahinkoilmoitus omaan vakuutusyhtiöösi. Kun tulet korjaamollemme, autamme sinua vahinkoilmoituksen tekemisessä. Ilmoitus tehdään verkkopankkitunnuksilla internetissä tai voimme skannata sen vakuutusyhtiöösi. Näin pakollinen liikennevakuutuksesi korvaa onnettomuudessa vastapuolena olleen auton vahingon, kun taas oman autosi vahinko korvataan omasta autovakuutuksestasi eli kaskosta. Kun autosi vahinko johtuu itse aiheuttamastasi onnettomuudesta, maksat korjauksesta vakuutuksesi mukaisen omavastuun. Täytettävän vahinkoilmoituslomakkeen löydät alla olevasta linkistä.

Kun autosi vahinko on toisen aiheuttama, korjaus on sinulle ilmainen. Muistuta kolariin tai vahinkoon syyllistä, että hänen tulee heti tehdä tapahtumasta vahinkoilmoitus omaan vakuutusyhtiöönsä, jotta voimme laskuttaa korjauskulut suoraan hänen vakuutusyhtiöltään. Myös omaan vakuutusyhtiöön kannattaa ilmoittaa tapahtuneesta, vaikka et olisikaan korvausvelvollinen.

Epäselvyydet eivät hidasta palvelua

Osaamme neuvoa ja auttaa myös epäselvissä tapauksissa, jotta autosi korjaus saadaan aloitettua mahdollisimman pian. Jos onnettomuuden aiheuttajasta on epäselvyyksiä tai toinen osapuoli ei ole vielä tehnyt vahinkoilmoitusta, pystymme aloittamaan korjauksen siitä huolimatta. Olemme yhteydessä vakuutusyhtiöösi ja sovimme tarvittaessa poikkeusjärjestelyistä.

Rinta-Joupin Autoliikkeen kolarikorjaamolta saat sijaisauton käyttöön

Kun autosi tuodaan kolarikorjaamolle, tarvitset todennäköisesti toimivan auton käyttöösi huollon ajaksi. Meiltä saat sijaisauton käyttöösi helposti ja kätevästi, jotta voit jatkaa matkaasi, vaikka auto jää huoltoon. Voimme myös selvittää vakuutusyhtiöltäsi, kattaako vakuutuksesi sijaisauton, ellet ole ehtinyt selvittää asiaa aiemmin. Kannattaa muistaa, että vakuutusyhtiö haluaa yleensä aina käyttötarveselvityksen sijaisauton tarpeesta, vaikka tarve olisikin ilmeinen. Autamme sinua myös tässä asiassa tarpeen mukaan.