Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Minna löysi itselleen sopivan tavan hoitaa autokaupat – ”Hankin autoni rennosti ruokapöydän ääressä chattaamalla”

Minna Granroth päätyi kinkkisten käänteiden jälkeen autokaupoille Rinta-Joupin Autoliikkeen chat-palveluun. Hän on nyt ylpeä uudesta autostaan sekä kiitollinen persoonallisesta ja henkilökohtaisesta palvelusta.

Chat-palvelusta löytyi Minna Granrothille sopiva tapa tehdä autokauppoja.

Minna Granroth ryhtyi pohtimaan auton vaihtoa, kun mittariin oli kertynyt lähes 290 000 kilometriä. Vanha auto palveli edelleen hyvin, mutta Granroth päätti vaihtaa uuteen autoon, ennen kuin 300 000 kilometriä tulisi täyteen.

– Ostinkin auton yhdestä autoliikkeestä, mutta sitten ilmeni, että myynti-ilmoituksessa oli aivan väärää tietoa auton todellisiin ominaisuuksiin nähden. Sain kaupan purettua, mutta se ei todellakaan käynyt helposti. Tämän kokemuksen myötä lähdin etsimään itselleni kokonaan uutta autoa uudesta autoliikkeestä

Nopeita vastauksia chatista

Seuraavaksi Granroth kävi koeajamassa muutamia erilaisia autoja ja päätti, että hänen seuraava ajopelinsä tulisi olemaan Kia Niro. Päätöksen jälkeen, hän ryhtyi pohtimaan, mistä auton ostaisi ja mitä varusteluja hän autoonsa tahtoisi.

– Autoja ja erilaisia ominaisuuksia oli hurjasti! Selailen paljon nettiä ja sieltä löysinkin sitten Rinta-Joupin Autoliikkeen chat-palvelun. Sain nopeasti vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Autokaupoilla kotona ruokapöydän ääressä

Aina ei löydy aikaa käydä useammassa liikkeessä kartoittamassa mahdollisuuksia. Granroth huomasikin, että chatin kautta homma hoituu helposti kotoa käsin, ruokapöydän ääressä istuskellessa. Hän mietti hoitavansa niin monia muitakin asioita chatin kautta sujuvasti, että miksipä ei myös autokauppoja.

– Totta puhuakseni chattailin samaan aikaan monen muunkin autoliikkeen edustajan kanssa. Rinta-Joupin Autoliike erottautui edukseen, koska sain nopeasti vastauksia ja myyjä piti keskustelua hereillä lisäkysymysten avulla. Rinta-Joupin Autoliikkeen edustaja oli myös ainoa, joka ei saman tien kysynyt puhelinnumeroani. Muista liikkeistä sitä kysyttiin hyvin nopeasti, mutta minä halusin siinä kohtaa nimenomaan asioida chatissa, en puhelimitse.

Vakavasti, mutta sopivalla huumorilla höystettynä

Granrothin mukaan chatin kautta vastaileva automyyjä Henry Fräntilä oli vakuuttava ja hän vastaili kysymyksiin nopeasti. Viestinnässä oli myös sopivasti huumoria mukana.

– Minuun suhtauduttiin ostajana vakavasti, mutta en kuitenkaan kokenut minkäänlaista painostusta auton ostamiseen. Chatin käyttäminen oli erittäin näppärää. Autokaupoissa olen naisena huomannut, että minuun ei välttämättä aina suhtauduta potentiaalisena ostajana. Autosta kerrotaan enemmän mukana olevalle miehelleni. Nyt koin, että minua palveltiin ja juuri minun tarpeitani kartoitettiin.

Henry Fräntilä työskentelee Rinta-Joupin Autoliikkeessä Tervajoella. Miestä on kehuttu asialliseksi mutta huumorintajuiseksi.

Granrothilla oli myös vaihtoauto, jonka rekisteritunnusta Fräntilä kysyi chatissa. Samalla hän tiedusteli myös Granrothin sähköpostiosoitetta.

– Tämän ymmärsin täysin, koska hän lupasi laittaa sähköpostissa tarjouksen autosta, joka minua kiinnosti.

Ei painostusta, vaan asiakkaan ehdoilla

Sähköposti saapui nopeasti ja tarjouksessa oli huomioitu vanhan auton hyvitys. Tämän jälkeen keskustelu jatkui sähköpostin välityksellä. Granrothin mieltä lämmittää edelleen se, että Rinta-Joupin Autoliikkeestä ei soitettu ja painostettu kaupankäyntiin.

– Puhelin nimittäin soi jatkuvasti samanaikaisesti, kun eri automyyjät muista liikkeistä pommittivat minua.

Granroth vertailutti vielä kiikarissaan olevaa autoa Rinta-Joupin toisen liikkeen lähes vastaavaan autoon ja sai mielestään hyvin tietoa Fräntilältä. Granroth piti auton varusteluja erittäin hyvinä ja hintaa enemmän kuin kilpailukykyisenä. Autossa ei kuitenkaan ollut lohkolämmitintä ja sisätilalämmitintä valmiina, mutta Fräntilä järjesti ja asennutti ne autoon päivän varoitusajalla. Asiakkaan näkökulmasta palvelu oli parasta ja se pitkälti ratkaisi lopullisen ostopäätöksen.

Kesälomareissu Vaasaan

Kun Granroth oli tehnyt päätöksen auton hankinnasta, hän itse soitti Fräntilälle.

– Tämä oli siis ensimmäinen puhelinkontaktini Henryn kanssa. Olen itse Kangasalta, auto Vaasan myymälässä ja myyjä Henry Fräntilä Tervajoen toimipisteestä. Ilmoitin Henrylle tiistaina, että olisin aikeissa ostaa auton keskiviikkona Vaasasta. Hän sopi hommat kuntoon ja ilmoitti, kuka myyjä luovuttaa minulle autoni, ja ottaa vanhan auton vaihdossa.

Fräntilä oli luvannut Granrothille jo chatissa, että auto toki kuljetetaan tarvittaessa lähimpään Rinta-Joupin Autoliikkeeseen, mutta Granroth päätti kuitenkin lähteä itse pienelle kesälomamatkalle.

– Ajelin mieheni kanssa Vaasaan. Siellä oli sovitusti vaihtoautopäällikkö Oskari Erkkilä meitä vastassa ja homma hoidettiin hänen ja myyntisihteerin kanssa loppuun. Olin myös sopinut Henryn kanssa, että mikäli minulle tulee kysymyksiä auton toiminnallisuuksista, niin hän auttaa mielellään ja toivotti minut tervetulleeksi poikkeamaan myös Tervajoen liikkeeseen, joka olikin ihan matkan varrella.

Täällä tahdotaan hoitaa asiat hyvin loppuun saakka

Granrothille nousi paluumatkalla mieleen muutamia kysymyksiä ja hän otti jälleen uuden yhteydenottokanavan käyttöönsä ja pisti Fräntilälle WhatsApp-viestin.

– Ilmoitin, että tulemme poikkeamaan Tervajoella mieheni kanssa. Henry oli paikalla ja oli ilo tavata hänet. Hän selvitteli kysymyksiäni ja auton ominaisuuksia. Ilmeni, että Vaasan liikkeessä oli vahingossa laitettu pieni virhe auton ominaisuuksista myynti-ilmoitukseen. Pääsimme kuitenkin erittäin näppärästi sopuun. Tämän pienen reklamaation erimerkillisen hoitamisen jälkeen olin entistäkin vakuuttuneempi, että tässä liikkeessä halutaan hoitaa asiat hyvin loppuun asti.

Kinkkinen tilanne rattilukon kanssa

Granroth tahtoo vielä kertoa eräästä kiireisestä arkiaamusta, kun auto oli mennyt rattilukkoon.

– En saanut sitä millään pois päältä. Hetken tuumasin, että kukahan minua osaisi auttaa. Kello oli kahdeksan aamulla. Soitin sitten Henrylle. Mietin kyllä, että mahtaako hän vastata, mutta sieltäpä kuului iloiset huomenet ja ystävällisesti hän neuvoi, miten toimia. Niinpä matkani jatkui tyytyväisenä! Sain erinomaista palvelua vielä kauppojen teon jälkeenkin.

Henry Fräntilän ajatuksia chat-palvelun myyjänä:

Tutustu yli 4000 ajoneuvon valikoimaan