Rinta-Joupin Autoliike - Blogi - Blogi - Jaajo talvimatkalla perheen kanssa

Jaajo talvimatkalla perheen kanssa

|
Jaajon matkalla mukana | Rinta-Joupin Autoliike

Jaajo päätti lähteä talviselle reissulle perheen kanssa. Menopeliksi valikoitui Hymer B-DL 588 -matkailuauto, johon mahtuivat kätevästi mukaan koko perheen matkatarvikkeet. Lue Jaajon blogitekstistä alta, miten perheloma sujui!

Tässä on jo kokemusta paristakin eri asuntoautoreissusta ja kun kotona näistä olen kertonut, on lapset ilmoittaneet myös halukkuudestaan päästä vähän isin kanssa kruisailemaan. Lupasin heille, että kun aloitan isyysvapaani, niin sitten viimeistään pakkaan lapset kyytiin ja lähdetään yhdessä retkelle laskettelukeskukseen.

Jotenkin sitä itsekin on aina ajatellut, että asuntoautolla voisi lähteä reissun päälle vain kesäisin. Täytyy kuitenkin sanoa, että näin talvella, kun mukaan on pakattu suksia, luistimia, pulkkia ja jopa lastenrattaat, niin kylläpä on kuulkaa kätevä pistää kaikki pelit ja vehkeet kyytiin asuntoauton tavaraboksiin! Kyytiin mahtui jopa pallogrilli ja tässä onkin vinkkini kaikille perhematkustajille – sitä ei nimittäin aina tiedä, mahtuuko laskettelukeskuksien laavuille makkaran paistoon varsinkin, kun liikutaan näin isolla köörillä. Oma pallogrilli vaan mukaan ja näin saadaan takuuvarmasti retkitunnelma pystyyn lapsille, eikä nälkäkiukku kerkeä yllättämään ketään. Eväitä pääsee kätevästi syömään myös sisätiloihin autoon, jos on kovinkin kylmä sää. Todella kätevää ja kaikkien hermot säästyvät!

Talvimatkustamisessa parasta on kyllä se, että auton sisällä on aina lämmin ja esimerkiksi kaikki vaatteet päästään aina vaihtamaan lämpimässä. Ei tarvitse siis ahtautua mihinkään ravintoloiden tiloihin koko katraan kanssa, kun jollakin vaippa pitää vaihtaa tai vaan muuten vain joku vaate kastunut ja sen tilalle pitää saada kuivaa ylle. Ja ne vessatauot! Moni useamman lapsen kanssa matkustava varmasti tietää, miten jokaisella aina jotenkin tulee se vessahätä eri aikaan. Tällä tavalla matkustaessa tämä ei ole kuitenkaan mikään ongelma, sillä auton saa kätevästi aina parkkiin pienen tauon ajaksi. Enää vessatauot eivät pidennä merkittävästi koko reissun kestoa ja rasita kaikkien hermoja.

Kätevää on myös se, ettei koko porukan tarvitse liikkua aina samaan tahtiin. Osa perheestä voi viettää enemmän aikaa pulkkamäessä ja osan kanssa voidaan sitten köllötellä ja lukea sarjakuvia lämpimässä asuntoautossa. Itse valitsin meillä tämän jälkimmäisen ja asuntoauton kaasulieden avulla pistin koko porukalle kaakaot pöytään.

Se pitää vielä mainita, että myös siinä vaiheessa, jos perheenä haluaa välttää isoissa ihmismassoissa liikkumista maailmantilanteen vuoksi, niin asuntoautolla matkustaminen on tähän todella jees ratkaisu. Reissuun pystyy todella hyvin lähtemään ja tekemään tosi kivoja juttuja, mutta koko matkan voi viettää vain oman porukan kesken. Meillä ainakin lapset olivat aivan fiiliksissä reissusta! Täytyy kyllä sanoa, että tämä asuntoautoilu talvisin yllätti positiivisesti helppoudellaan, ja sitä ainakin itse lapsiperheen matkustamisessa arvostaa kyllä korkealle. Kun käytännön asiat sujuvat helposti, niin koko perhe saa reissusta paljon enemmän irti, sillä turha säätäminen on minimissään.

Nyt kolmen tosi erilaisen reissun jälkeen oma käsitys asuntoautoilusta on kyllä laajentunut suuresti. Oli sitten kyseessä astetta railakkaampi kaveriporukan reissu festareille, kundien urheilumatka golfbägien ja muiden kamojen kanssa vähän kauemmas sporttailemaan tai perheen yhteinen talvimatka lumimaisemiin, niin jokaisessa reissussa asuntoautolla matkustaminen on iso syy, että fiilis on ehdottomasti plussan puolella reissun jälkeen. Homma on yksinkertaisesti mukavaa tekemistä porukan kanssa sekä ihan todella iisi ja stressitön tapa lähteä reissuun!

”Asuntoautoilun kuningas”,

Jaajo Linnonmaa

Lue blogiteksti Jaajon edellisestä reissusta

Katso matkailuajoneuvomme tästä

Ei kommentteja

Kommentoi

Kommentit lähetetään hyväksyttäväksi ennen julkaisua. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä sekä evästeistä.

Lue myös nämä

”Tilaisin sähkötaksin, kiitos” – Taksiala panostaa vähäpäästöiseen autoiluun

Sähköautot ovat viime vuosina yleistyneet yksityisautoilijoiden keskuudessa hurjaa vauhtia....

Sähköinen koeajopäivä Savonlinnassa 

Konesaimaan ovi avautui ahkerasti kevään kauppapäivässämme Savonlinnassa. Halukkaita koeajolle lähtijöitä...

Ennakkoluuloja sähköautoilusta: aloittelevan sähköautoilijan matkassa

Rinta-Joupin Autoliikkeen digitaalisen liiketoiminnan johtaja Susa Niemelä päätti testata...

Rinta-Joupin Autoliike pelasti karavaanarit pulasta Kempeleessä

Kiannon perheellä on ollut yllätyksiä matkailuauton kanssa. Onneksi niistä...

Kari suuntaa huoltoon ja autokaupoille mökkimatkalla

Kari Rännäli on asioinut Rinta-Joupin Autoliikkeessä Mikkelissä jo noin...

Yhteistyöllä parasta mahdollista palvelua

Rinta-Joupin Autoliikkeessä Rovaniemellä panostetaan siihen, että asiakkaat saavat parasta...

Henrik Hermansson jatkaa matkaa kaasuautolla

Täysin uusiutuva biokaasu on monelle autoilijalle vaivattomin ja edullisin...

Ystävykset Henna ja Mia kävivät yhdessä autokaupoilla: mukaan tarttuivat molemmille uudet autot

Hennan ja Mian kymmenen vuotta sitten alkanut ystävyys on...

KIA-koeajotarinoita Savonlinnasta

Olimme mukana kauppapäivässä Savonlinnan Konesaimaalla esittelemässä uusia Kian malleja...

Matkailuajoneuvojen maailma muuttuu – karavaanarit ovat yhä nuorempia ja matkustaminen houkuttelee vuoden ympäri

Karavaanarielämä on viime vuosina saanut uutta nostetta. Maata pitkin...

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 4000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä.

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Varaa aika netissä, chatissä tai soittamalla lähimpään huoltoon.

Ajanvaraukseen

Tervetuloa Rinta-Joupin Autoliikkeen chattiin

Valitse palvelu