Hyppää sisältöön
volvo-sisatilat-sisusta

Aktiiviset pääntuet

Aktiiviset pääntuet pyrkivät vähentämään pään ja niskan rasitusta peräänajotilanteissa, sillä ne seuraavat pään liikerataa ja tukevat päätä äkkinäisissä nytkähdystilanteissa.

Aktiiviset pääntuet, tunnetaan myös nimellä aktiiviset niskatuet, on suunniteltu vähentämään niskan retkahdusvammojen riskiä takaapäin tapahtuvissa törmäyksissä.

Aktiiviset pääntuet ovat osa auton kokonaisvaltaista turvallisuusjärjestelmää, joka pyrkii suojaamaan matkustajia mahdollisimman tehokkaasti kaikissa mahdollisissa törmäystilanteissa.

Lyhenteet:

Aktiiviset pääntuet tukevat päätä törmäyksissä

  1. Toimintaperiaate: Aktivoituu automaattisesti törmäystilanteessa. Ne liikkuvat eteenpäin ja ylöspäin tukemalla matkustajan päätä ja vähentämällä niskan liikettä suhteessa vartaloon. Tämä auttaa estämään niskan retkahdusvammoja.
  2. Anturijärjestelmä: Useimmissa järjestelmissä on antureita, jotka havaitsevat törmäyksen ja aktivoivat pääntuet. Anturit voivat olla yhteydessä esimerkiksi auton turvajärjestelmään, kuten ABS-jarruihin tai ESP-ajonvakautusjärjestelmään.
  3. Hyödyt: Parantaa merkittävästi matkustajien turvallisuutta takaapäin tapahtuvissa törmäyksissä. Ne voivat vähentää niskan retkahdusvammojen vakavuutta ja nopeuttaa toipumista.
  4. Automallit: Monet nykyaikaiset autot, erityisesti ylemmän hintaluokan mallit, ovat varustettu aktiivisilla pääntuilla. Tämä ominaisuus on yhä yleisempi myös keskihintaisissa autoissa.
  5. Huolto ja ylläpito: Eivät yleensä vaadi erityistä huoltoa, mutta niiden toiminta kannattaa tarkistuttaa säännöllisesti osana auton yleishuoltoa.
Jani Vehmanen-myyntipaallikko-automyyja-Pori-tyoauto-avolava-toyota hilux

Haluatko lisätietoa aktiivisesta pääntuesta?

Ota yhteyttä huoltoomme! Asennamme autoosi kaikki tarvittavat lisävarusteet ja varmistamme, että ne toimivat, niin kuin pitää.

Katso myös

Tutustu vaihtoautojen valikoimaan