Hyppää sisältöön

Käytetyn auton ostaminen

Oletko vaihtamassa autoa ensimmäistä kertaa, tai onko viime kerrasta kulunut jo hetki? Lue tästä, miten asia etenee, kun tulet Rinta-Joupin Autoliikkeeseen etsimään itsellesi uutta ajoneuvoa tai vaihtoautoa.

Oletko vaihtamassa autoa ensimmäistä kertaa, tai onko viime kerrasta ehtinyt kulua jo pidempi aika? Voit antaa meille vaihdossa nykyisen autosi tai muun ajoneuvon. Kelpuutamme nimittäin vaihdossa myös monia muita ajoneuvoja, kuten veneen, moottoripyörän, traktorin tai mönkijän.

Tarpeiden kartoitus etusijalla

Myös käytetyn ajoneuvon ostossa on syytä lähteä liikkeelle omista tarpeista. Kun tulet Rinta-Joupin Autoliikkeeseen ostamaan käytettyä autoa, myyjämme kartoittaa aina kanssasi, millaista autoa olet hakemassa, eli mietitään muun muassa sopivaa hintahaarukkaa ja kartoitetaan tila- ja muut tarpeet.

Kun reunaehdot ovat selvillä, aloitetaan varsinainen etsiväntyö yleensä käymällä myyjän kanssa läpi sopivat ehdokkaat koko laajasta vaihtoautovalikoimastamme eri paikkakunnilla. Joukossa on myös laadukkaita tuontiautoja Ruotsista ja Saksasta, joiden myynnistä me kannamme vastuun, ja jotka saadaan rekisteröityä samana päivänä. Tiedossamme on myös meille myyntiin tulevia vaihtoautoja, joista voit halutessasi tehdä ennakkovarauksen.

Koeajo kannattaa

Koeajo kannattaa aina, sillä niin saat parhaiten selvitettyä, vastaako auto toiveitasi ja onko se tarpeeksi tilava esim. lastenistuimille ja harrastusvälineille.

Mikäli olet jo kotona käynyt läpi vaihtoautovalikoimaamme ja löytänyt kiinnostavan ajokin, on kaupoista mahdollista sopia alustavasti jo puhelimessa tai sähköpostilla.

Hyvitys vanhasta autosta

Useimmat vaihtoauton ostajat haluavat antaa vaihdossa oman vanhan autonsa. Rinta-Joupin Autoliikkeelle voit tarjota vaihdossa vanhan autosi sijaan lähes minkä tahansa muun ajoneuvon, jopa polkupyörän.

Maksamme vaihdossa tulevasta ajoneuvosta aina tapauskohtaisen hyvityshinnan. Hyvityshinta riippuu muun muassa siitä, mihin autoon olet vaihtamassa, mikä on autosi kunto ja mitä lisävarusteita siinä on. Hyvityshinta vähennetään uuden autosi kauppahinnasta.

Avointa keskustelua uudesta ja vanhasta autosta

Vaihtoautokaupan yhteydessä keskustelet myyjämme kanssa molemmista autoista– sekä vanhasta että tulevasta – jotta saat hyvityshinnalle ja kauppahinnalle aina selkeät perustelut. Myyjämme kyselee sinulta vanhan autosi huoltohistoriasta ja huomioi autoon lähitulevaisuudessa tarvittavat toimenpiteet, kuten onko jokin huolto ajankohtainen, onko jakohihna vaihdettuna ja missä kunnossa renkaat ovat.

Uuden auton osalta käydään niin ikään läpi huoltohistoria, kunto ja lisävarusteet. Tässä vaiheessa kannattaa myös miettiä, tarvitsetko autoon lohkolämmittimen, uudet kesä- tai talvirenkaat tai peräkoukun. Näin saat uudet lisävarusteet samaan rahoitusjärjestelyyn.

Rahoitus ja huoltokulut

Kun autokauppa alkaa olemaan auton osalta selvä, myyjämme kertoo sinulle erilaisista rahoitusmahdollisuuksista. Auton saa toki maksaa pankki- tai luottokortilla, mutta useimmat meiltä ostettavat autot rahoitetaan luotolla, eli kuukausittaisilla maksuerillä. Sinun ei tarvitse järjestää rahoitusta etukäteen, vaan voimme tehdä rahoitushakemuksen puolestasi suoraan liikkeessä. Luottopäätöksen saat saman tien. Kun luottotietosi ovat kunnossa, voit ostaa meiltä auton ilman käsirahaa ja takaajia. Myös siinä tapauksessa, että sinulla on vielä velkaa vanhasta.

Jos autoiluun liittyvät korjauskulut mietityttävät, niihinkin voi varautua. Voit ostaa meiltä käytettyyn autoon vuoden tai 20 000 kilometrin Rinta-Jouppi -vaihtoautoturvan. Tämä edellyttää, että ostamasi auton huoltohistoria on selvillä. Tutustu alla olevasta linkistä siihen, mitä kaikkea Rinta-Jouppi -vaihtoautoturva korvaa.

Auton rekisteröinti, liikennevakuutus ja kasko

Rahoituspäätöksen lisäksi voit luottaa apuumme myös kaikissa muissa auton ostoon liittyvissä paperitöissä. Kun ostat autosi Rinta-Joupin Autoliikkeestä, hoidamme ajoneuvon rekisteröinnin puolestasi ja saat autosi vakuutukset välittömästi voimaan. Jos sinulla on ennestään auto- ja liikennevakuutus, ne saadaan bonuksineen siirrettyä automaattisesti uudelle autollesi.

Meidän kauttamme saat autollesi sekä kaikille pakollisen liikennevakuutuksen, joka korvaa mahdollisessa onnettomuudessa vastapuolen vahingot, että oman ajoneuvosi vahingot korvaavan kaskovakuutuksen. Vakuutuksen laajuuteen ja omavastuuseen voit vaikuttaa itse. Laaja kaskovakuutus voi korvata jopa ilman omavastuuta esimerkiksi hinauspalvelun, korvaavan vuokra-auton ja rikkoutuneen tuulilasin. Suppeammissa vakuutuksissa on yleensä suurempi omavastuu ja vastavuoroisesti pienempi kuukausimaksu.

Vaihtoauton luovutus ja seuraava katsastus

Kun rekisteröinti ja vakuutusasiat on hoidettu kuntoon, uusi autosi on valmis luovutettavaksi. Auton luovutuksessa myyjämme käy kanssasi läpi auton, sen hallintalaitteet ja lisävarusteet. Tässä vaiheessa on hyvä kysyä, jos olet epävarma jostain toiminnosta tai jos haluat lisäopastusta. Katsastamme käytetyt autot aina valmiiksi, kun niiden katsastusaika alkaa lähestyä, joten seuraavaan katsastukseen on vielä runsaasti aikaa.

Huolehdimme sinusta myös kaupanteon jälkeen lähettämällä kutsun huoltoon noin vuoden kuluttua kaupoista. Jos sillä välin tulee kysyttävää, ota yhteyttä lähimpään Rinta-Joupin Autoliikkeeseen – me autamme aina ja kerromme lisää, jos jokin jäi mietityttämään!

Selaa vaihtoautojen valikoimaa