Hyppää sisältöön
BMW M235I-coupe-kesa

Mäkilähtöavustin

Mäkilähtöavustin estää autoa liukumasta taaksepäin silloin, kun olet lähdössä matkaan autolla ylämäkeen.

Mäkilähtöavustin (Hill Start Assist, HSA) estää autoa liukumasta taaksepäin, kun lähdetään liikkeelle mäessä. Tämä helpottaa erityisesti liikkeellelähtöä jyrkissä mäissä ja parantaa ajoturvallisuutta.

Mäkilähtöavustin on erityisen hyödyllinen kaupunkiajossa ja muissa tilanteissa, joissa pysähtyminen ja liikkeellelähtö mäessä on yleistä. Se parantaa ajomukavuutta ja vähentää stressiä kuljettajalta, joka saattaa muuten murehtia auton hallinnasta tällaisissa tilanteissa.

Miten mäkilähtöavustin toimii

 1. Tunnistus ja aktivoituminen:
  • Kun ajoneuvo pysähtyy mäkeen ja jarrupoljinta painetaan, mäkilähtöavustin tunnistaa ajoneuvon kaltevuuden kallistusanturien avulla. Järjestelmä aktivoituu, kun jarrupoljinta vapautetaan, ja autoa valmistellaan lähtemään liikkeelle​​.
 2. Jarrupaineen ylläpitäminen:
  • Järjestelmä pitää jarrupainetta yllä muutaman sekunnin ajan sen jälkeen, kun kuljettaja on vapauttanut jarrupolkimen, mutta ennen kuin kaasupoljinta on painettu. Tämä estää auton liukumisen taaksepäin ja antaa kuljettajalle aikaa siirtää jalkansa jarrulta kaasulle.
 3. Lähtö ja ajoneuvon hallinta:
  • Kun kuljettaja painaa kaasupoljinta, mäkilähtöavustin vapauttaa jarrut vähitellen samalla, kun moottorin teho lisääntyy. Tämä mahdollistaa sujuvan ja hallitun liikkeellelähdön mäessä ilman, että auto liukuu taaksepäin​.
 4. Automaattinen deaktivointi:
  • Mäkilähtöavustin deaktivoituu automaattisesti, kun ajoneuvo on liikkeellä ja järjestelmä ei enää havaitse tarvetta ylläpitää jarrupainetta. Kuljettajan ei yleensä tarvitse tehdä mitään järjestelmän kytkemiseksi päälle tai pois​.
 5. Hyödyt ja käyttötarkoitukset:
  • Mäkilähtöavustin parantaa ajoturvallisuutta tilanteissa, joissa liikkeellelähtö jyrkässä mäessä voisi muuten olla hankalaa tai vaarallista. Se vähentää myös kytkimen ja jarrujen kulumista, koska mäkilähtöavustimen avulla kuljettajan ei tarvitse mäkilähtötilanteissa käyttää näitä niin runsaasti​.

Haluaisitko lisätietoja?

Ota yhteyttä huoltoomme! Asennamme autoosi kaikki tarvittavat lisävarusteet ja varmistamme, että ne toimivat, niin kuin pitää.

Tutustu vaihtoautojen valikoimaan