Hyppää sisältöön
Alfa_romeo_giulia_rauma

Jalankulkijan tunnistus-järjestelmä

Jalankulkijan tunnistusjärjestelmä on suunniteltu havaitsemaan jalankulkijat ajoneuvon edessä ja varoittamaan kuljettajaa tai tarvittaessa suorittamaan automaattisen hätäjarrutuksen törmäyksen estämiseksi.

Jalankulkijan tunnistusjärjestelmä (engl. pedestrian detection system) auttaa havaitsemaan tiellä liikkuvia esimerkiksi lämpökameran avulla, mistä on apua etenkin pimeällä. Jalankulkijan tunnistus voi olla kytketty esimerkiksi automaattiseen hätäjarrutusjärjestelmään, mikä auttaa ehkäisemään vaaratilanteita. Sama järjestelmä havaitsee myös eläimet hirvet ym. eläimet, mikä tekee etenkin pimeällä ajamisen turvallisemmaksi.

Toimintaperiaate

  1. Anturit ja kamerat: Järjestelmä käyttää yhdistelmää kameroita, tutkia ja/tai lidar-antureita havaitakseen jalankulkijoita ajoneuvon edessä. Kamerat tarjoavat visuaalista tietoa, kun taas tutkat ja lidar-anturit voivat mitata etäisyyksiä ja liikettä.
  2. Ohjelmisto ja algoritmit: Nämä järjestelmät hyödyntävät kehittyneitä kuvankäsittelyalgoritmeja ja koneoppimista tunnistaakseen jalankulkijoita erilaisissa valaistus- ja sääolosuhteissa. Algoritmit analysoivat kameran ja antureiden tuottamaa dataa reaaliajassa.
  3. Varoitus ja jarrutus: Kun järjestelmä havaitsee jalankulkijan ajoneuvon edessä, se voi antaa kuljettajalle visuaalisen ja/tai äänivaroituksen. Jos kuljettaja ei reagoi ajoissa, järjestelmä voi automaattisesti aktivoida hätäjarrutuksen vähentääkseen törmäysnopeutta tai estääkseen törmäyksen kokonaan.

Hyödyt

  1. Parantaa turvallisuutta: Jalankulkijan tunnistusjärjestelmä vähentää merkittävästi jalankulkijoiden loukkaantumis- ja kuolemanriskiä kaupunkialueilla ja muissa paikoissa, joissa jalankulkijoita on paljon.
  2. Reaktioajan lyhentäminen: Järjestelmä voi havaita jalankulkijat ja reagoida nopeammin kuin ihminen, mikä on erityisen tärkeää hätätilanteissa.
  3. Monipuolisuus: Järjestelmät voivat toimia eri nopeuksilla ja erilaisissa liikennetilanteissa, mukaan lukien kaupungin kadut ja maantiet.
Jani Vehmanen-myyntipaallikko-automyyja-Pori-tyoauto-avolava-toyota hilux

Haluatko lisätietoa jalankulkijan tunnistusjärjestelmästä?

Ota yhteyttä huoltoomme! Asennamme autoosi kaikki tarvittavat lisävarusteet ja varmistamme, että kaikki toimii, niin kuin pitää.

Katso myös

Tutustu vaihtoautojen valikoimaan