Hyppää sisältöön
BMW M235I-coupe-kesa

Hätäjarrutus-tehostin

Hätäjarrutustehostin parantaa turvallisuutta tehostamalla jarrutusliikettä, jos se esimerkiksi havaitsee, että painat jarrua yllättäen, mutta et riittävän tehokkaasti.

Hätäjarrutustehostin, eli EBA (Emergency Brake Assist), on ajoneuvoissa käytettävä turvajärjestelmä, joka auttaa kuljettajaa saavuttamaan maksimaalisen jarrutustehon hätätilanteissa.

Hätäjarrutustehostin tunnetaan mm. seuraavilla nimillä:

Miten hätäjarrutustehostin toimii:

  1. Hätätilanteen havaitseminen: Järjestelmä on suunniteltu tunnistamaan, milloin kuljettaja tekee hätäjarrutuksen. Seuraavia tekijöitä käytetään hätätilanteen tunnistamiseen:
    • Jarrupolkimen nopea painaminen: Järjestelmä havaitsee, kuinka nopeasti ja voimakkaasti kuljettaja painaa jarrupoljinta.
    • Ajoneuvon nopeuden muutokset: Nopeat hidastumiset voivat olla merkki hätätilanteesta.
  2. Tehostettu jarrutus: Kun järjestelmä havaitsee hätätilanteen, se lisää jarrutusvoimaa automaattisesti varmistaakseen, että ajoneuvo pysähtyy mahdollisimman nopeasti. Tämä tapahtuu seuraavasti:
    • Lisää jarrupainetta: Järjestelmä voi lisätä jarrujen hydraulista painetta maksimaalisen jarrutustehon saavuttamiseksi.
    • Tukee ABS-järjestelmää: EBA toimii yhdessä lukkiutumattomien jarrujen (ABS) kanssa estääkseen pyörien lukkiutumisen ja säilyttääkseen ohjattavuuden.

Hätäjarrutustehostimen hyödyt:

Hätäjarrutuksen merkkivalo varoittaa perässä ajavia

Hätäjarrutuksen aikana sen merkkivalot syttyvät vilkkumaan nopeasti, minkä ansiosta ne varoittavat takana ajavia hätäjarrutuksesta.

Jani Vehmanen-myyntipaallikko-automyyja-Pori-tyoauto-avolava-toyota hilux

Haluatko lisätietoa hätäjarrutustehostimesta?

Ota yhteyttä huoltoomme! Asennamme autoosi kaikki tarvittavat lisävarusteet ja varmistamme, että hätäjarrutustehostin toimii, niin kuin pitää.

Katso myös

Tutustu vaihtoautojen valikoimaan