Hyppää sisältöön

Pysäköintiavustimen käyttö

Pysäköintiavustimet ovat merkkikohtaisia lisävarusteita, joiden on tarkoitus helpottaa pysäköintiä etenkin tien reunaan ”taskuparkkiin”.

Olet ehkä nähnyt mainoksen, jossa auto pysäköi itse itsensä napin painalluksella? Näin pysäköintiavustimen on yleensä määrä toimiakin, mutta tarkista silti aina autosi omistajan käsikirjasta toimintaohjeet. Opettele pysäköintiavustimen käyttö paikassa, jossa on runsaasti tilaa ja vähän liikennettä. Jos jokin on epäselvää, voit myös olla yhteydessä autoliikkeeseen.

Miten pysäköintiavustin toimii?

Pysäköintiavustimen toimintaperiaatteena on, että se tunnistaa muiden autojen sijainnin omaan autoosi nähden joko kameran tai tutkien tai molempien avulla. Jotkut pysäköintiavustimet pysäköivät auton täysin itsenäisesti niin, että kuskin pitää vain istua aloillaan ja olla koskematta rattiin tai polkimiin. Toisissa malleissa kuljettaja joutuu esimerkiksi painamaan jarrua.

Pysäköintiavun käytössä kannattaa aina huomioida Suomen haasteelliset sääolot. Jos avustimen tutkat tai kamerat peittyvät lumesta, loskasta tai suolavedestä, ne eivät välttämättä toimi oikein.