Hyppää sisältöön
BMW M2-sedan-kesa-kuva joonas korpela

SEDAN

Sedan on korimalli, jossa yhdistyvät tyylikkyys, ajomukavuus ja tilavuus, minkä vuoksi mallia tarjoavatkin useat automerkit.

Sedaneille tyypillisiä ominaisuuksia ovat kolmilaatikkoinen muoto, kaksi- tai neliovisuus, loivempi katon kaltevuus sekä alhainen painopiste. Vaikka sedanit ovat menettäneet suosiotaan SUV:ien ja crossoverien myötä, tarjoavat ne edelleen hyvän vaihtoehdon käytännöllistä ja luotettavaa autoa etsivälle.

Perinteinen porrasperä ei tingi tyylikkyydestä, vaan tarjoaa käyttäjälleen tyylikkyyttä sekä virtaviivaisuutta. Alhainen painopiste takaa auton käyttäjälle ajovakautta ja tekee auton käsittelystä helppoa. Niinpä sedanit sopivat niin kaupunkiajoon kuin pidemmillekin matkoille. Matkustamosta erillinen takakontti taas tarjoaa sopivasti tilaa mukana kulkeville tavaroille varmistaen samalla riittävät tilat matkustamoon.

Monipuolisten ominaisuuksien ansiosta tämän korimallin autot ovat hyvä valinta perheautoksi, työmatkojen taittamiseen tai edustusautoksi virallisimpiin yhteyksiin. Laajasta merkkivalikoimasta jokainen voi löytää itselleen mieluisan sedan-mallin.

Sedanin yleisimmät ominaisuudet

  1. Kolmiosainen muoto: Mallin muotokieli, jolle ominaista erilliset osiot moottorille, matkustajille ja tavaralle.
  2. Erillinen tavaratila: Takaluukku, johon pääsy vain takaluukun kautta.
  3. B-pilari: Pystysuora tukipilari etu- ja takalasin välissä varmistaa auton vakauden.
  4. Loivempi katon kaltevuus: Luo tilaa takamatkustajille ja tekee autosta käytännöllisemmän.
  5. Mukavuus ja tyylikkyys: Täydellinen yhdistelmä mukavaa ja tyylikästä kuljetusta.

Käyttötarkoitukset

Sedanit soveltuvat monenlaisiin tarkoituksiin ja elämäntilanteisiin.

Esimerkkejä suosituista sedan-malleista:

Toyota Corolla

Toyota Corolla on valittu useana vuonna Suomen myydyimmäksi automalliksi, eikä ihme, sillä Corolla tarjoaa ajajalleen mukavuutta, turvallisuutta sekä kehittynyttä teknologiaa. Tässä mallissa korostuu myös taloudellisuus.

Kaupunkiajo: Kätevä koko, taloudellinen polttoaineenkulutus sekä hyvä näkyvyys tekevät Corollasta ihanteellisen kaupunkiauton.

Arkipäivän liikkuminen: Olitpa sitten kiireellinen perheellinen tai työelämään keskittynyt uraohjus, Toyota Corolla huolehtii, että olet ajoissa paikalla.

Mercedes-Benz E

Mersun E-sarjan sedanit yhdistelevät luksusta, mukavuutta sekä käytännöllisyyttä. Dynaaminen ulkokuori, viimeistellyt sisätilat sekä laadukkaat ajotietokoneet muodostavat miellyttävän kokonaisuuden.

Työmatkat: Laadukkaista materiaaleista valmistetut sisätilat sekä turvallisuuden takaava viimeisin teknologia varmistavat työmatkojen mukavan taittumisen.

Kaupunkikäyttö: Tyylikäs ulkoasu, kompakti koko sekä polttoainetaloudellisuus takaavat, että E-sarjan mersulla kelpaa ajella kaupungissakin.

Mercedes-Benz autot talvi

BMW 5-sarja

Tämä mallisarja tarjoaa valikoiman urheilullisia autoja, joissa yhdistyvät myös viimeisin teknologia: 5-sarjan autoja voit löytääkin myös hybridiversiona. BMW:n autot ovat nuorekkaita ja tarjoavat erinomaista suorituskykyä käyttäjälleen.

Pitkät matkat: Tehokas moottori sekä mukavat sisätilat takaavat, että 5-sarjan autolla pidemmätkin matkat taittuvat käden käänteessä.

Arkipäivän liikkuminen: Luotettavan suorituskyvyn ja hyvän näkyvyyden ansiosta 5-sarja on kuin kotonaan myös jokapäiväisessä matkanteossa.

BMW 3-m sport-sedan-syksy

Tutustu sedanien valikoimaan

Katso myös