Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Mitä nuoret työntekijät arvostavat työpaikalla?

Rinta-Joupin Autoliike tarjosi tänäkin kesänä töitä noin 80 kesätyöntekijälle ympäri Suomen. Nuoret työntekijät arvostavat kesätöissä erityisesti uuden oppimista, vastuun saamista sekä työkavereita.

Joel Paananen myyntiavustaja kesätyö

Kesätöiden myötä saattaa syttyä suoranainen kipinä autoalalle ja moni jatkaakin osa-aikaisena tai jopa vakituisena työntekijänä kesänkin jälkeen.

Kysyimme seitsemältä kesätyöntekijältä, miten heidän kesänsä Rinta-Joupin Autoliikkeessä on sujunut.

Juho Lehtonen | Automyyjä | Lahti

Juho Lehtonen automyyjä kesätyö

Juho Lehtonen opiskelee Lappeenrannassa kauppatieteitä pääaineenaan strateginen rahoitus. Lahdesta kotoisin oleva Juho päätti palata täksi kesäksi synnyinseuduilleen toteuttamaan pitkäaikaista haavettaan.

– Olen ollut aina kiinnostunut autoista ja nyt minulle avautui sopiva sauma hakea alalle kesätöihin.

Kiinnostus myyntityöhön, kaupalliseen alaan, autoihin sekä automyyntiin toivat 21-vuotiaan kesätöihin automyyjäksi Rinta-Joupin Autoliikkeen Lahden toimipisteeseen. Kesätyöt ovat opettaneet nuorukaiselle paljon myyntityöstä, asiakkaiden kohtaamisesta – sekä totta kai autoista.

– Hyvät asiakaskohtaamiset ja jokapäiväiset pienet onnistumiset pitävät työn mielekkäänä. Työ on antanut minulle kokonaisvaltaista kuvaa siitä, miten autokauppa toimii. Olen myös oppinut omaan alaan liittyviä talouden ja rahoituksen asioita.

Rinta-Joupin Autoliikkeen työilmapiiriä nuorukainen kehuu vuolaasti.

– Minulla on pelkkää hyvää sanottavaa työilmapiiristä. Kaikki työkaverit ovat ihan huippuja ja aina valmiita auttamaan!

Juho ei sulje pois sitä, etteikö voisi päätyä opiskelujen jälkeenkin autokauppaan töihin.

– Tähtään oman alan töihin, eli esimerkiksi tehtävä autokaupan taloushallinnon puolella olisi loistava juttu.

Niko Kleemola | Huoltomyyjä | Pori

Niko Kleemola huoltomyyjä kesätyö

Vantaalainen ajoneuvotekniikan jälkimarkkinointia opiskeleva Niko Kleemola oli aluksi hakemassa vain harjoittelupaikkaa opintoja varten. Hän päätyi sen sijaan hakemaan kesätöihin Rinta-Joupin Autoliikkeen Porin toimipisteeseen huoltomyyjäksi ja sai samalla ”kolme kärpästä yhdellä iskulla”.

– Näin ilmoituksen tästä paikasta ja pistin hakemuksen sitä enempää miettimättä. Olihan tämä aivan täydellinen mahdollisuus; kesätyöpaikka, harjoittelu opintoihin ja mahdollisuus kokea korjaamo työpaikkana – kaikki yhdessä paketissa!

Nikon tehtäviin huoltomyyjänä on kuulunut mm. asiakaspalvelua, huollon ajanvarausten tekemistä, töiden vastaanottamista ja luovutusta, varaosamyyntiä ja mekaanikkojen avustusta tarpeen vaatiessa. 23-vuotiaalla ei ennestään ollut varsinaista kokemusta autoalalta, joten kesätyöt ovat olleet oikea oppikoulu alalle.

–Kesän aikana on tullut todella paljon kaikkea uutta opittavaa ja olen oppinut myös todella paljon korjaamon toiminnasta. Koko työaika on käytännössä mennyt uutta oppiessa, mutta se on ollut todella helppoa hyvän ilmapiirin myötä.

Autoala on vienyt nuoren miehen siinä määrin mennessään, että tulevaisuudenkin työhaaveet liittyvät alaan vahvasti.

– Omat tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä todella paljon auki, mutta autoalalla haluaisin myös jatkossakin työskennellä esimerkiksi huoltomyyjänä, katsastusinsinöörinä tai yrittäjänä.

Aku Harri | Mekaanikko | Rovaniemi

Aku Harri mekaanikko kesätyö

Rovaniemeläinen 18-vuotias Aku Harri valmistui vastikään ajoneuvoasentajaksi ja päätyi onnistuneen työharjoittelujakson päätteeksi kesätöihin mekaanikoksi Rinta-Joupin Autoliikkeen Rovaniemen toimipisteeseen.

– Minut on otettu hyvin vastaan. Kaikki on opetettu ja neuvottu asiallisesti, kun olen kysellyt jotakin. Oikein hyvä työilmapiiri on ollut.

Akulla on toistaiseksi kertynyt alalta kokemusta vasta koulun kautta sekä mopojen korjailusta. Työharjoittelu ja kesätyöt Rinta-Joupin Autoliikkeessä ovatkin olleet hyvää oppikoulua mekaanikon työhön.

– Olen tullut tänne ihan aloittelijana ja oppinut vaikka mitä, joten oikeastaan kaikki kesätöissä on ollut opettavaista ja mielenkiintoista. Itse tykkään eniten kaikista korjaushommista.

Nuorukainen ei vielä ole käynyt keskustelua mahdollisesta jatkopestistä, mutta aikoo mielellään jatkaa tulevaisuudessakin valitsemallaan alalla.

– Kyllähän tämä mekaanikon homma on oikein mukavaa, tätä voisi tehdä tulevaisuudessakin. Pitää katsoa myöhemmin, josko työt täällä jatkuvat.

Oona Turtiainen | Myyntisihteeri | Vantaa Petikko

Oona Turtiainen myyntisihteeri kesätyö

Helsinkiläinen Oona Turtiainen valmistui keväällä ylioppilaaksi ja haki kesäksi töihin Rinta-Joupin Autoliikkeeseen myyntisihteeriksi.

– Päätin hakea, koska autoala on aina kiinnostanut minua ja myyntisihteerin työnkuva kuulosti monipuoliselta ja kiinnostavalta.

Myyntisihteerin tehtäviin kuuluvat kauppa- ja ostosopimusten laatiminen, vakuutusmyynti, autojen rekisteröinnit, tiliöinnit sekä paljon muita käytännön juoksevia tehtäviä. Oonan mielestä mielenkiintoisinta on ollut nähdä myynnin taustalla tapahtuva prosessi.

– Minulta löytyy aikaisempaa kokemusta lähinnä asiakaspalvelusta, joten työnkuva on ollut laajalti uutta.  Olen oppinut tänä kesänä paljon – ennen kaikkea sen, että jokaiseen tilanteeseen löytyy ratkaisu. Mikä parasta, viihdyn töissä aina, sillä meillä on kannustava ja mahtava työilmapiiri.

Oonan työura Rinta-Joupin Autoliikkeessä ei suinkaan pääty kesätöihin, sillä 18-vuotias jatkaa kesätyösopimuksen päätyttyä Vantaan Petikon liikkeen vakituisena myyntisihteerinä.

– Minut sai jäämään mahtava työyhteisö sekä mielenkiintoinen ja motivoiva työnkuva!

Joel Paananen | Myyntiavustaja | Lempäälä

Joel Paananen myyntiavustaja kesätyö

Jyväskylässä Schildtin lukiossa urheilulinjalla opiskeleva Joel Paananen sai vinkin myyntiavustajan kesätyöpaikasta isoveljeltään. Myyntiavustajan työ kuulosti 18-vuotiaan nuoren miehen korvaan mielenkiintoiselta ja niinpä Joel päätti hakea kesäksi töihin Rinta-Joupin Autoliikkeen Lempäälän toimipisteeseen.

– Minulta ei löydy ennalta minkäänlaista kokemusta autoalalta. Tämä työ ja paikka on ollut täydellinen tapa päästä näkemään, minkälaista autokaupassa työskentely on.

Joel kertoo tehneensä myyntiavustajana kaikkea, mikä helpottaa automyyjiä, jotta he voivat keskittyä täysin autojen myymiseen. Tehtäviin on kuulunut esimerkiksi rekisterikilpien hakua, autojen tankkaamista, autojen kuvaamista ja autojen järjestyksestä huolehtimista.

– Myyntiavustajana on huomannut, kuinka tärkeä osa myyntiprosessia he ovat. Ilman myyntiavustajia myyjät joutuisivat tekemään kaiken sen työn, mitä me teemme, ja se kaikki on sitten pois myynnistä ja autojen ostamisesta.

Kesä on opettanut Joelille paljon autoalasta, mutta myös hyvän työilmapiirin ja työkavereiden merkityksen.

– Minut otettiin heti mukaan aivan, kuin olisin aina ollut täällä töissä. Se tuo paljon energiaa ja lisäbuustia työn tekemiseen. Ilmapiiri on ollut aivan mahtava ja töihin on ollut joka päivä kiva tulla.

Joelin tulevaisuuden suunnitelmat siintävät lainvalvonnan puolella, mutta kesä autokaupan parissa on asettanut autoalankin potentiaaliseksi vaihtoehdoksi.

– Unelma-ammattini on aina ollut poliisi ja on toki vieläkin, mutta kyllä työ autoalalla myyntiavustajana tai jopa automyyjänä tulee seuraavana – erityisesti näin hyvien työkavereiden kanssa!

Tuuli Kainulainen | Markkinointiharjoittelija | Vaasa

Tuuli Kainulainen markkinointiharjoittelija kesätyö

Liiketalouden tradenomiksi Vaasan ammattikorkeakoulussa opiskeleva Tuuli Kainulainen etsi oman alan kesätöitä Vaasasta. Hän päätyi hakemaan markkinointiharjoittelijaksi Rinta-Joupin Autoliikkeeseen mielenkiintoisen esittelyn pohjalta.

– Markkinointikoordinaattori Miro Autere piti luokallemme kiinnostavan esittelyn Rinta-Joupin Autoliikkeestä. Esittely oli todella mielenkiintoinen ja päädyinkin sen pohjalta hakemaan yritykseen kesätöihin.

Rinta-Joupin Autoliikkeen koko Suomen markkinointia hoidetaan Vaasasta käsin. 24-vuotiaalle Tuulille markkinointiharjoittelijan työ on antanut konkreettista näkemystä siihen, miten suuren yrityksen markkinointia tehdään.

– Olen oppinut markkinoinnista valtavasti kesän aikana. Olen päässyt itse tuottamaan sisältöä ja ymmärtänyt, miten iso kokonaisuus yrityksen markkinointi on ja miten monesta palasesta se koostuu.

Kesätyö markkinoinnissa on ollut nuorelle opiskelijalle todella opettavainen kokemus.

– Olen saanut tehdä enemmän kuin odotin ja saanut enemmän vastuuta kuin odotin. Minulla on ollut täällä hyvä tiimi, jonka kanssa olen päässyt työskentelemään ja jolta olen saanut vertaistukea.

Kolmatta vuotta markkinointia opiskelevan Tuulin tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu ehdottomasti työskentely paitsi markkinoinnin, myös ihmisten parissa.

– Haluan tulevaisuudessakin tehdä ihmisten kanssa ja tiimissä töitä, yksin istuminen ei ole minua varten. Sosiaalisen median parissa olisi myös mukavaa työskennellä jatkossakin.

Kalle Palomäki | Taloushallinnon kesätyöntekijä | Tervajoki

Kalle Palomäki taloushallinto kesätyö

Vaasalainen Kalle Palomäki on viettänyt kesän Tervajoella taloushallinnon tehtävissä. Kalle päätti hakea Rinta-Joupin Autoliikkeeseen kesätöihin, sillä työnkuva vastasi sekä hänen kiinnostuksen kohteitaan että osaamistaan.

–Mahdollisuus työskennellä suuressa ja valtakunnallisessa yrityksessä herätti kiinnostusta entistä enemmän.

21-vuotias Kalle opiskelee parhaillaan Vaasan yliopistossa laskentatointa ja rahoitusta, mutta ennen tätä kesää häneltä ei vielä löytynyt aiempaa työkokemusta taloushallinnosta. Kesätyöt Rinta-Joupin Autoliikkeessä ovatkin tarjonneet kallisarvoista kokemusta juuri hänen omasta alastaan.

– Kesän aikana olen oppinut muun muassa käyttämään taloushallintojärjestelmiä sekä oppinut ajoneuvojen verotukseen liittyviä kirjanpidollisia seikkoja. Kesän aikana on myös selkeytynyt, että millaisia hankintoja kirjataan millekin kirjanpidon tileille ja miksi.

Kalle on työskennellyt suurimman osan ajasta ostolaskujen parissa, mikä vaatii tekijältään ennen kaikkea tarkkuutta ja keskittymistä.

– Opettavaisinta on ollut se, että liian tarkka tässä työssä ei voi olla. Tavallisesta poikkeavien laskujen käsitteleminen on ollut kaikkein mielenkiintoisinta.

Työ on vaatinut nuorelta mieheltä tarkkuutta, mutta ilmapiiri on Tervajoella Kallen mukaan ollut rento läpi kesän.

– Töitä tehdään ahkerasti ja jokaiselta on ollut helppo kysyä neuvoa, jos jokin asia on mietityttänyt.

Ura Rinta-Joupin Autoliikkeessä? Katso vapaat työpaikat: