Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Myyntisihteerin työssä parasta on tyytyväinen asiakas

Rinta-Joupin Autoliikkeessä myyntisihteeri auttaa myyjää ja huolehtii asiakkaalle kaiken valmiiksi. Asiakkaan ei tarvitse tehdä muuta, kuin sopia kaupat ja lähteä uudella menopelillään ajelemaan.

Rinta-Joupin Autoliikkeessä myyntisihteerin tärkein tehtävä on helpottaa myyjän työtä, jolloin myyjälle jää enemmän aikaa keskittyä oikeanlaisen auton löytämiseen asiakkaalle.

Margareta Tauriainen, 23, työskentelee Vaasan Rinta-Joupin Autoliikkeessä myyntisihteerinä. Helsingistä Vaasaan muuttaminen yhdessä perheen kanssa toi elämään paljon uusia asioita.

– Tutustuin uusiin ystäviin ja sain rakennettua uusia verkostoja. Perheeni on minulle hyvin tärkeä ja siihen kuuluu myös Kaapo-niminen kiinanharjakoira, joka on tuttu näky myös työpaikallani.

Kaapo-koira onkin nimetty Vaasan Rinta-Joupin Autoliikkeen messumaskotiksi.

– Koirani käy silloin tällöin tervehtimässä myös asiakkaita. Joskus Kaapo pääsee jopa asiakkaan syliin nauttimaan rapsutuksista samalla, kun teen asiakkaan kanssa sopimusta.

Kannustava työyhteisö

Margaretan mukaan hänen työpaikallaan vallitsee hyvä tiimihenki. Myyntisihteerin työt hän aloitti koulun ohella keväällä 2018.

– Etsin harjoittelupaikkaa ja hain tänne Vaasan Rinta-Joupin Autoliikkeeseen. Kävin haastattelussa ja sain paikan! Suoritin ammatillisen harjoittelun myyntisihteerinä ja jatkoin syksyllä koulun ohella osa-aikaisena työntekijänä. Valmistuin koulusta joulukuussa 2019 markkinoinnin tradenomiksi ja nyt työskentelen vakituisena myyntisihteerinä erittäin mieluisassa työpaikassa, Margareta kertoo iloisena.

Tiedot ja taidot ovat karttuneet

Myyntisihteerin työ oli Margaretalle aluksi täysin tuntematonta.

– On ollut avartavaa nähdä, miten paljon asioita myyntisihteerin työhön kuuluu. Olen kiitollinen siitä, että olen oppinut hurjan paljon uusia asioita. Täällä tulee vastaan myös töitä ja tilanteita, joita en olisi koskaan osannut kuvitellakaan.

Myyntisihteerin työ Rinta-Joupin Autoliikkeessä on Margaretan mukaan monipuolista, opettavaista ja mielenkiintoista. Päivät eivät ole juuri milloinkaan samanlaisia, joten työhön on vaikea kyllästyä.

– Lait ja säännökset muuttuvat ajallaan ja järjestelmät kehittyvät jatkuvasti. Täällä meillä työntekijöitä koulutetaan ja asiakaspalvelua parannetaan. Näin pääsemme kehittymään entisestään, ammattitaitoa tästä talosta ei puutu, Margareta korostaa.

Myyntisihteeri Margareta Tauruaisen Kaapo-koira on nimetty Vaasan Rinta-Joupin Autoliikkeen messumaskotiksi.

Monipuolinen toimenkuva

Myyntisihteerin toimenkuvaan kuuluu asiakaspalvelua sekä kasvotusten, puhelimitse että sähköpostitse. Margareta tekee kauppa- ja ostosopimuksia, lunastaa vaihtoautojen loppuvelkoja ja hakee rahoituspäätöksiä.

– Pidän myös päivittäin yhteyttä autojen maahantuojiin ja ratkon erilaisia haasteita. Totta kai organisoin jatkuvasti omaa työskentelyäni niin, että kaikki tulee varmasti hoidetuksi.

Rinta-Joupin Autoliikkeessä myyntisihteeri osaa siis koko sopimuspaletin, joka autokauppaan kuuluu. Myyntisihteerin tärkein tehtävä on helpottaa myyjän työtä, jolloin myyjälle jää enemmän aikaa keskittyä oikeanlaisen auton löytämiseen asiakkaalle.

Kuten monessa työssä, myös myyntisihteerin työssä Rinta-Joupin Autoliikkeessä päivät ovat hyvin vaihtelevia.

– Aamulla töihin tullessani en tiedä onko päivästä tulossa rauhallinen vai kiireinen. Pidän siitä, että työpäiväni eivät ole koskaan samanlaisia. Vaikka työtehtävät ovat päivittäin samat, niin silti on erilaisia asiakkaita ja tilanteita, jotka vaikuttavat päivän kulkuun.

Paljon työkavereita ympäri Suomen

Rinta-Joupin Autoliikkeellä on useita toimipisteitä ympäri Suomea. Se tarkoittaa sitä, että Margaretallakin on kollegoita monessa eri kaupungissa.

– Mielestäni on hienoa, että voin soittaa esimerkiksi Rovaniemelle tai pääkaupunkiseudulle kysyäkseni apua työkavereiltani. Lisäksi teemme paljon etäkauppoja, joka edellyttävät päivittäistä yhteydenpitoa eri kaupungeissa sijaitseviin Rinta-Joupin Autoliikkeen toimipisteisiin, joita on nykyään 24 kappaletta.

Mainio me-henki vallitsee työpaikalla

Lähimpänä työparina Margaretan kanssa työskentelee samassa toimipisteessä toimiva kollega Amanda. He työskentelevät päivittäin yhdessä asiakkaita ja muuta henkilökuntaa auttaen.

– Meillä on täällä Vaasassa ihan mahtava tekemisen meininki! Olemme saaneet luoda Vaasan konttorista meille miellyttävän työpaikan ja pyrimme jatkuvasti kehittämään omaa toimintaamme.

Margaretasta on ollut hienoa nähdä, miten upea me-henki työntekijöillä Rinta-Joupin Autoliikkeessä on.

– Kaikki kannustavat ja auttavat toisiaan. Olemme kuin yksi suuri perhe. Näemme toisiamme töissä ja puhumme puhelimessa toistemme kanssa päivittäin. Aamuisin, kun halliin astuu sisälle, jokaiselta työpisteeltä kuuluu ”Hyvää huomenta!”. Sillä tavalla on oikein mukava aloittaa työpäivä.

Myyntisihteerit Amanda Kronlund (vasemmalla) ja Margareta Tauriainen kuulevat työpaikallaan Rinta-Joupin Autoliikkeessä usein asiakkailta, kysymyksen: ”Oliko auton vaihtaminen todellakin näin helppoa?”

Parasta on yllättää asiakkaat parhaalla palvelulla

Paras hetki Margaretan mielestä hänen työssään on se, kun asiakas lähtee toimipisteeltä tyytyväisenä.

– Sanat, “Kiitos hyvästä palvelusta”, palkitsevat aina. Silloin tulee tunne siitä, että on onnistunut antamaan asiakkaalle enemmän, kuin mitä hän on toivonut saavansa. Monesti kuulen asiakkailta, että: ”Oliko auton vaihtaminen todellakin näin helppoa?” tai ”Siinäkö se oli?”

Margaretan asiakkaat Rinta-Joupin Autoliikkeessä siis yllättyvät positiivisesti siitä, että heidän ei tarvitse huolehtia ajoneuvojensa rahoitusten teosta, rekisteröinneistä tai vakuutuksista.

– Me myyntisihteerit avustamme myyjiämme ja asiakkaitamme. Teemme kaikki nämä asiat asiakkaan puolesta.

Tahdon antaa parasta palvelua

Margareta pitää tärkeänä sitä, että hän voi omalla työpanoksellaan vaikuttaa siihen, että asiakas palaa takaisin Rinta-Joupin Autoliikkeeseen.

– Pyrin siihen, että asiakas saa aina henkilökohtaista, laadukasta ja asiantuntevaa palvelua. Asiakaskuntamme on laaja. Rinta-Joupin Autoliikkeessä asioi sekä yksityishenkilöitä, että pieniä ja suuria yrityksiä. Meillä käy paljon niin kanta-asiakkaita, kuin uusiakin asiakkaita.

Näin helppoa on auton hankinta

Auton harkintaa harkitsevia Margareta neuvoo etsimään verkosta rinta-jouppi.com -osoitteesta itselleen sopivan kulkupelin ja keskustelemaan lisää myyjän kanssa puhelimitse tai chatissa.

– Tämän jälkeen minä tai joku muu myyntisihteerimme soittaa sinulle ja kysyy tarvittavat tiedot sopimusta varten. Sihteeri kysyy sinulta esimerkiksi perustiedot, sekä rahoituspäätöksen hakemiseksi tarvittavat tiedot. Lisäksi sihteeri keskustelee kanssasi uuden ajoneuvon vakuutuksista, ja ajoneuvojen omistajanvaihdoksesta.

Kun kaikki asiat ovat kunnossa, myyjä sopii asiakkaan kanssa ajoneuvon luovutuksesta. Sopimus toki allekirjoitetaan vasta sitten, kun asiakas on nähnyt ja hyväksynyt ajoneuvon.

Margareta jatkaa kertomalla, että kun asiakas saapuu toimipisteeseen, tai kun ajoneuvo luovutetaan hänen kotipihallaan, ovat puhelimessa sovitut asiat jo valmiina sopimuksella kirjattuna ja asiakas saa allekirjoittaa kauppakirjat.

– Luovutushetkellä uuden ajoneuvon vakuutukset pistetään voimaan ja samalla mahdollisen vaihtoajoneuvon vakuutukset lopetetaan. Tämän jälkeen myyntisihteeri tekee rekisteröintitoimenpiteet ja olet uuden ajoneuvon omistaja. Näin yksinkertaisen helppoa on tehdä autokauppoja Rinta-Joupin Autoliikkeessä!

rekry-huolto-myyjä-sihteeri-jenni-andreas-heikki (1)

Haluatko mukaan huipputiimiin?

Tarjoamme monipuolisia työmahdollisuuksia niin myynnin, huollon, hallinnon kuin viestinnän osaajille.